Tort de crema de zahar ars

Tort  de crema de zahar ars

Azi am musafiri , si cum am aflat tot azi, m-am gandit sa fac ceva dulce, usor de facut si sa poate fi mancat diseara. Nu mai facusem de multa vreme acest tortulet. Noua ne place foarte mult.

Ingrediente

Oua
12 buc
Zahar
18 linguri
Lapte
1 l
Faina alba
4 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Esenta de vanilie
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 1
Pas 2

In oala care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam. Dupa caramelizare, intindem repede pe peretii oalei, si lasam la rece.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 2
Pas 3

Batem 8 oua bine, adaugam 8 linguri de zahar si mixam bine pana se topeste zaharul, mai punem o esenta de vanilie si laptele. Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 3
Pas 4

Blatul : separam 4 oua, batem albusul spuma tare, adaugam 4 linguri de zahar, galbenusurile, esenta de vanilie , 4 linguri de faina si praful de copt. Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 4
Pas 5

Asa arata inainte de a fi bagat la cuptor. Cuptorul il incalzim 5 minute si apoi punem compozitia .

Lasam la cuptor , la foc mic, pana se desprinde blatul de pe marginile oalei.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 5
Pas 6

Dupa ce este gata, mai lasam in oala 10 minute si apoi il rasturnam pe o farfurie. Se poate imbraca in frisca sau in ciocolata. Eu l-am lasat asa.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)
Colectii: Torturi, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 12 Jun 2011, 08:00

Foarte tare Lavi! De foarte mult timp caut o reteta buna si uite ca a venit. Merci mult!

Lavi
Lavi 12 Jun 2011, 10:46

Deja s-a terminat, cate 2 portii de fiecare s-a mancat

daniela80
daniela80 12 Jun 2011, 18:38

NU TREBE LASAT LA RACIT MAI MULTE ORE?

Lavi
Lavi 13 Jun 2011, 20:19

dupa o ora se poate servi

Karen
Karen 16 Jun 2011, 02:21

Super fain!!! Am pus la cuptor crema de zahar ars ca nu era tortul asta si acum cand astept sa se coaca crema ,,frunzarind,,,pe aici il vad!!! data viitoare(sambata) sigur il fac.Am mancat la cineva si mi-a placut tare mult ,sper sa imi iasa .Oricum crema de zahar ars de la Lena imi da emotii....am facut-o cu rom :) sa vad si eu ,,minunea,, ca mie tot cu vanilie mi se parea mai potrivit tot ce e cu lapte....

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 16 Jun 2011, 02:26

O lamurie ,te rog Lavi, cand e copt ,blatul e deasupra?? sa inteleg ca in ultima imagine crema e mai ,,extinsa,, decat blatul???multumesc

Lavi
Lavi 16 Jun 2011, 07:57

Karen, in cratita la cuptor se pune mai intai crema si apoi blatul . Crema se coace sub blat.

Tortul este gata cand se desprinde blatul de vas. Se lasa 10 minute si apoi se intoarce, si crema va fi deasupra.

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 Jun 2011, 12:32

Astazi  am facut si  eu  tortul  si  arata minunat   deabea astept sa  vad ce gust  are desi sunt sigura ca este la fel de bun  ca toate celelalte retete de pe siteul asta multumesc mult pentru  timpul acordat pentru   toate retetele ce le impartiti cu  noi.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 16 Jun 2011, 12:36

roxy, sa-mi spui daca iti place!

sotul meu deja a cerut ''tura 2'' de tort

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 Jun 2011, 13:10

Atunci  e bun  inseamna ca ia placut, mie sigur ca imi place  imi amintesc  ca mancam cand eram mai  mica  vroiam sai fac o surpriza sotului meu  si  sunt sigura ca si lui o sai placa e nebun dupa orice fel de dulciuri  oricum o sa  iti  spun  mersi mult  Lavi pentru reteta 

roxycorina19
roxy (roxycorina19) 17 Jun 2011, 16:58

tortul e  foarte foarte foarte bun  mi-a placut mie sotului  pana si  copilului meu  ceva cenu ma asteptam deoarece copilul meu  nui prea plac prajiturile torturile dar  acesta ia placut  nota 10 pentru  reteta acuma astept alta. foarte bun tortul lavi

dolores
dolores 19 Jun 2011, 19:54

wow  ...asa o buna prajitura  de mult  timp nu am mai mancat ...!!!!

cuta
cuta 22 Jun 2011, 15:31

ARATA FOARTE BINE SI CRED CA E SI DELICIOASA. EU AM FACUT DAR FARA BLAT, NUMAI CREMA. AM SA INCERC SI ASA . MULTUMIM MULT.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 Jun 2011, 10:13

Lavi, l-am facut si eu, este extraordinar - perfect - data viitoare neaparat fac si poze. Multumesc mult de tot!

Lavi
Lavi 29 Jun 2011, 10:18

ma bucur ca ti-a placut!

elina
elina 02 Jul 2011, 15:42

super racoros acest tort de vara.si eu il fac mai tot timpul si cand am norocul sa gasesc pe aici in spania mere gustoase il fac cu mere.iese f delicios.merele le las intregi doar le scot mijlocul,si le las 3-4 min la cuptor.apoi fac crema aproape asemanator ca tine si apoi blatul.in loc de mere se pot folosii si stafide.oricum super tare site-ul,mereu intru pe el in cautare de idei noi.multamsi daca va plictisiti de ploi ca vad la tv ca timpul e mai capricios anul asta veniti pe aici in tarile calde la.toate cele bune tuturor si multa sanatate.bafta in continoare.pupici voua.

adrianamo
adrianamo 19 Jul 2011, 18:08

Nu pui mai intai crema putin in cuptor si apoi sa torni si compozitia de blat peste?

adrianamo
adrianamo 19 Jul 2011, 18:09

as vrea sa-l fac maine,daca e prin zona cineva care l-a facut sa-mi raspunda...:),mersi...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 18:21

Eu sunt prima L-am facut deja de 2 ori - crema si blatul se pun impreuna, intr-adevar este mai greu parca de pus blatul peste crema lichida, dar usor si atent cate o lingura pui si totul va fi bine. Se face perfect si deja este preferatul familiei.

elina
elina 19 Jul 2011, 19:16

pt adrianamo.ba da .se face prima data crema o lasi la copt si cand e destul de tare la suprafata si crezi ca ar suporta greutatea blatului atunci poti turna blatul.blatul se coace mai repede ca de obicei.salutari.,si pofta mare.

Lavi
Lavi 20 Jul 2011, 07:51

adriana, pune-le pe amandoua o data............mai intai crema , apoi compoztia de blat..........ele nu se amesteca!

adrianamo
adrianamo 20 Jul 2011, 21:35

Multumesc pentru sfaturi,n-am facut inca,nu au mai ajuns musafirii deoarece cea mica a lor(8ani) a facut scarlatina !! Uf..saracuta..

Dar de maine incepand  si pana duminica tot am musafiri..asa ca in una din zilele astea....

adrianamo
adrianamo 30 Aug 2011, 17:24

Salutari si multumiri pentru reteta.Am facut tortul pana la urma,altor musafiri ,mi-a placut si ne-a placut ! A fost ceva mai greu cu coptul ,ca nu voia deloc sa se desprinda de pe margini si nu stiam cand e gata ,pana la urma am probat blatul cu scobitoarea si cand n-a mai prins firimituri l-am scos.   L-am notat in caietul cu retete!!!

Lavi
Lavi 31 Aug 2011, 08:06

Ma bucur ca ti-a placut!

Tirina
Tirina 26 Oct 2013, 15:23

La mine n-a iesit :(.Am respectat intocmai reteta insa cand l-am rasturnat s-a imprastiat tot.Cred ca trebuia sa-l las mai mult de 10 min in oala sau o fi fost oala prea inalta si prea multa crema?Pt ca l-am tinut la cuptor pana s-a desprins blatul de pe margini si chiar un pic mai mult pt ca nu eram foarte sigura... :(((

lena
Elena (lena) Tirina 27 Oct 2013, 09:08

Da, trebuie copt mai bine si poate ouale nu s-au tinut bine. El are tendinta sa fie mai moale, dar se tine.

diasele
diasele 28 Nov 2014, 10:25

am o intrebare e cineva:d

diasele
diasele 28 Nov 2014, 12:18

hellooo.........cine imi zice cat trebuie lasat in cuptor tortul?(50min)

diasele
diasele 28 Nov 2014, 13:14

hehe....l-a facut azi si a iesit super ...l-am lasat 50 min in cuptor la foc mic...f bun..urmeaza sa il decorez cu frisca cand e racit complet

Poza mea pentru reteta:
nastiusha86
nastiusha86 10 Mar 2015, 07:50

ma poate ajuta cineva....eu as vrea sa folosesc ingridientele pentru compozitie in jumatate,ca e prea mare. se permite asa? merci

lena
Elena (lena) nastiusha86 10 Mar 2015, 08:31

Da, sigur

ionelia90
ionelia90 28 Mar 2015, 20:54

la cate grade trebuie lasat si cat timp

lena
Elena (lena) 28 Mar 2015, 20:56

150grade, cam 1 ora.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 30 Nov 2015, 12:08

o reteta minunata ! am facut jumatate din cantitate, nu stiam daca incape in oala mea care o pot baga la cuptor . Repetam cu siguranta !

Nota mea pentru reteta: