Mancare de mazare cu carne

Cred ca este una din cele mai populare retete si dintre cele mai simple. Dar totusi, conteaza mici detalii care sa o transforme dintr-o mancare banala in una delicioasa si apropo, foarte apreciata de copii. Nu inteleg de ce, dar majoritatea copiilor adora mazarea verde - eu ma folosesc de moment si mai pun niste carne pe acolo sa completez alimentatia si a noastra si a Sofiei.

Va recomand cu incredere mancarica!

Ingrediente

Carne de vita/manzat
500 g
eu am pus carne de vitel
Mazare verde congelata
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Pasta de tomate
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare, piper
1 lingurite
puneti dupa gust
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se spala si se taie bucati medii, cubulete cam de 1.5cm.

Intr-o cratita sau tuci incingeti uleiul, adaugati carnea si o caliti pana se rumeneste usor.

2

Apoi se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si caliti inca 5 minute.

3

Adaugati pasta de tomate, amestecati si mai lasati 2 minute.

4

Acum merge mazare congelata, o lasati vreo 5-6 minute la foc mic sa se decongeleze (adaugati putina apa sa fiarba acolo si se va decongela mai repede).

5

Cand s-a decongelat complet, adaugati apa cat sa acopere toata mancarea, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati atat timp cat sa fie gata carnea. Eu o las minim o ora indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun si mai complet.

6

Dupa ce s-a facut carnea si a fiert bine mazarea, adaugati sare, piper si boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Stiu ca multi aveti tendinta sa puneti multe mirodenii, dar aveti grija sa nu exagerati - puneti maixim 2-3 arome.

7

Optional, daca vreti o consistenta mai de sos la mancare puteti sa faceti un fel de amestec de faina cu apa si cu el veti avea un sos mai bun.

Deci, puneti 1 lingura de faina la 100ml de apa - amestecati bine cu un tel.

8

Adaugati acest amestec la mancare si amestecati bine. Observati ca imediat isi va schimba textura, devine putin mai gros sosul.

Eu pun acest amestec optional, daca fierbe mai mult, mazarea isi formeaza singura un sos bun si gros - daca vreti s-o ajutati, turnati putina faina cu apa.

Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.

9

Serviti mancarea calda, si daca carnea nu este grasa chiar si rece.

In varianta vegetariana si de post (sau ca o garnitura) omiteti pasul cu carne - deci caliti ceapa si morcovul si mai departe mergeti la fel.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

Anca24
Anca24 12 sep 2016, 21:48

Incredibil de gustoasă !! Este prima dată când am făcut și nu îmi vine să cred cat de bine a ieșit !! Ai rețete extraordinare!! Bravo !! Sa nu te lași niciodată de gătit pentru că ce iese din mână ta e cu adevărat minunat !! Te pup din Tg Jiu ,Gorj

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anca24 13 sep 2016, 09:47

Multumesc mult Anca, nu ma las, mai ales dupa asa incurajare si sustinere

Sa aveti pofta mare!

BolocanMarius860
Bolocan Marius (BolocanMarius860) 30 iul 2016, 10:13

in primul rand ,.....arata criminal de bine,......are o aroma extraordinara,......un gust de vis,.....multumesc.....

piersic
piersic 10 apr 2016, 21:22

Buna buna foarte buna

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 20 aug 2015, 16:45

F bun

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Guera
Guera 24 ian 2013, 02:20

foarte usor si delicios ! Mie si sotului ne place ceva mai picanta mincarea, deaceea i -am pus niste ardei uscat ( inmuiat si trecut prin "blender") pe care-l folosesc mexicanii , mi-am iesit super;)aceasta mincarica merge perfect cu orez 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 28 aug 2012, 16:30

mazare cu pept de pui

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 26 feb 2012, 12:39

o mancare excelenta!  

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 28 ian 2012, 18:21

Inca aburinda ! Si mie mi-a placut mazarea inca de copil, sper deosebire de fasolea teci pe care nu puneam gura.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 25 ian 2012, 17:39

Am făcut și eu astăzi mâncărica de mazăre! Cu carne de porc. Foarte bună!

Poza mea pentru reteta:
Elena.M
Elena (Elena.M) 24 ian 2012, 14:58

Am reusit sa pregatesc in cel mai scurt timp sa prepar aceasta bunatate de mancare.Pentru mine mazarea este una din legumele preferate ale mele.O bunatate maxima,eu am savurat-o deja impreuna cu sotul meu.Am mancat si cu o salata de varza.A fost bestiala de buna.te pup.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile