Biscuiti grecesti de post

O prima reteta de post in acest sezon si va recomand aceste fursecuri foarte simple de preparat, elementul surpriza la ingrediente este vinul alb care le face fragede si aromate.

As recomanda reteta nu numai in post, chiar nu prea va dati seama ce ingrediente are, aluatul se lucreaza foarte bine, chiar trebuie sa le incercati.

Ingrediente

Vin alb demisec
250 ml
sau vin alb demidulce
Ulei de floarea soarelui
250 ml
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
1 linguri
Faina alba calitate superioara
500 g
poate sa va trebuiasca mai mult sau mai putin in functie de calitatea fainii
Nuci macinate
300 g
Gem de casa
3 linguri
Zahar pudra
100 g

Pasi de urmat

1

Se amesteca vinul cu uleiul, esenta de vanilie si sare.

2

Adaugati praful de copt si faina pe parcurs, amestecati cu lingura si vedeti sa nu puneti prea multa faina.

Din pacate nu am calculat exact cantitatea de faina, deci va uitati singuri :(

3

Amestecati aluatul cu lingura mai intai, apoi dupa ce se leaga incepeti sa folositi si mainile.

4

Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin, iese o coca foarte placuta, nelipicioasa si usor de lucrat.

Lasati 15 minute sa se odihneasca.

5

In acest timp preparati umplutura - nucile maruntite le amestecati cu gem.

6

Puneti gemul mai atent, compozitia trebuie sa fie mai groasa, ca sa nu curga din biscuiti.

7

Aluatul se imparte in 2 bucati, framantati usor si mai lasati 5 minute.

8

Fiecare aluat se intinde intr-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.

Se apropie marginile si se lipesc bine, ca la niste coltunasi, daca stiti despre ce este vorba:)

 

9

Se pun fursecurile pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.

10

Sunt gata cand se rumenesc usor, cam in 40-45 de minute.

11

Lasati sa se racoreasca bine, le treceti prin zahar pudra si serviti cu mare placere la un ceai fierbinte :)

Pofta buna!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Diana D.
Diana D. 20 oct 2016, 15:58

Lena, te rog, da-mi un sfat. Pot inlocui praful de copt cu bicarbonat? Eu evit sa folosesc praful de copt. Vreo idee? Multumesc foarte mult si iti multumesc pentru atatea idei excelente!

lena
Elena (lena) Diana D. 20 oct 2016, 16:06

Poti inlocui bineinteles, dar praful de copt tot din bicarbonat este.

esmeralda
esmeralda 10 apr 2016, 06:14

Am facut cornulete cu magiun - au iesit excelente! Am mai pus un pic de zahar in aluat ca magiunul e acrisor. La mine s-au copt super rapid (cam 15-17 minute).  Am tavalit cornuletele calde in zahar praf. Nu am avut nuci dar magiunul era mai tare si nu s-a scurs deloc. Am incercat si  cu rahat - prea dulceag -meuh. Dar magiunul le-a facut de nota 10. Un truc: daca aluatul e intins mai subtirel cornuletele ies deosebit de fragede. Merci Lena!

Issa
Issa 03 apr 2015, 21:17

Coca a iesit minunata, prajiturelele se topesc in gura pupici Lena si mersi ca ne bucuri cu recete

Simina
Simina 12 iul 2013, 22:04

Arata mai mult ca si niste cornuri dar sunt super bune ! :))))))  

Nota mea pentru reteta:
Elena.M
Elena (Elena.M) 02 ian 2012, 23:11

i-am facut din nou si mi-au iesit super buni.te pup lena

Poza mea pentru reteta:
elen is
elen is 09 dec 2011, 15:00

Foarte buni. Nota 10

Nota mea pentru reteta:
valerica
valerica 23 nov 2011, 11:50

Vinul se poate inlocui cu bors acru sau chefir

Nota mea pentru reteta:
valerica
valerica 23 nov 2011, 11:49

Eu in loc de ulei pun untura de porc, desigur nu mai sunt de post, dar is deliciosi, ti se topesc in gura. Ii fac de cind eram copil.

Karen
Karen 22 nov 2011, 11:10

As pune reteta aceasta in topul celor mai simple,ieftine si DELICIOASE!!! Am pus migdale(nu am avut nuca) si dulceata de capsuni ,sunt nemaipomeniti!!! puteti taia cu forme diferite si doar pudrati cu zahar sau chiar fara (am incercat si asa )tot super sunt.

Daca nu vreti crocanti (desi asa sunt biscuitii ) puteti intinde foaia putin mai groasa.O sa fac reteta si de Craciun,sunt incantata de gust !!!  poate depinde si de vin ,faina ,framantat....Multumim Lena!!!!!nota 10000000000

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 21 nov 2011, 13:33

Cel mai bine sa se faca cantitati mai mici care sa fie consumate  calde.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile