Verdeata la congelator

Verdeata la congelator

O solutie perfecta pentru zilele de iarna si atunci cand nu ai timp sa mergi la piata - verdeata la congelator - si aici poate fi orice verdeata va place: patrunjel, marar, leustean, frunze de telina, menta, busuioc, etc.

Metoda o folosesc de vreo 4 ani, dupa cateva sezoane de teste cred ca asta ar fi si una mai optima - ambalez verdeata in portii exact cat imi trebuie pentru o mancare, celelalte pungute nu se usuca sau se zvanta.

Da, am fost rugata sa mentionez ca la aceasta reteta, la instrumente, este nevoie de 1 bucata sot pentru vidat si legat pungile :)

Ingrediente

Patrunjel verde
10 legaturi
adica 10 legaturi, fiecare legatura vine exact pentru a prepara o mancare

Pasi de urmat

Pas 1

Patrujelul se pune in apa rece si se lasa 10-15 minute.

Verdeata la congelator - Pas 1
Pas 2

Apoi se spala bine in 2-3 ape si se lasa sa se zvanteze bine.

Verdeata la congelator - Pas 2
Pas 3

In continuare se taie marunt, sau cum va place sa folositi - si se pune intr-un bol mai mare.

Verdeata la congelator - Pas 3
Pas 4

In fiecare punga mica puneti cate o mana de verdeata - cam cat va trebuie la o mancare.

Verdeata la congelator - Pas 4
Pas 5

Dupa ce ati completat pungile incepeti sa le presati putin(ca sa le faceti mai compacte si sa scoateti aerul).

Verdeata la congelator - Pas 5
Pas 6

Dupa asta se leaga si uitati aici multimea de pungi gata vidate si pregatite pentru congelare.

Verdeata la congelator - Pas 6
Pas 7

Si ultima etapa - puneti toate aceste pungi portionate intr-o punga mai mare si mai groasa de congelator - nu uitati sa scrieti ce fel de verdeata ati pus si anul.

Bagati la congelator si iarna sigur le gasiti - va amintiti de fabula cu Greierasul si Furnica :)

Cand faceti vreo mancare luati cate o punga, si  puneti verdeata direct in mancare, fara a o decongela dinainte.

Pofta Buna!

Verdeata la congelator - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10 pungute)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 Jul 2011, 14:49

Asa procedez si eu cu verdeturile dar si cu unele legume cum ar fi morcov,telina,pastrnac gata taiat cubulete,gata de pus in mancare.De obicei procedez pe timp de iarna asa cu radacinoasele pt ca nu tot timpul am in frigider morcov,pastranac,etc si asa imi vine  f.repede mai ales la ciorbe.Imi usureaza munca in bucatarie.O idee buna pt gospodinele care inca nu au descoperit aceasta metoda.va pup.

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 14:51

Asa-i Elena, la fel fac si eu cu morcovii/pastarnacul - ma gandeam sa le pun si pe astea pe site - pt cine nu stie - intr-adevar foarte comod si repede iarna sa faci ciorba.

ioananic
ioananic 19 Jul 2011, 15:40

Lena, se poate congela astfel si conopida?

andreisita1980
andreisita1980 19 Jul 2011, 15:58

Folosesc si eu aceasta metoda de vreo 5 ani ( patrunjel-mai mult, si cate putin telina si leustean). Am pus in pungi mici, dar acum asez intr o punga mai mult cat ptr 5-6 "portii", iar cand imi trebuie iau cu lingura cat am nevoie.

Spor la "adunat" si "conservat"!

lena
Elena (lena) 19 Jul 2011, 16:03

Ioananic, nu am conservat conopida - dar stiam ca trebuie s-o oparesti putin inainte de congelare, la fel si cu fasolea verde si galbena.

nusica
nusica 19 Jul 2011, 18:55

asa am procedat si eu si am pus o hartie inauntru cu ce contine punga,pe care,hartie nu am mai vazut ce scrie iarna,in asa fel ca nu prea stiu ce verdeturi pun la mancare,marar, patrunjel,leustean,spanac,dar...sunt verdeturi

Ionela A
Ionela A 19 Jul 2011, 19:25

Cu verdeata si eu procedez la fel. Dar la radacinoase .... pun la borcane un amestec de morcov, pastarnac, telina, ardei, date pe razatoare si taiate cubulete(la ardei), cu putina sare .... le las pana a doua zi .. isi mai lasa ceva zeama ... apoi mai pun .... pana le umplu bine. Apoi pun capacele la borcane si le fierb cam 20 minute intr-o cratita mare cu apa. Cand deschid un borcan il folosesc la 2 feluri de mancare. Iarna dupa Craciun este excelenta o ciorbita de legume !!!! Daca stii si alte metode te rog mult sa le pui pe site. Pupici, Ionela.

tatinela
tatinela 23 May 2013, 23:21

eu pun la inghetat tot aparte-leustean,marar,patrunjel,cimbru,cozi de ceapa si tot ce se poate de pus...conopida tot se pastreaza ft bine la inghetat,fara nici un fel de oparit,pastaile in schimb se oparesc intii!!!

tiki
tiki 07 Jun 2013, 11:25

Buna.Sa va spun eu cum fac: ce frunze vreau,le spal,le toc marunt si le pun cu lingurita asa umede in tava aceea ptr.cuburi de gheata. Si in ziua urmatoare sau cand sunt inghetate,le scot intr-o punga si le bag in congelator,bine-nteles scriu pe o eticheta ce este.Si cand am nevoie bag 2-3 cuburi care se desprind f.usor unele de altele. E asa simplu iarna.....pa,pa

timotei
timotei 26 Aug 2014, 06:44

Da buna idee ai dat tiki, fac si eu mîne asa, am cumparat marar si patrunjel  si chear am timp sa ma jok cu ele

tiki
tiki 26 Aug 2014, 07:31

E f. simplu timotei.Dupa ce pui cu lingurita frunzele in cuburi,eu nu le prea umplu bine, ca poate nu am nevoie de 1 cub plin (mai pun in supa fierbinte in farfuria fiecaruia asa inghetat si sa fie mai mici) sau daca am nevoie pun 3-4 cuburi, depinde,deci dupa ce pui frunzele pune cu lingurita putina apa sa fie ude bine frunzele sa aiba ce ingheta. Simplu tare. Eu am pus si cateva de telina si leustean, si ghimbir ras...de toate. Succes.

Colibri
Colibri tiki 19 Sep 2016, 16:10

Buna, Tiki! Prin mesajul tau mi-ai confirmat ca pot congela asa si ghimbirul ras/ Multumesc! :)

timotei
timotei 29 Aug 2014, 09:55

Am ascultato pe tiki si am facut cum face ea,imi place idea 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 30 Aug 2014, 09:59

Da, ma bucur timotei si ai vazut ce simplu e. Paaaaaaaaa.

timotei
timotei 01 Sep 2014, 22:43

 Chea e simplu ,eu am forme de mai multe feluri,acele rotunde sunt mici poti sa le pui chear in farfuria cu supa.Eu aveam tare mult de taiat cu cutitul si cum in ziua acea am facut si cozonac , gem prune am copt piine neavind timp am pus totul la blender si am facut marunt , ca mai am si "alergegi " la verdeturi ,da asa  marunt numai au timp sa pescuiasca verdeturile din supa

irachka
irachka 19 Feb 2015, 13:47

Imi place mult ideea ta tiki, dar as avea 2 intrebari:

- poti sa utilizezi cuburile si la salata , sa le dezgheti sau sunt bune doar pentru ciorbe si sosuri fierbinti?

- ati incercat sa faceti cubulete cu ceapa verde tocata marunt? 

tiki
tiki 23 Feb 2015, 22:26

Scuze irachka, ca nu am raspuns mai repede. Nu, cu ceapa verde nu am facut ca nu am vazut rostul. Am facut cu frunze de : telina, leustean, tarhon, patrunjel,cimbru, marar si ghimbir ras. Eu pun si in salate,dar las sa se dezghete si sa se scurga apa. Ptr. ornat, asa presarat deasupra ca design, nu prea merge fiind umede. Odata am uitat a adaug apa in cuburi si au iesit uscate, deci puteam sa presar, dar in punga nu stateau cuburi.

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 23 May 2016, 12:57

Eu tot congelez dupa aceasta metoda, insa amestec marar cu patrujel intr-o sacosa

Nota mea pentru reteta: