Flan cu banane

Flan cu banane

Am promis sa pun pe site si retetele de la atelier, ca sa le aveti sigur la indemana daca le faceti si acasa.

Poza de prezentare este mai tehnica, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat(bananele sunt perfecte aici) si fraged, chiar a meritat sa-l gustati si sa vi-l arat.

Aici aveti o descriere si cateva poze de la Atelierul 1.

Ingrediente

Banane
2 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
Oua
3 buc
Zahar
100 ml
Faina alba calitate superioara
200 ml
Apa
100 ml
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o tava antiaderenta, de preferat de siliicon(sigur veti reusi s-o scoateti din tava), se taie bananele rondele.

Flan cu banane - Pas 1
Pas 2

Intr-un mixer amestecati bine restul ingredientelor: smantana, faina, zaharul, ouale, apa si vanilia.

Flan cu banane - Pas 2
Pas 3

Turnati aluatul in tava si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Flan cu banane - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica usor. Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin - se mai lasa, dar nu va faceti griji, este oke.

Flan cu banane - Pas 4
Pas 5

Apoi il scoateti din tava si serviti cu putin zahar pudra sau frisca.

Pofta Buna!

Flan cu banane - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

rody
rody 27 Nov 2011, 17:29

super!

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 27 Nov 2011, 20:00

Minunata reteta. Este o placere sa stii sa faci o astfel de bunatate.Maine am sa o fac pentreu a ma putea bucura impreuna cu familia  de o asemenea bunatate. Multumesc mult!

rody
rody 27 Nov 2011, 23:16

Ai sa-l incerc si eu.Arata super! Esti nemaipomenita Lena!

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 28 Nov 2011, 12:46

cu ce pot ramplasa smantana dulce?...eu locuiesc in Turcia si nu am acces la asa ceva....pe piata avem crema de frisca, sau Labneh...

rody
rody 28 Nov 2011, 18:28

Monica poti inlocui smantana cu frisca .

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 28 Nov 2011, 20:12

Astazi am preparat aceasta reteta si a iesit o delicatete.Cine nu o face nu stie ce pierde. E tare buna, fina si  gustoasa.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 02 Dec 2011, 13:47

Rody, merci mult pt raspuns...am sa incerc ..sa vedem ce iese

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 12 Dec 2011, 14:35

Am facut-o si a iesit excelent...doar ca mie bananele "gatite" sub orice forma, nu-mi plac...asa ca voi incerca cu capsuni sau mere sa vad cum iese. Altfel, blatul e foarte gustos si foarte usor/rapid de facut. Merci mult 

Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:31

Foarte buna reteta si usoara. Mi-a placut de la atelier si am facut-o si eu. A avut succes. Multumesc pt. reteta, Lena

Poza mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 24 Dec 2011, 11:57

ma intreb oare ce-o iesi daca pun cantitati duble?!...se coace oare?....careva a incercat ceva de genul?

madalina21
madalina21 31 Mar 2012, 17:27

buna lena,

am o intrebare, sper sa nu te supar, dar am o nelamurire: pt faina si zahar ai folosit ca unitate de masura ml si nu grame. Aici e nelamurirea mea: lichidele se masoara in litri, solidele in grame. Folosesc un pahar gradat in litri si pentru faina si zahar ? Sper ca intelegi ce vreau sa spun si sper sa nu te supere intrebarea mea, nu asta este intentia, dar vreau sa fac prajitura asta pt ca este f simpla. Toate cele bune!

lena
Elena (lena) madalina21 31 Mar 2012, 17:47

Madalina nu ma supar deloc :)

Anume la aceasta reteta foloseste gradatia de ml simpla si pentru lichide si pentru solide - este o reteta Tupperware si acolo multe se masoara in ml, nu in grame.

madalina21
madalina21 31 Mar 2012, 19:08

Iti multumesc!!!! Asa am sa fac!

madalina21
madalina21 08 Apr 2012, 12:48

buna lena,

din pacate nu mi-a iesit! nu stiu ce am gresit! poate cuptorul, ti-am mai scris in trecut ca am probleme cu cuptorul. ideea este ca la aspect era identica cu a ta, se umflase...cand am scos-o din cuptor s-a lasat...iar cand am taiat-o era cruda, desi am tinut-o la cuptor dublul timpului recomandat. asta este, mai incerc in viitor.

cu drag,

madalina

tanicelu
tanicelu 09 Jul 2013, 21:34

iata ce frumuseti s-au primit in loc de banane am pus piersici si am facut jumate din portie.

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 27 Jul 2013, 09:21

Lena, am cautat si pe net si nu m-am lamurit, exista smantana pt frisca ambalata si la mai putin de 1l pt ca eu n-am gasit decat oribila aia vegetala pe care evident n-o cumpar ever.

Am gasit la mai putin de 1l doar smantana de gatit dar nu cred ca asta merge si la frisca ...

Multumesc pt. raspuns.

lena
Elena (lena) 27 Jul 2013, 11:57

Eu cumpar 32% grasime de la Dorna, ambalata in cutii de 200g.

Anume la aceasta reteta poti pune si din aceea de gatit de 16% parca, daca doar din aia gasesti.

Bineinteles, frisca  vegetala nici intr-un caz, chiar daca ti-o da si gratis - mai bine pui lapte daca nu gasesti nimic.

Lia1
Lia1 27 Jul 2013, 17:17

offf, hai ca iar m-am dezabonat din greseala sper ca acum m-am abonat corect la loc...

am incurcat din repezeala "aici"-urile :)

hai ca am zarit azi in Kaufland smantana pt frisca 30% grasime marca lor proprie la 200g (singura) dar n-am luat ca n-am in program sa fac zilele astea flanul. doar voiam sa ma informez daca se gaseste naturala la 200g. multumesc

E.M.A
E.M.A 16 Nov 2017, 14:24

Bună!  As putea folosi lapte în loc de smântână? Și dacă da, ce cantitate? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 17 Nov 2017, 07:37

Teoretic da, dar nu va avea acelasi gust dulceag, folositi aceeasi cantitate.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 17 Nov 2017, 11:43

În regulă, mulțumesc! :)

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 30 Jun 2021, 13:51

Prima reteta care nu mi-a reusit.Pașii i-am respectat ,la fel si proporțiile .A ieșit inauntru parcă încă necopt până la final,desi am tinut 40 minute.Pe exterior arată ca al tău.Înauntru are o textura ușor umedă .