Gogosi rapide

Gogosi rapide

Stiu ca este sezon de fructe si ar trebui sa fac ceva mai usor - dar asa imi veni o pofta de gogosi... fiindca nu prea am avut timp pentru preparare am gasit aceasta reteta rapida si foarte, foarte buna. Va recomand s-o incercati, mai ales daca va plac papanasii, este ceva asemanator la gust - daca le combinati cu smantana si un gem preferat.

Ingrediente

Oua
1 buc
Iaurt
200 g
Zahar
3 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Smantana
200 g
optional - pt servire, la fel puteti sa le serviti si cu gem sau numai zahar pudra
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pt prajire

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol bateti putin oul, cu telul sau furculita.

Gogosi rapide - Pas 1
Pas 2

Adaugati iaurtul, amestecati bine.

Gogosi rapide - Pas 2
Pas 3

Urmeaza zaharul, vanilia, praful de copt si faina - amestecati bine toata compozitia.

Gogosi rapide - Pas 3
Pas 4

Va iesi un aluat mai lichid, ca o smantana, pe care s-o luati cu lingura.

Gogosi rapide - Pas 4
Pas 5

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie - luati cate putin din aluat cu o lingurita, cu degetul le impingeti in ulei.

Aveti grija ca se fac foarte repede.

Gogosi rapide - Pas 5
Pas 6

Le rumeniti bine pe toate partile.

Gogosi rapide - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele - sa absoarba uleiul in plus.

Gogosi rapide - Pas 7
Pas 8

Si gata, le serviti calde cu smantana si niste gem sau dulceata - noi am mancat cu Gem de caise.

Gogosi rapide - Pas 8
Pas 9

Bune, bune....

Pofta Buna!

Gogosi rapide - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 60

oanatahi
oanatahi 31 Dec 2022, 12:33

Am ars primele fiindcă e greu sa le faci la foc mare in tigaie mare...nu ai timp sa le întorci în timp util... Am reușit intr.o tigăiță cu ulei mai puțin dar pus cu lingura ulei încins peste ele și creșteau văzând cu ochii...cu magiun de prune cu rom și migdale am spart banca gurmanzilor din casă!

Poza mea pentru reteta:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 25 Jun 2022, 11:40

gogosele super simple si gustoase si nu absorb mult ulei!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 21 Sep 2020, 16:01

Buna, tuturor! Nu am cuvinte sa descriu cat sunt de gustoase aceste gogosi rapide; in adevaratul sens al cuvantului, aluatul se prepara usor si rapid iar de prajit, la fel ( intr-adevar, e necesara o cantitate mai mare de ulei ). Le-am facut de multe ori si ies din ce in ce mai bine urmand sfaturile pretioase ale Lenei; multumim mult pentru ele! Eu am folosit iaurt, dar nu am pus deloc zahar in aluat intrucat le servim cu gem sau sos, dupa preferinte, si frisca. O dupa-amiaza minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
PrundarCarmen514
Prundar Carmen (PrundarCarmen514) 14 Dec 2019, 14:44

Minunate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LianaTeodoru301
Liana Teodoru (LianaTeodoru301) 12 Jun 2018, 09:44

Suuuper bune si rapide.. am schimbat un pic reteta (2 oua- erau mai micute- si lapte batut inloc de iaurt) si am cam pus ingredientele din ochi. Au iesit super pufoase si deloc uleioase. Multumesc mult pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 08 Feb 2018, 21:10

Un pic cam mult ulei dar foarte bune!!!! In schimb gogoșile mele au iesit cam plate nu foatre crescute....nu stiu unde am greșit.... Le-am mâncat cu smântână si dulceață de capșuni!!!! Un desert excelent!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carabă manuela (carab?manuela995) 12 Feb 2018, 11:35

Uleiul trebuie f.bine incins, atunci gogosile nu sunt uleioase. Daca s-au dezumflat, probabil trebuia putin mai gros facut aluatul, asta depinde si de faina pe care o folositi.

Stefy3
Stefy3 23 Sep 2017, 21:54

Merita incercata aceasta reteta,se fac repede si se mananca la fel de repede:)

Spor in bucatarie, Lena,mereu ne surprinzi cu retete care nu necesita mult timp!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Michelle33
Michelle33 21 Oct 2015, 21:43

Am facut aceasta reteta, si au iesit extraordinare, nu am crezut ca niste gogosi cu lingura pot iesi in acest fel ! Am dublat cantitatile fiindca ne doream mai multe gogosi, si am folosit smantana in loc de iaurt. Delicioase si SUPER PUFOASE ! Multumesc mult pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
afb
afb 08 May 2014, 15:28

Buna Lema!Doar ce terminai de facut aceste gogosi.facui reteta ta pas cu pas.Dar imi iesira cam micute cat o nuca.dar crescute.Cand le pusei in tigaie iesira cu niste codite .nu iesira perfect rotunde iar unele dintre ele nu sunt coapte bine la mijloc.incercai sa le las mai mult dar se innegrira.la gust sunt bune.te rog spune-mi motivul.pusei foarte mult ulei in tigaie si la foc mare.i-ti multumesc.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 23 Jul 2013, 15:53

Usoare, rapide si foarte gustoase.  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile