Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

Adriana pitic
Adriana pitic 10 sep 2016, 21:34

Mereu am vrut sa incerc glasurile de ciocolata care arată atât de bine pe prăjiturile din cofetărie. Insa nu am reușit niciodată desi am încercat destule Rețete de glazuri. Nici una nu mi-au ieșit la Așteptările celor din cofetărie iar eu chiar m-am străduit. Cred ca sant secrete ascunse ca altfel numi explic. Am sa incerc si aceasta glazura de ciocolata si lapte care o faceti dumneavoastră sper sa imi iasă.

laurash49
laurash49 05 sep 2016, 14:59

Buna, vreau sa fac si eu acest tort , daca asi insiropa blaturile putin, ar fu in plus?

lena
Elena (lena) laurash49 05 sep 2016, 15:01

Va fi bine, si eu mai insiropez putin cateodata.

laurash49
laurash49 Elena (lena) 05 sep 2016, 15:07

Mulțumesc. Rețetele tale Lena sunt ca o terapie pentru mine. Nemaipomenit de gustoase de fiecare dată. Succese mari si cât mai multe idei culinare :)

lena
Elena (lena) laurash49 06 sep 2016, 08:37

Multumesc mult si sa aveti pofta buna!

AndreeaMariaFrangulea871
Andreea Maria Frangulea (AndreeaMariaFrangulea871) 03 iun 2016, 18:10

Am incercat si eu sa il fac dar din pacate nu mi-a iesit glazura,a iesit mult prea lichida si efectiv s-a insiropat blatul cu ea...nu inteleg de ce pt ca am respectat cantitatile...poate la cantitatea de ciocolata trebuia o cantitate mai mica de lapte?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andreea Maria Frangulea (AndreeaMariaFrangulea871) 03 iun 2016, 19:18

S-ar putea sa conteze si calitatea ciocolatei aici. Puneti mai putin lapte pe viitor.

Sile
Sile 31 dec 2014, 13:57

Arată senzațional

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 17 mar 2013, 17:59

L-am mai facut o data la Paris nashilor mei, si am incercat de data asta si pinza de paianjen, a iesit minunat, toti au ramas incintati si mi-au cerut sa-l mai repet cit mai des. 

Poza mea pentru reteta:
claela
claela 16 feb 2013, 20:06

Eu am facut o combinatie foarte buna de o prajitura...bineinteles cu ce gasesc si eu pe acest site super...o prajitura cu foi coapte pe fundul tavii, crema de lapte si crema de cafea...iar ca model , "panza de paianjen" .Este delicioasa Lena.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 15 dec 2012, 21:09

Iata si sectiunea promisa, ce pot sa va spun e ca a fost genial, s-a mincat intr-o clipire de ochi  

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 07 mar 2012, 00:29

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 04 mar 2012, 22:37

buna , am incercat a doua oara sa fac pandispanul de ciocolata si mi-a iesit foarte bine. Azi am facut un tort aproape indentic ca al tau. este foarte delicios si a fost apreciat de toata familia. cand persisti sa faci ceva pana la urma reusesti. 

acesta este tortul meu :

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile