Budinca de malai cu dovleac

O reteta potrivita si pentru copii si pentru cei care tin la o alimentatie sanatoasa. Folosesc de mult timp malaiul in loc de grisul clasic pentru a face Sofiei un gris cu lapte mai sanatos decat cel clasic. Acum cu sezonul de dovleci am adaugat un plus de vitamine(am pus dovleac copt - asa nu il mananca, aici nu l-a observat) si a fost un gust si consistenta perfecte. Testat nu numai pe Sofia dar si pe alt bebe mult mai mofturos, deci merge si le place.

In varianta vegetariana si de post folositi lapte de migdale sau soia si nu mai puneti unt.

Ingrediente

Lapte
900 ml
Faina de malai
1 pahar
1 pahar de 200 ml, faina este aceea pentru mamaliga
Zahar
1 pahar
puneti dupa gust
Unt
50 g
Dovleac
200 g
puneti mai putin sau mai mult dupa cum va place

Pasi de urmat

1

Puneti la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati in ploaie malaiul si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Lasati sa fiarba cam 10-15 minute la foc mic amestecand periodic.

2

De obicei folosesc malaiul grisat, fierbe mai repede si este mai fin la gust - dar merge si cu orice malai de mamaliga, aveti grija sa-l fierbeti bine.

3

Dupa ce a fiert malaiul adaugati zahar dupa gust, amestecati.

4

Apoi untul, stingeti focul si il lasati sa se topeasca in voie.

5

Cam dupa 10-15 minute adaugati dovleacul copt - sau fiert in putina apa(daca  nu este multa puteti adauga si apa in care a fiert). Blendati bine toata compoztia cu blenderul vertical, ca s-o faceti mai fina si omogena - sa nu aiba textura de mamaliga.

6

Turnati budinca in farfurii, pahare, orice va place si o lasati la rece minim 1 ora, maxim cat aveti nevoie.

7

O serviti rece - dar a mers bine si calda la noi, Sofia nu prea a avut rabdare sa astepte, se vede in poza urmatoare :)

8

O manca calda direct din cratita, i-a placut mult :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Olghina.18
Olghina.18 10 feb 2016, 19:49

Foarte bun😋😋😋😋😋... Îți mulțumesc mult Lena, fetița mea nu mănâncă dovleacul dacal vede bucatele, dar așa la papat bine..... 🎉😘

Eu mai "ecologică " l-am servit in contenitoare de la iaurt ☺️

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
forin larisa
Larisa (forin larisa) 23 dec 2015, 10:18

Buna Lena. Felicitari pt tot ceea ce faci, mai ales cu faptul ca ai copii si stai muuult in bucatarie.

Am o rugaminte f mare, pt noi, toate mamicile:), daca se poate insera in site o noua categorie "papica pt copii", unde aa fie incluse toate retele de genul acesteia.

Sunt f utile si f sanatoase.

Multumim pt tot ce faci!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 29 oct 2015, 13:33

Da, multe produse nu sunt cum ne-am dori, modificate, procesate. Eu aleg drumul de mijloc, diversific la maxim meniul familiei si a copiilor in primul rand prin rotatia cerealelor. Porumb de obicei iau de la Carrefour, de la raionul  BIO, este cika nemodificat, speram asa si sa fie :)

Cumpar si eu gris integral de la plafar, dar mai schimb cu porumb pt ca nu contine gluten, are alta compozitie de minerale si vitamine. Copii oricum mananca paine si cand mai fac altceva de mancare incerc sa nu mai folosesc iar grau si derivate, pe cat posibil.

Sper ca am fost utila cu acest raspuns :)

retzetar de fericire
retzetar de fericire 29 oct 2015, 06:39

Buna, Lena. Ma imtrebam de ce malaiul este mai sanatos decât grisul... mai ales ca porumbul e, de cele mai multe ori.modificat genetic, in special in Romania...

Mi-ar placea sa stiu argumentul tau pentru ca incerc sa mananc sanatos. Multumesc.

Eu folosesc de ceva vreme gris integral. Nu e la fel de aspectuos in farfurie, dar mult mai sanatos, nefiind procesat precum cel binecunoscut.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 oct 2013, 17:41

Buna. Copilul pentru care am facut aceasta budinca sunt....eu.Mi-a mai ramas putin dovleac ras-calit de la placinta si mi s-a parut mai simpla aceasta reteta decat strudelele, asa ca  am facut-o Nu am mai murdarit nici blenderul si a fost cum nu se poate mai buna. Am "ornat-o" cu cateva boabe de strugure (am scris ca sa nu se creada ca sunt masline:)). Simplu de facut si gustoasa.Multumesc. (culorile nu sunt cele reale).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 28 sep 2013, 14:54

Este foarte buna, chiar si pentru adulti! Doar ca noi o preferam calda.

Nata Lya
Nata Lya 07 nov 2012, 16:35

mmmm,tre sa fie gustoasa,neaparat incerc si eu pentru piciulica al meu

DanyelaCostin
DanyelaCostin 12 oct 2012, 00:12

E delicioasa rau! :)

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 21 mai 2012, 17:02

Nici nu ma asteptasem ca fetitei mele sa ii placa (dovleac nu maninca nici in ruptul capului) chiar si a 2-a zi a cerut. Lena, mersiiiiii de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VERONICA MOTRESCU
VERONICA MOTRESCU 07 nov 2011, 14:45

FF. BUN! CRED CA MERGE SI CU PIURE DE MERE!?

lena
Elena (lena) VERONICA MOTRESCU 07 nov 2011, 15:29

Ar merge, dar mare atentie ca de la mere laptele se branzeste.

Arata toate comentariile