Mancare de mazare cu carne

Mancare de mazare cu carne

Cred ca este una din cele mai populare retete si dintre cele mai simple. Dar totusi, conteaza mici detalii care sa o transforme dintr-o mancare banala in una delicioasa si apropo, foarte apreciata de copii. Nu inteleg de ce, dar majoritatea copiilor adora mazarea verde - eu ma folosesc de moment si mai pun niste carne pe acolo sa completez alimentatia si a noastra si a Sofiei.

Va recomand cu incredere mancarica!

Ingrediente

Carne de vita/manzat
500 g
eu am pus carne de vitel
Mazare verde congelata
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Pasta de tomate
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea se spala si se taie bucati medii, cubulete cam de 1.5cm.

Intr-o cratita sau tuci incingeti uleiul, adaugati carnea si o caliti pana se rumeneste usor.

Mancare de mazare cu carne - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si caliti inca 5 minute.

Mancare de mazare cu carne - Pas 2
Pas 3

Adaugati pasta de tomate, amestecati si mai lasati 2 minute.

Mancare de mazare cu carne - Pas 3
Pas 4

Acum merge mazare congelata, o lasati vreo 5-6 minute la foc mic sa se decongeleze (adaugati putina apa sa fiarba acolo si se va decongela mai repede).

Mancare de mazare cu carne - Pas 4
Pas 5

Cand s-a decongelat complet, adaugati apa cat sa acopere toata mancarea, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati atat timp cat sa fie gata carnea. Eu o las minim o ora indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun si mai complet.

Mancare de mazare cu carne - Pas 5
Pas 6

Dupa ce s-a facut carnea si a fiert bine mazarea, adaugati sare, piper si boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Stiu ca multi aveti tendinta sa puneti multe mirodenii, dar aveti grija sa nu exagerati - puneti maixim 2-3 arome.

Mancare de mazare cu carne - Pas 6
Pas 7

Optional, daca vreti o consistenta mai de sos la mancare puteti sa faceti un fel de amestec de faina cu apa si cu el veti avea un sos mai bun.

Deci, puneti 1 lingura de faina la 100ml de apa - amestecati bine cu un tel.

Mancare de mazare cu carne - Pas 7
Pas 8

Adaugati acest amestec la mancare si amestecati bine. Observati ca imediat isi va schimba textura, devine putin mai gros sosul.

Eu pun acest amestec optional, daca fierbe mai mult, mazarea isi formeaza singura un sos bun si gros - daca vreti s-o ajutati, turnati putina faina cu apa.

Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.

Mancare de mazare cu carne - Pas 8
Pas 9

Serviti mancarea calda, si daca carnea nu este grasa chiar si rece.

In varianta vegetariana si de post (sau ca o garnitura) omiteti pasul cu carne - deci caliti ceapa si morcovul si mai departe mergeti la fel.

Pofta Buna!

Mancare de mazare cu carne - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 24 Jan 2012, 11:21

Chiar ieri am cumparat mazare congelata Lena,gandindu-ma sa fac astazi.Uite ca si reteta a venit la fix.Sper sa am timp sa o prepar diseara.Mersi,revin cu detalii.

Elena.M
Elena (Elena.M) 24 Jan 2012, 14:58

Am reusit sa pregatesc in cel mai scurt timp sa prepar aceasta bunatate de mancare.Pentru mine mazarea este una din legumele preferate ale mele.O bunatate maxima,eu am savurat-o deja impreuna cu sotul meu.Am mancat si cu o salata de varza.A fost bestiala de buna.te pup.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 25 Jan 2012, 17:39

Am făcut și eu astăzi mâncărica de mazăre! Cu carne de porc. Foarte bună!

Poza mea pentru reteta:
vasilestii
Vasilica Ramona (vasilestii) 25 Jan 2012, 17:41

Mmm! Chiar buna ideea! N-am mai gatit de ceva vreme reteta asta si e binevenita! 

AMV
Adriana (AMV) 28 Jan 2012, 18:21

Inca aburinda ! Si mie mi-a placut mazarea inca de copil, sper deosebire de fasolea teci pe care nu puneam gura.

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 26 Feb 2012, 12:39

o mancare excelenta!  

Poza mea pentru reteta:
evelina evy
evelina evy 17 Mar 2012, 18:46

acu o fac si eu. e pe foc mai are putin si e gata. sa vad ce o sa iasa dar arata super bine. eu o fac cu carne de porc 

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 22 Jun 2012, 19:49

Si eu o pregatesc, chiar  acum. Miroase delicios !

anabalmus
anabalmus 28 Aug 2012, 16:30

mazare cu pept de pui

Poza mea pentru reteta:
Guera
Guera 24 Jan 2013, 02:20

foarte usor si delicios ! Mie si sotului ne place ceva mai picanta mincarea, deaceea i -am pus niste ardei uscat ( inmuiat si trecut prin "blender") pe care-l folosesc mexicanii , mi-am iesit super;)aceasta mincarica merge perfect cu orez 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
miha77
miha77 14 Feb 2013, 11:53

Foarte,foarte buna mi-a iesit mazarea!!

tanicelu
tanicelu 25 Jul 2013, 09:42

buna. pot folosi mazare din conserva?  (nu am acces la cea congelata la moment) si cum sa o folosesc. vreau sa fac mincarea aceasta azi!

lena
Elena (lena) tanicelu 25 Jul 2013, 13:42

Sigur ca este buna si cea din conserva.

mircea-bv
mircea-bv 18 Sep 2013, 17:55

... , super delicioasa ! 

Nota mea pentru reteta:
mircea-bv
mircea-bv 18 Sep 2013, 17:56

 , s-a luminat si la mine ! 

Dany92
Dany92 29 Nov 2013, 12:38

salut lena dar pe acesta congelata kum so prepar?? 

Dany92
Dany92 29 Nov 2013, 12:38

conservata . scuza mam incurcat..

lena
Elena (lena) 29 Nov 2013, 12:48

Fierbeti carnea pana este gata, apoi adaugati mazarea si mai lasati 10-15 minute.

ana maria TITIANU
ana maria TITIANU 07 Dec 2013, 19:12

am luat mazare congelata si cand am adaugat-o avea un miros ciudat in mancare,este normal?e prima oara cand fac

lena
Elena (lena) ana maria TITIANU 07 Dec 2013, 20:35

De la ce firma ai luat mazarea si a ce anume mirosea?

Cat
Cat 20 Jan 2014, 11:52

Astazi o voi gati si eu

ioana Ilies
ioana Ilies 09 Oct 2014, 13:11

Am gatito si eu foarte buna mia iesit !!!o reteta foarte usosra multumesc Lena

alexandra1502
alexandra1502 26 Nov 2014, 13:51

M_am apucat de treaba. Eu o faceam dupa capul meu, cand iesa cand nu. Dar noroc cu tine Lena, ma ajuti cu idei bune. Te pupam din Severin.😊

Nota mea pentru reteta:
Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 Jan 2015, 19:31

Am facut-o cu pui. Am avut mazare bio de la tara, i-a dat un gust si mai bun. 

Poza mea pentru reteta:
Ady53
Ady53 22 Feb 2015, 16:28

Carnea de vita trebuie fiarta inainte?

veverita
veverita 31 Mar 2015, 23:06

Am facut cu carne de porc a iesit foarte buna...multumesc

Nota mea pentru reteta:
marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 03 Jun 2015, 10:04

Ati uitat un detaliu pentru care mie imi place mazarea foarte mult. Nu pune nimeni marar in mazare? Pai in principal de asta o ador. Pentru ca se potriveste perfect cu aceasta planta aromatica superba!

Mariana Eliza
Mariana Eliza 15 Jun 2015, 11:21
 

 Eu pun si marar si patrunjel.

  Mazarea nu o decongelez, dupa ce pun apa peste carne o las sa fiarba si in apa clocotind pun mazarea congelata. Legumele congelate nu se decongeleaza inainte, se pun in apa clocotind si raman fragede.

Anca U
Anca U 28 Jun 2015, 19:29

Dupa ce a fiert o ora,mazarea mai ramane intreaga?

lena
Elena (lena) Anca U 29 Jun 2015, 15:05

Da, mazarea verde ramane, cea uscata se face piure.

MashaL
MashaL 23 Jul 2015, 13:38

Aceasta mincare cu Mazăre in Grecia se considera mincare traditionala se numește Araca doar ca ei pun si cartofi si carnea e la alegerea fiecăruia. Si e foarte important mararul! Se combina perfect la gust. Am trăit 7 ani acolo si deseori făceam aceasta mincare la copii. Mam bucurat mult sa o vad postata aici. Mulțumim Lenei pu munca si staruinta!!!

Alina Heering
Alina Heering 20 Aug 2015, 13:52

Buna Lena ☺️. Azi am cumparat sa fac mazare cu pui, imi este foarte pofta si nu am mai mancat de foarte mult timp cand prietena mea facea o mazare minunata. Ea punea in mazare zahar si marar dar problema e ca nu imi amintesc cand le adauga. Ai putea sa ma ajuti cumva? Iti multumesc frumos pentru retetele tale minunate si pentru timpul acordat. O zi buna

Alina Heering
Alina Heering 20 Aug 2015, 16:45

F bun

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 Aug 2015, 19:29

Buna Alina, scuze de raspunsul intarziat, am avut o perioada mai aglomerata si o vacanta mai prelungita. Acum revin cu forte si idei noi :)

Ref la aceasta mancare, anume aici, in aceasta reteta eu pun mirodeniile la sfarsitul gatitului. Zaharul cred ca merge, daca mazarea nu e suficient de dulce, si mararul sigur, toate dupa gust. Eu sunt mai atenta cu mararul, de obicei in  mancare el are miros puternic si acopera gustul natural si normal al ingredientului principal, aici mazarea.

Pofta Buna, ma bucur ca v-a placut!

Maxim
Maxim 27 Aug 2015, 13:34

Foarte,foarte buna mancarica! Sa-ti de Dumnezeu sanatate!

Nota mea pentru reteta:
Cpandreea
Cpandreea 29 Dec 2015, 13:32

Exact asta am sa fac azi .In loc de amestecul de faina cu apa , incercati faina cu lapte.E super!

Nota mea pentru reteta:
Marius Bv
Marius Bv 07 Jan 2016, 23:31

Super rapid si super bun !!!

Nota mea pentru reteta:
Marius Bv
Marius Bv 08 Jan 2016, 19:37

Cum se poate posta poza cu ceea ce a iesit ?

lena
Elena (lena) Marius Bv 08 Jan 2016, 20:24

Este jos butonul de adaugare poza, de pe mobil nu merge deocamdata.

piersic
piersic 10 Apr 2016, 21:22

Buna buna foarte buna

Nota mea pentru reteta:
BolocanMarius860
Bolocan Marius (BolocanMarius860) 30 Jul 2016, 10:13

in primul rand ,.....arata criminal de bine,......are o aroma extraordinara,......un gust de vis,.....multumesc.....

Anca24
Anca24 12 Sep 2016, 21:48

Incredibil de gustoasă !! Este prima dată când am făcut și nu îmi vine să cred cat de bine a ieșit !! Ai rețete extraordinare!! Bravo !! Sa nu te lași niciodată de gătit pentru că ce iese din mână ta e cu adevărat minunat !! Te pup din Tg Jiu ,Gorj

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anca24 13 Sep 2016, 09:47

Multumesc mult Anca, nu ma las, mai ales dupa asa incurajare si sustinere

Sa aveti pofta mare!

CrysCristinna329
Crys Cristinna (CrysCristinna329) 19 Oct 2016, 13:37

Foarte bunaaa! Este a doua oara cand o fac pentru prietenul meu si a zis ca ma trimite la chefi la cutite si polonice :)) Deci cred ca trebuie sa te vedem la tv. Tine-o tot asa! :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Crys Cristinna (CrysCristinna329) 19 Oct 2016, 14:20

Sa aveti pofta mare! Ei, lasa ca stau bine si aici pe site, nu visez sa ajung la TV :)

CristinaProdan662
Cristina (CristinaProdan662) 10 Jan 2017, 05:18

Foarte bună rețeta și mâncarea! Un mic amănunt s-ar putea să facă mâncarea și mai bună. Asezonați cu mărar tocat la finalul gătirii. Mazărea și mărarul se potrivesc de minune!

Nota mea pentru reteta:
Iulia R
Iulia R 27 Jan 2017, 19:18

Am facut mancarica si mi a iesit foarte buna. Mai ca nu mi vine sa cred pt ca eu nu gatesc de obicei. Am mai incercat si reteta de paste carbonara, la fel, au iesit foarte gustoase. Sunteti tare. Pupici :*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RobertApostol760
Robert Apostol (RobertApostol760) 20 Feb 2017, 15:16

In loc de faina incercati mai bine cu un cartof dat prin răzătoare 😜

CatalinMihneaDonescu202
Catalin Donescu (CatalinMihneaDonescu202) 17 Mar 2017, 19:56

Conservantul din bulion nu lasa sa se fragezeasca nimic din ce fierbe,de aceea se adauga in ultimele 10-20 minute,si sa aiba destula apa sa fiarba..

Nota mea pentru reteta:
SpulberAdina464
Spulber Adina (SpulberAdina464) Catalin Donescu (CatalinMihneaDonescu202) 28 May 2017, 13:39

Buna ziua,

Multumesc pentru informatie, foarte buna, nu o stiam. Voi tine cont pe viitor. O zi buna.

JesúsAnisuarez272
Jesús Anisuarez (JesúsAnisuarez272) 25 Mar 2017, 19:00

Mi-ati fost de mare ajutor. Celelalte retete de pe internet sunt mult mai complicate si anevoioase. E chiar o reteta simpla si excelenta. Felicitari. :)

LapadatRobert804
Lapadat Robert (LapadatRobert804) 04 Jan 2018, 11:02

 si cu marar tocat la sfarsit

Nota mea pentru reteta:
PuiuMosneagu690
Puiu Mosneagu (PuiuMosneagu690) 13 Aug 2018, 15:09

Alternativa la ingrosarea sosului (fara faina):
Se da prin blender 100-150ml din sosul deja obtinut in tigaie (ceapa, ardei, morcovi, tomate)
 

Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) Puiu Mosneagu (PuiuMosneagu690) 28 Aug 2018, 14:11

O idee buna. Eu uneori folosesc fulgi de ovaz fini sau dovleac dat prin razatoarea mica pt ingrosarea mancarurilor. Sunt mai sanatoase decat faina fiarta.

CristinaProdan662
Cristina (CristinaProdan662) Eduardu (eduardu) 28 Aug 2018, 19:54

O idee bună!

RalucaAgoroaie840
Raluca Agoroaie (RalucaAgoroaie840) 13 Mar 2021, 11:55

Si chefii folosesc faina prajita tip rantas dar trebuie sa stii sa o faci sa fie in punctul ei .Deci si faina cu apa nu cred ca e problema .Asa se spunea si de rantas ca nu e bun si pana la urma si cei mai mari bucatari fac sosuri cu el bechamelul de ex

BolocanMarius860
Bolocan Marius (BolocanMarius860) 11 Apr 2022, 12:25

Urmaresc si aplic cu drag retetele tale,....azi,....reteta de mai sus,....intra in lucru cu piept de manzat,.....multumesc

Nota mea pentru reteta:
Corsica
Corsica 30 May 2022, 21:07

Exista mazare buna la borcan? Multumiri!

lena
Elena (lena) Corsica 01 Jun 2022, 10:14

Eu folosesc Bonduelle, dar numai in salate. Pentru gatit cumpar aceeasi marca, dar congelata.😉