Dovleac copt cu scortisoara

Este mai mult o metoda nu o reteta, dar asa un desert sanatos puteti sa-l serviti simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru placinta, pentru budinci, chec-uri, etc.

Ingrediente

Dovleac
500 g
Zahar
100 g
puneti dupa gust si preferinte
Scortisoara
1 lingurite
Miere
2 linguri
optional, pentru servit

Pasi de urmat

1

Dovleacul se curata, se spala bine si se taie felii mai mari.

Il puneti intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu.

2

Acoperiti bine feliile de dovleac cu folie si puneti tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.

3

Dupa acest timp desfaceti folia si incercati dovleacul daca s-a copt - infigeti un cutit, daca intra usor si repede este gata. Daca mai este tare, il acoperiti si mai lasati 10 minute.

4

Dovleacul moale si copt il presarati cu zahar si scortisoara si il puneti asa dezvelit la cuptor pentru inca 15 minute.

5

Se serveste cald cu miere deasupra sau il puteti pune in mancarurile copiilor, in placinte, budinci, chec-uri si bineinteles sa-l congelati portii mici pentru iarna.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (depind de marimea dovleacului)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 30 oct 2011, 19:57

Ai revenit......ce ma bucur!!!  Eu tot asa il prepar si il mananc ca atare,servit cu miere de albine si nuca pisata. Eu asa il pregatesc pt ca asta e cerinta sotului.....Foarte sanator intr-adevar.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 31 oct 2011, 09:46

delicios!!!

Nota mea pentru reteta:
bemv
bemv bemv (bemv) 02 nov 2011, 20:46

ce bine arata

imi aduc aminte de copilarie cand ne facea bunica

foarte bunnnnnnnnnnnnnnn

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 03 nov 2011, 10:55

Foarte interesant mod de a coace dovleacul sigur a sa incerc aceasta combinatie cu scortisoarafara zahar din cauza dietei dar dovleacul daca e bun e destul de dulce pt mine!

Multumesc pentru toate retetele minunate!

sonia
Suta (sonia) 07 nov 2011, 22:59

Asa ceva nu mi-a trecut prin cap cu toate ca de cand a aparut dovleacul, prajim mereu la cuptor. Imi plac foarte mult sfaturile cu atat mai mult cu cat sunt pt cuprot electric. Multumesc Lena!!!

sonia
Suta (sonia) 07 nov 2011, 23:01

Eu prajesc dovleacul neacoperit si se formeaza o crusta mai crocanta care ne place mult. 

Paul84
Paul84 12 oct 2013, 15:10

Acum ma apuc de el! :D Multumesc pentru reteta! 

abby
abby 26 sep 2014, 19:59

excelent...eu l-am servit cu miere si nuca...sotul meu e incantat..

abby
abby 26 sep 2014, 19:59