Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici)

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici)

De fapt autoarea retetei a numit-o "Salsa" pentru ca variatii a acestui sos/salata mexicana sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras si cel iute(chilli), rosiile plus toate ingredientele trebuie sa fie taiate marunt. Dar variatiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc sunt la fel foarte apreciate - confirm si eu, este o combinatie f.reusita.

Dupa mine, este o salata foarte simpla, racoroasa si delicioasa - se combina perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.

Ingrediente

Piersici
3 buc
sau nectarine
Ardei gras rosu
1 buc
daca sunt mai mici puneti 2 bucati
Ardei rosu iute
1 buc
eu ma luat un ardei mai putin iute si verde din piata - daca va place mai iute puneti din acela rosu
Ceapa rosie
1 buc
sau 1 ceapa alba mica
Patrunjel verde
1 legatura
Usturoi
2 buc
2 catei
Lamaie
1 buc
sau lime
Sare
1 lingurita
puneti dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati si pregatit toate legumele.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 1
Pas 2

Piersicile se taie cubulete mici si se pun intr-un bol mai mare, de amestecat salata.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 2
Pas 3

La fel se taie ardeiul gras rosu si cel iute (nu uitati la ardeiul iute sa curatati bine de samburi).

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toaca marunt si se adauga la restul ingredientelor.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 4
Pas 5

Urmeaza usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 5
Pas 6

Stoarceti peste toate ingredientele zeama de la 1 lamaie, adaugati sarea si amestecati bine salata.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 6
Pas 7

Se serveste proaspata cu orice mancare care necesita garnitura mai usoara - mai ales cu carne de pui.

Pofta Buna!

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 24 Jul 2011, 22:19

Uauuuuuuu...........Chiar nu stiu ce sa zic.Combinatia asta de fructe,legume,aromele astea usturoi i ceapa,toate impreuna.Oare cum o fi???O voi face dar intai voi manca eu si daca imi place,ii voi da si sotului.El nu prea este cu "dulcele " in mancare.Revin cu rezultatul experimentului.

lena
Elena (lena) Elena (Elena.M) 24 Jul 2011, 22:21

Piersicile nu au o dulceata intensa, ii dau un gust fresh la salata - s-ar putea sa va placa.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 09:58

Lena, arata foarte bine, dar e un dezastru pentru stomac...fructele combinate cu legume la aceeasi masa, sau mai rau, in acelasi fel de mancare provoaca aciditate si de aici pleaca cele mai multe boli..eu una nu as incerca niciodata asa ceva..imi pare rau 

lena
Elena (lena) 25 Jul 2011, 14:24

Ralucuta sunt sigura ca sunt gusturi si stomacuri diferite -cel putin la mine si familia mea nu a provocat nici o aciditate - piersicile nu sunt foarte acide, deci hai sa nu dramatizam - daca luam asa Prajitura cu crema ganache la care ai lasat comentariu ca esti incantatata- din punct de vedere a sanatatii si etc este o bomba calorica si de colesterol.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 21:43

hey, Lena, sper ca nu mi ai luat o in nume de rau, sunt incantata ca am descoperit site ul tau, doar ca reteta asta mi s a parut cam ciudata...in rest, am incercat majoritatea retetelor tale si au iesit ok ca gust si ca aspect folosind exact cantitatea ingredientelor pe care le ai mentionat.. 

lena
Elena (lena) 25 Jul 2011, 22:10

Nu-i nici o problema Ralucuta - am fost si eu sceptica la multe combinatii de fructe in mancaruri sarate, dar sa stii ca merita macar gustate -  descoperi gusturi, combinatii si arome noi, chiar neasteptat de bune. Ma bucur mult ca iti este de folos site-ul

gabidari
gabriela (gabidari) 27 Jul 2011, 20:08

eu am facut salata si a iesit super.....foarte gustoasa si racoroasa!!deci o trec la preferinte!!!

tiki
tiki 08 Jun 2014, 17:26

Buna. F. interesant gust.!!!  Arome care mai de care. Am mancat (singura) cu pui cu smantana si mi-a placut mult. Am avut numai 1 ardei iute rosu uscat de mine de anul trecut,dar foc. Hahaha. Ma gandesc daca as pune si 1 rosie si poate putin ulei. Sa  zic ca am facut 2 salate diferite. Hahaha. E frumoasa ca Salata Mazurka. Tare imi place si ma bucur a mai am. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
florina23
florina23 13 Aug 2014, 10:12

Multumim, Lena! Tocmai am facut-o, e excelenta :) Ieri am facut salata de sfecla cu portocale... mi-am scos vreo 4-5 retete de pe siteul tau si in fiecare zi fac cite una. Sunt absolut incantata de ele!

tiki
tiki 30 Aug 2015, 12:54

Buna. Mi-am amintit ca anul acesta nu am facut, asa ca am  purces la treaba. E foc. Am pus o ciusca rosie intreaga. Hahaha. La amiaza asta e mancarea (100 gr) cu o buc de pui pe gratar. Pupici.

Poza mea pentru reteta: