Mini pateuri cu carne

Mini pateuri cu carne

Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)

Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.

Ingrediente

Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
Ceapa alba
1 buc
Oua
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust si preferinte
Susan
2 linguri
sau mac

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.

Mini pateuri cu carne - Pas 1
Pas 2

Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.

Mini pateuri cu carne - Pas 3
Pas 4

Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.

Mini pateuri cu carne - Pas 4
Pas 5

Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.

Mini pateuri cu carne - Pas 5
Pas 6

Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.

Mini pateuri cu carne - Pas 6
Pas 7

Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 7
Pas 8

Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.

Mini pateuri cu carne - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.

Mini pateuri cu carne - Pas 9
Pas 10

Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.

Pofta Buna!

Mini pateuri cu carne - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

bubulina
bubulina 25 Oct 2011, 10:17

Ce bine arata, incerc si eu!

LALY
LALY 25 Oct 2011, 10:19

Ce bunatate,am sa le incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
rus
lena rus (rus) 25 Oct 2011, 20:55

MMMMMMM.....arata bine si cred ca sunt si bune simbata voi incerca

ryam
ryam 26 Oct 2011, 12:09

sotul meu deja mi-a dat comanda cand a vz reteta,arata foarte bine si simplu de facut,super

rus
lena rus (rus) 26 Oct 2011, 12:12

simbata avem o aniversare in familie si cred ca merg bine ca aperitive

aur
aur 26 Oct 2011, 13:04

Draga mea,ador ce faci totul este si arata super..Dar din pacate nu am gasit o dulceata fina de gutui (cuburi)crezi ca ma poti ajuta??

fely
fely 26 Oct 2011, 16:54

Draga Lena, eu mai nou am renuntat la carne, asa ca ma intereseaza daca carnea poate fi inlocuita cu branza sau cascaval ( de care? ) sau cu ciuperci ( dar amestecate cu ce? ). Pupici.

lena
Elena (lena) fely 26 Oct 2011, 17:46

Fely, merge si cu ciuperci(maruntite, calite cu ceapa si amestecate cu oua sau fara oua), branza cu marar si ou, cascaval(curge putin dar merge), cu varza calita la tigaie, cu dovleac, etc

Claudia1992
Claudia1992 07 Nov 2011, 06:45

Eu nu mananc carne de porc, cu ce as putea-o inlocui?

doinanicoleta
doinanicoleta 08 Aug 2012, 17:11

Super arata

Cand voi avea musafiri am sa incerc sa le pregatesc...sper sa-mi iasa pt ca am inceput sa gatesc doar de 2 luni:P

doinanicoleta
doinanicoleta 03 Sep 2012, 22:47

sunt sper bune pateurile, ideale pentru o gustare....acum am a 2a tava in cuptor multumim Lena pentru aceste retete

simona.blondy
simona.blondy 04 Oct 2012, 01:35

buna lena,cam kt timp trebuiesc lasate la cuptor?

multumesc pt reteta,ast rasp!

lena
Elena (lena) simona.blondy 04 Oct 2012, 08:03

La 200 de grade, cam 40 de minute - depinde de cuptor si tipul de foietaj.

simona.blondy
simona.blondy 04 Oct 2012, 16:21

Merci frumos,Lena,ma bucur k mi ai raspuns ... si chiar atat de repede ! Cu siguranta voi incerk aceasta reteta intr o zi ,dar pt sambata asta(ziua mea de nastere) m am decis pt pungute de clatite,oua umplute si clatite cu salata verde & ton,ca aperitive,iar ca desert tortul light cu jeleu de lapte...sa speram k imi vor iesi toate,voi lasa comentariu duminik,eventual si cu poze ! O zi buna ! Ms pt retete ink o data !

m4r1n4
m4r1n4 31 Jan 2013, 22:13

salut, lena. spune-mi, te rog, daca ai vreo reteta de aluat pt a face pateurile astea ca nu as vrea sa folosesc aluat din comert. multumesc

lena
Elena (lena) 31 Jan 2013, 22:15

Vezi la semipreparate aluatul de foietaj rapid, dar nu vor iesi foarte pufoase si fragede. Poti folosi orice aluat de foietaj de casa.

hanna
hanna 27 Feb 2013, 16:48

carnea nu trebuie calita inainte ?

lena
Elena (lena) hanna 27 Feb 2013, 17:25

NU. Se pune cruda, onligatoriu!

tiki
tiki 03 Nov 2013, 12:10

Buna. Am decongelat un pachet de foietaj si am facut mai multe feluri. Sunt minunate aceste pateuri si tare dragalase. Arata asa de bine. Multumesc din nou.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 Dec 2013, 18:27

Lena, as face astfel de pateuri si cu umplutura de spanac. Ma gandesc sa calesc putina ceapa sau usturoi (nu stiu cum ar fi mai bine), cu niste spanac congelat si peste umplutura sa adaug niste cascaval ras. Crezi ca ar merge sau doar stric ingredientele?

lena
Elena (lena) TanDi 21 Dec 2013, 20:06

Singura chestie sa ai in vedere - umplutura sa fie mai groasa, densa - atunci poti face cu orice umplutura. Poate mai bine branza telemea, nu cascaval.

TanDi
TanDi 22 Dec 2013, 15:46

Merci mult, pana la urma m-am riscat si am facut o umplutura din ceapa calita cu ciuperci si spanac, iar cand am aranjat umplutura peste aluat am presarat si cu niste cascaval ras (unul clasic, dar mai tare). Am facut jumatate de tava cu carne si jumatate cu acest spanac. Rezultatul foarte bun, foarte potrivite pentru mic dejun si pt gustari.

Poza mea pentru reteta:
Rosemaryna
Rosemaryna 04 Nov 2014, 19:41

Lena ce parere ai daca as folosi crenvusti?

lena
Elena (lena) Rosemaryna 04 Nov 2014, 20:31

Da, sigur ca merge si asa.

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:32

Arata gustot !  vreau sa incerc si eu, dar cu aluatul foietaj in patratele s-ar primi ? 

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:33

si inlog de carne de vita/porc sa pun ficatei 

lena
Elena (lena) 27 Apr 2016, 10:01

NaTa - iese bine cu orice umplutura, numai sa nu curga.

Cu patratele nu-mi dau seama ce aveti in vedere, adica sa le taiati patrate dintr-o foaie mare, gen prajitura? S-ar putea in acest caz sa nu tina bine umplutura.

Spor la treaba!

tiki
tiki 27 Apr 2016, 10:15

Nu Lena. Exista de cumparat la cutie foietaj taiat gata  asa cam 10/10 cm. pus unul peste altul (in cutie). Am vazut si eu la Billa.

lena
Elena (lena) 27 Apr 2016, 10:16

Daca merge rulat, e bun si ala.

CristinaDaniela454
Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 01:09

Buna Lena. Vreau dà fac si eu aceastà retetà dar nu stiu de care foi sà cumpàr in Italia pasta sfoglia? Multumesc pentru tot ,am fàcut multe retete de la tine dar nu am avut curajul dà scriu pànà acuma .😉😉

lena
Elena (lena) Cristina Daniela (CristinaDaniela454) 29 Mar 2018, 02:21

Da, ea este 😉👍