Clatite cu branza, la tigaie

Clatite cu branza, la tigaie

Aceasta reteta intotdeauna se asociaza la mine cu bunica mea din Ucraina, de acolo o stiu si am invatat s-o fac cand mergeam in vacanta - este unul din deserturile preferate a bunicii. Si are tot dreptul sa fie - se face foarte repede (daca ai clatitele deja facute si pe undeva prin frigider lasate:) - este delicios, cred ca ar fi comparabil cu Papanasii cu branza, dar ceva mai fini.

Recomand sa-i faceti neaparat la vreo tura de clatite - sigur o sa-i aprecieze si cei mici si cei mari - in plus se pot face si cu umplutura dulce si cu umplutura de branza sarata.

Precizare, clatitele este bine sa fie servite fierbinti sau calde

Semipreparate

900 g
cat pentru 8-10 clatite

Ingrediente

Clatite
8 buc
Branza dulce de vaci
500 g
alegeti branza mai uscata, mai fara zer
Oua
2 buc
Zahar
3 linguri
puneti dupa gust, sau puneti putina sare daca nu vreti sa fie dulci
Arome
1 buc
optional - de obicei pun vanilie
Unt
50 g

Pasi de urmat

Pas 1

Faceti clatitele dupa reteta dvs preferata sau va puteti folosi de Reteta mea de clatite, de baza.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 1
Pas 2

Apoi faceti compozitia de branza - amestecati branza cu oua, zahar/sare, vanilie si optional puteti pune si ceva stafide.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Si acum se asambleaza, in asa fel ca sa nu curga branza din clatite:

- luati o clatita, o puneti pe masa sau pe o farfurie plata si puneti cam 1-2 linguri de branza pe margine.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acoperiti usor compozitia de branza cu marginea clatitei.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Marginile laterale le indoiti si le treceti peste compozitia de branza.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Si acum rulam incepand cu marginea unde s-a pus branza.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 6
Pas 7

Fiindca clatitele mai bine sa fie servite calde, aceste rulouri de branza sau le faceti chiar inainte de prajire sau le rulati si lasati la frigider pana va trebuie.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 7
Pas 8

Se pune untul in tigaia inclazita bine, se lasa sa se topeasca dar nu complet - aveti grija sa nu-l ardeti, va strica gustul clatitelor.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 8
Pas 9

Aranjati clatitele in tigaie asa ca sa fie cu marginile in jos si le lasati sa se rumeneasca la foc mediu.

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 9
Pas 10

Le rumeniti frumos pe ambele parti, apoi le scoateti pe o farfurie si sunt gata de servit - cu ceva smantana sau dulceata preferata.

Pofta Buna!

Clatite cu branza, la tigaie - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (8-10 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 13 Jan 2019, 13:03

Amintiri din copilărie...

Noi le servim cu smantana indulcita cu miere.

Delicioase! Nu lipsesc de la nici o masa de sarbatori.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VioletaCacicovschi232
Violeta Cacicovschi (VioletaCacicovschi232) 12 Sep 2017, 15:51

Multumim pentru reteta!!! Spune-mi, Lena, te rog f mult, oare daca le pun in congelator, isi vor pastra textura? 

lena
Elena (lena) Violeta Cacicovschi (VioletaCacicovschi232) 12 Sep 2017, 16:14

Eu le pun la congelator, dar se fac putin mai sfaramicioase si mai bine le coc in cuptor dupa decongelare.

vyorelya
vyorelya 10 Jul 2015, 13:28

imi plac foarte tare aceasta reteta o fac la orice sarbatoare, la noi se spune " mule" , eu faceam mai multe si puneam intro craticioara sau ceaun de teflon mediu de marim, si la fundul ceaunului / cratitei, puneam o farfurie cu fundul in sus, si asezam clatitele umplute pe straturi la fiecare strat puneam cite putin unt pe fiecare clatita umpluta. am uitat sa spun ca sub farfurie puneam aprox. 50 ml de apa. si le pun la fiert la foc mic mic pentru 30 min. dar asa prajite nu am incercat inca, multumesc de idee 

Karisha
Karisha 13 Dec 2013, 17:41

cele mai gustoase clatite din copilarie!

tiki
tiki 30 Oct 2013, 18:55

Buna. Fiindu-mi dor de aceste clatite, am intrat aici sa mi le reamintesc, ca sa constat , stupefiata, ca nu le-am postat !!! A fost una dintre primele retete pe care le-am facut de cand "te cunosc", dar probabil atunci nu puteam sa le postez. Stiu ca le-am mancat cu baiatul meu si ne-au placut enorm-enorm. Chiar el le-a pozat. Mama ce bunatate. Multumesc din nou. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jul 2012, 20:05

Am mâncat cu smântână și cu dulceață de vișine! Un gust desăvârșit, un deliciu!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jul 2012, 20:04

Excelente!!!! Delicioase!!!

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 25 Apr 2012, 22:43

Preferatele mele din copilarie. Era cel mai bun mic-dejun. Mie imi aduc aminte de mama si ma bucur sa le pot face  si eu copiilor mei asa ceva.  In branza se mai pot pune si stafide.

Poza mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 17 Aug 2011, 19:38

Mai fetelor ,voi ma faceti sa fac pacate .Nu-mai eu stiu cum se pedepseste omul cind vrea sa slabeasca ,

natyca
natyca 17 Aug 2011, 16:13

Oh, as minca vesnic asa ceva!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile