Prajitura rapida cu branza de vaci

Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahar
Zahar
1 pahar
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pahar
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (15 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

Maria Maricica
Maria Maricica 11 feb 2017, 15:55

Bună chiar azi am făcut plăcinta cu brânză am urmat pași dar partea de sus este așa cum am pus-o se sfărâmă toată oare de ce? Am copt-o bine.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Maria Maricica 12 feb 2017, 09:49

Este putin mai sfaramicioasa dar asta-i si farmecul, nu e ca prajitura clasica cu branza si blat. Daca e prea faramituri mai adaugati putin unt si amestecati bine.

eduardu
Eduardu (eduardu) 28 ian 2017, 18:49

Ma ingrijora temperarura si timpul de coacere. Cand nu sunt specificate,ma straduiesc sa le nimeresc! :) Si le-am nimerit! 35 de min la 180° . Rezultat delicios!!! Demult planificam sa o fac,si azi i-a venit randul! Pt ca patesc cum am mai citit prin comentariile de pe site,intri si nu stii ce sa gatesti,atat de multe retete apetisante sunt!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 30 ian 2017, 20:35

Este o reteta mai veche si pe atunci foloseam cuptor cu gaz :)

Dar daca nu specific este o temperatura medie de 180-200 si timpul de coacere, cam la cum se vede :) Ma bucur ca a iesit bine!

MarianaTanase553
Mariana Tanase (MarianaTanase553) 01 nov 2016, 19:40

Branza trebuie sa fie dulce? Am de tara sarata...poate sa o tin la desarat? Ms! :)

lena
Elena (lena) Mariana Tanase (MarianaTanase553) 01 nov 2016, 21:40

Da, nu trebuie sa fie sarata, doar dulce, adica nesarata deloc.

piti
Daniela (piti) 22 nov 2015, 09:34

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 iul 2015, 23:27

Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 28 iun 2015, 16:17
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 29 iun 2015, 15:06

Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga.

Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)

corina-rpd
corina-rpd 30 nov 2014, 14:14

După cum vedeti, arata și f bine! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 apr 2013, 16:33

Foarte delicioasa, am  pregatit-o si eu 

Poza mea pentru reteta:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 apr 2013, 16:30

Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 iul 2012, 11:11

E extrem de buuunăă!!! Perfectă chiar!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile