Legume la cuptor

Pentru mine orice iesire la o masa in oras sau eveniment este un motiv de inspiratie - desi de fiecare data spun, "gata, mananca si nu mai cauta ce ingrediente are mancarea asta..." . Dar cum pot, daca de fiecare data ceva mai gasesc nou, parca banal de simplu, dar uite ca nu mi-a trecut prin cap.

Asa si cu aceasta mancare, am gustat la o nunta garnitura servita langa carne si desi sunt destul de carnivora - uitasem de carne si am luat una cate una din legume si le-am terminat pe toate :) Acasa am zis sa incerc sa le fac si eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informatie noua de la cursurile de bucatari - si ura! Uitati ce bunatate am facut, mi-au iesit din prima si sigur sunt acum preferatele noastre.

Este o mancare simpla, poate fi servita ca atare sau garnitura - legumele se coc foarte bine si se patrund cu aromele, modul de taiat la fel de important - sa fie un aspect si textura corecta dupa coacere.

Legumele recomand sa le respecatati cam acestea - pt ca altele au timpi de preparare si textura diferita, s-ar putea sa nu va iasa

Si cel mai important argument ca sa le incercati  - este  REPEDE!

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Radacina de telina
0.5 buc
Radacina patrunjel(Albitura)
1 buc
daca este mai mare folositi numa una - daca este prea atzoasa nu o mai puneti
Fasole galbena pastai
10 buc
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Patrunjel uscat
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
0.5 linguri
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Legumele toate se spala, curata si se pregatesc pt taiat.

2

Primele le-am taiat ciupercile, sferturi.

3

Ardeiul se taie fideluta mai groasa.

4

Ceapa la fel.

5

Fasolea se taie in 2-3, sa fie cam de lungimea unui deget.

6

Telina o taiati bastonase mai subtiri.

7

Albitura la fel.

8

La fel morcovii - va recomand sa fie obligatorii in aceasta reteta - sunt preferatii mei, caramelizati, aromati....

9

Toate legumele le puneti intr-o tava, de preferat teflonata (nu se vor lipi de tava, altfel sa ungeti tava cu ulei).

La fel sa alegeti o tava mai mare, ca  legumele sa fie in strat cat mai subtire - sa se coaca, nu sa fiarba.

10

Presarati patrunjelul si piperul, adaugati uleiul - amestecati bine si puneti tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatura medie spre mare.

Daca aveti cuptor cu ventilator va recomand sa-i dati drumul, se vor face mult mai repede.

11

Cam din 15 in 15 mninute mai scoateti tava si usor amestecati sau scuturati tava - sa se amestece legumele putin si sa se coaca pe toate partile.

12

Si cand sunt gata, le gustati pe toate - ar fi problema cu fasolea galbena - se face putin mai incet.

Presarati sare dupa gust si amestecati usor.

Le puteti servi si calde si reci - sunt delicioase oricum, chiar va recomand.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 12 aug 2016, 20:32

A iesit super! Eu n-am pus fasole pastai, nici albitura, am suplimentat cu un ardei gras galben si un capia, cu mai multe ciuperci.

30 min la cuptor electric cu ventilatie, 200 grade.

De mult vroiam o astfel de reteta.

Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
puiu neataticu
puiu neataticu 06 feb 2016, 10:13

SALUTARE tuturor!!!

Buna reteta! Parca lipsesc niste condimente...

Apropo de fasolea verde; se poate prefierbe inainte de a o pune in tava.

Spor la gatit si pofta mare!!!!    Cu stima Puiu

Nota mea pentru reteta:
Oana Mihalcea
Oana Mihalcea 01 feb 2015, 12:16

Buna, Lena. Tocmai ce am terminat de savurat aceasta delicioasa mancare. Cu siguranta o sa mai pun in practica si alte retete de aici. Am avut ceva emotii, dar a iesit bine si a fost apreciata si de mancaciosii obisnuiti cu multe calorii. Multumesc mult, mi-ai salvat pranzul!

Nota mea pentru reteta:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 ian 2014, 21:19

foarte faina reteta, un ajutor de nadejde pentru o vegana ca mine..o incerc cat mai curand si revin cu poza 

Cori
Cori 07 feb 2012, 14:27

Da este ceva ce eu gatesc foarte des, fie legume la cuptor, fie la tigaie si in tot felul de combinatii. Foarte bune!!!

Poza mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 26 ian 2012, 16:21

Buna.  Eu tot fac ceva de genul dar folosesc ardei, morcov si telina si iese super combinatia. Pentru o nebunie de culori folosesc ardei rosu, verde si galben. Recomand si aceasta combiatie. 

anyshoara
anyshoara 13 ian 2012, 15:36

fiind iarna, am vrut ceva deosebit, am facut aceasta reteta, doar ca in loc de fasole proaspete am pus conservate mai spre sfarsit, a iesit o mancare foarte delicioasa! Lena, Multumim ca avem de unde ne inspira!! 

Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 aug 2011, 23:43

Atata am asteptat sa se inmoaie pastaile de fasole pana s-au micsorat toate si s-au cam uscat :( e mai lenes cuptorul meu... o fac iara cand cumpar altul!

Diana P
Diana (Diana P) 29 iun 2011, 15:16

Toate retetele tale sunt foarte delicioase,tot respectul meu.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 29 iun 2011, 11:50

cat timp trebuie sa-i tin in cuptor per total?

multumesc :)

lena
Elena (lena) Diana (Diana Pirtac) 29 iun 2011, 13:10

Diana, depinde de cuptor - la mine cu ventilatie au fost gata in 30 de minute. LA un cuptor simplu cred ca va lua mai mult - de asta nu am scris timpul, da faptul ca le tineti pana sunt legumele gata.

Arata toate comentariile