Ceai Raw

O bautura de exceptie, am gustat-o la o demonstratie culinara raw si mi-a ramas in suflet - am facut-o si pt voi, taman buna in acest inceput de sezon cald. Bate la proprietatile organolpetice (cum am inceput sa vb dupa o serie de cursuri de tehnologe culinara... :) toate Ice-"tea" Eurile din comert, si daca v-ati plictisit de limonada de casa, ii dati o tenta deosebita cu aceasta bautura de ceai aromata.

Ideea este ca infuzia nu se creeaza prin oparirea plantelor, dar prin macerarea lor in apa la temperatura camerei timp de 6-8 ore - gustul este identic cu o infuzie de ceai, dar cika plantele asa isi pastreaza mai bine calitatile sanatoase. Ca plante puteti folosi orice va place - aici am avut tei si salcam, am gustat cu rozmarin si busuioc - toate delicioase..... O carafa de asa licoare in frigider va scapa de multe din problemele de sezon cu setea si sanatatea, recomand cu incredere!

Ingrediente

Apa
1 l
Plante uscate
3 linguri
puteti pune orice va place - acum ar merge si soc proaspat
Lamaie
1 buc
sucul de la ea
Miere
3 linguri
puteti indulci cu orice va place - dupa gust bineinteles
Menta verde
1 buc
1 fir de menta sau 3-4 frunze

Pasi de urmat

1

Mai intai sunteti harnici si de cu seara sau dimineata (depinde cand vreti s-o savurati) pregatiti infuzia de ceai: intr-un litru de apa calda, la temepratura camerei se pun 2-3 linguri de plante si se lasa 6-8 ore sa se macereze.

2

Apoi strecurati infuzia printr-o sita densa sau o punga de lapte raw.

3

Asa avem infuzia pe care o putem bea simpla sau mergem mai departe si o dregem putin.

4

Punem infuzia intr-un blender, turnam sucul stors de la lamaie.

5

Apoi adaugam mierea.

6

Aruncam acolo si cateva frunze de menta.

7

Si facem "Bjaaam" la blender, viteza maxima - 2-3 minute. Veti observa ca se face spuma ca la un cocktail sofisticat si il veti putea servi foarte frumos.

8

Dupa ce s-a blenduit toata treaba asta, o lasati 3-5 minute sa se separe spuma de ceai. Eventual gustati si mai potrivit de acrime sau dulce.

9

Si... frumos turnat in pahare si servit cu mare placere - o sa ramaneti neasteptat imrpesionati de gustul ceaiului, asa am fost eu si nu ma linistesc pana nu fac periodic din el si il am in frigider rece permanent.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 litru
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

anhelik
anhelik 20 iul 2014, 15:14

Si aceasta bautura racoritoare mi-a atras atentia. Si cum aveam un pic de menta culeasa cu o zi inainte de o cunostinta, am facut maceratul cu frunze de menta si un amestec din tot ceea  ce este  compus ciresul. Astazi dimineata am continuat prepararea. Ciresul i-a dat o culoare rozie. Imi place mult, dar cred ca am gresit ca nu am pus mai multe plante. Maine voi lua flori de soc, cred ca este fantastica, avand in vedere ca sucul de soc (socata) imi lipseste atat de mult, din timpul copilariei. Am stors o lamaie mare si a venit acrut bine. De astazi inainte acest ceai nu va lipsi din frigiderul meu, racoros si convenabil. Multumesc pentru idea geniala. 

Lavi
Lavi 26 mai 2011, 20:21

o idee geniala pentru o vara caniculara

Nota mea pentru reteta:
mara
mara 26 mai 2011, 14:23

Buna Lena. Urmaresc cu interes de fiecare data cand primesc  reteta de la tine,multumesc pentru tot ce faci pentru noi cei care  sunrem interesati de  curiozitatile culinare. As dori  sa te intreb daca ai cumva o reteta  de margarina de casa as fi foarte bucuroasa sa o incerc .te pup

claudiadumbrean
claudia dumbrean (claudiadumbrean) 25 mai 2011, 10:23

am si facut-o si e minunata bautura!!! 

Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 25 mai 2011, 09:53

Super, o sa incerc in weekend : am putina izma proaspata,  o sa adaug si salcam sa vedem ce iese.

Multumesc draga Lena!

Ellena
Elena (Ellena) 25 mai 2011, 00:23

Foarte bun si racoritor Lena! Rapid si sanatos!

Nota mea pentru reteta:
lenor
Elena (lenor) 24 mai 2011, 10:36

Da, buna idee! Ceaiurile erau uscate sau plantele erau proaspete? Mi se pare ca e o punga de Plafar pe acolo. Apropo de soc, eu ieri am facut o socata - stilul clasic, a iesit super! Pacat ca nu avem cum sa o facem tot anul asa proaspata!

lena
Elena (lena) Elena (lenor) 24 mai 2011, 14:51

Erau uscate cel din poze, pungi de la Plafar, da. Socata este delicioasa, abia astept acest sezon sa mai fac - eu de obicei las niste flori de soc in limonada - 3-4 ore si iese o aroma super buna. Daca congelezi socul cred ca se poate face si iarna.

Karen
Karen 24 mai 2011, 05:14

Buna mai ales in sezon cald...la cine e  :)

incercati si o bautura delicioasa din otet de mere cu miere si apa f putin mineralizata

Nota mea pentru reteta:
amelittat
amelittat 23 mai 2011, 22:52

da sau suc de soc pt vara pus in frigider in sticle f bun....;;;; incercati........

Natali
Natali 23 mai 2011, 22:42

Geniala idee pentru vara!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile