Mere in foietaj

Asta-i desertul meu preferat, ma gandesc cum de nu l-am postat pana acum pe site - chiar mare pacat sa nu-l incercati. Sunt ca niste adevarate bombe aromate, cu interior fraged si exterior crocant. La noi de obicei se termina foarte repede, sunt prea putine de fiecare data :)

Perfect este sa le faceti cu foietaj de casa, dar merge si cel din comert - va pregatesc o reteta foarte detaliata cu aluatul de foietaj clasic, o bunatate si delicatesa adevarata.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
800 g
poate sa va trebuiasca mai putin sau mai mult in functie de cantitatea de mere
Mere
1 kg
cantitatea variaza in functie de cate vreti sa faceti si cat aluat de foietaj aveti
Zahar
100 g
Scortisoara
0.5 lingurite
Oua
1 buc

Pasi de urmat

1

Merele se spala si se curata de cotor.

2

Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde si de marimea marului - si pe fiecare se pune cate un mar.

3

In mijlocul fiecarui mar si pe langa el se presara zahar si scortisoara. Puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place.

4

Si acum imbracam merele in aluat - se ridica unul din colturile patratului deasupra marului si se lipeste bine.

5

Urmeaza al 2-lea colt de patrat - il ridicati si lipiti peste primul.

6

Apoi al 3-lea colt.

7

Si ultimul colt al patratului, lipiti bine si aveti grija sa fie cat mai bine inchis marul.

Daca puneti prea putin aluat si il intindeti, la coacere se va rupe si va fi mar pe aluat nu mere in aluat - deci incercati sa faceti patratele putin mai mari sa fie aluat suficient pentru a imbraca merele.

8

Astfel imbracati toate merele si le puneti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

9

Ungeti merele cu ou batut si le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade cam pentru 1 ora.

10

Daca foietajele se rumenesc repede dar inca nu sunt gata merele inauntru, deasupra puneti o folie de aluminiu - sa nu bronzati prea tare foietajul.

11

Incercati cu un cutit daca merele s-au facut, le scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.

12

Serviti merele presarate cu zahar pudra deasupra si optional cu crema de vanilie - eu nu am mai facut aici, s-au mancat prea repede:)

Pofta Buna!

Cantitate: 12 bucati (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Dana Ep.
Dana Ep. 09 nov 2011, 15:25

Si eu fac aceasta reteta si este absolut minunata!!!

Nota mea pentru reteta:
crina
Paula (crina) 09 nov 2011, 22:54

Mi-ai dat o idee nemaipomenita ..Este delicioasa reteta asta si usor de facut.. Cand vin pui de la scoala asta le fac maine. MULTUMESC

graciela
graciela 10 nov 2011, 17:21

arata bine

adrianamo
adrianamo 15 nov 2011, 08:43

Cu toate ca am lipit guguloaiele destul de bine,din 6 bucati,doar trei au  fost inchise bine dupa copt,doua s-au cracanat cat au vrut ele iar unul mai putin.Cred ca din cauza temperaturii de copt,am dat intai vre-o 5/10 min la 215 grade ca nu-mi mai aminteam cat ai scris in reteta...Am pus in mijlocul lor cate un cub de zahar brun si  scortisoara.S-au papat,a fost bun,sarumana ptr masa...:) Poate fi desert dar poate inlocui si masa de seara sau una din gustari.

Nota mea pentru reteta:
crina
Paula (crina) 15 nov 2011, 19:04

Cred ca depinde si de aluat  .Eu am facut "in casa" si nu prea s-a desprins dar, se gaseste  unul  parca  " Morarita " se numeste, este mai consistent si mi-a mers la fel de bine. Este super buna. Am facut si cu pere !!!

tanicelu
tanicelu 03 ian 2014, 10:15

pot face cu banane?

lena
Elena (lena) tanicelu 03 ian 2014, 10:41

Sigur.

Ekaterinka
Ekaterinka 03 feb 2015, 20:56

aluatul ala de 800 g cam pt cate mere ajunge?astept sa se se dezghete si m-am apucat sa curat merele 

lena
Elena (lena) Ekaterinka 03 feb 2015, 21:17

Cam 9 mere.