Tiramisu - Reteta Clasica

Tiramisu - Reteta Clasica

Ce pot sa spun despre Tiramisu unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume? Cred ca denumirea este suficienta ca sa provoace pofta la multi dintre voi, reteta de tiramisu foarte accesibila si simpla - deci puneti mana si alintati-va familia cu un Tiramisu italian! :)

Mai nou am adaugat pe site si reteta de tiramisu mai rapida, adaptata si cu Video, asa il gatesc de ceva timp si ne place si mai mult. Este fara albusuri crude si mult, mult mai usoara!

Da, puteti face si Tort Tiramisu, cu siguranta de mare succes.

Ingrediente

Crema de branza mascarpone
500 g
Biscuiti savoiardi(piscoturi)
450 g
Oua
4 buc
Zahar
125 g
pentru crema
Lapte de vaca
125 ml
sau vin Marsala/Lacrima lui Ovidiu
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
3 linguri
pentru sirop
Cafea
2 linguri
Lichior de cafea/ciocolata
2 linguri
optional
Cacao pudra
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti toate ingredientele pentru prajitura.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 1
Pas 2

Fierbeti o cafea tare, cu 2 linguri de cafea, 3 linguri de zahar si aproximativ 400 ml apa. Lasati sa se raceasca bine.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 2
Pas 3

Intr-un castronel(bun de pus pe baie de aburi sau pe foc) puneti galbenusurile separate de albusuri si 125 g de zahar.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 3
Pas 4

Cu mixerul bateti galbenusurile cu zahar, pana se fac o spuma alba.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 4
Pas 5

Apoi atent incorporati laptele, amestecati continuu si turnati cate putin lapte in galbenusuri.

In reteta originala italiana se foloseste vin Marsala, se poate inlocui cu vinul Lacrima lui Ovidiu.

Eu am inlocuit vinul cu lapte, pentru ca alaptez bebe-ul. Daca faceti desertul pentru copii, mai bine puneti si voi lapte.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 5
Pas 6

Puneti castronul pe baie de aburi, amestecand continuu pana nu incepe sa fiarba si se ingroasa ca un aluat de clatite.Procesul dureaza cam mult, asa ca sa aveti rabdare  -sau faceti ca mine - am pus compozitita intr-un ceaun(sau cratita cu fundul gros) si la foc mic, amestecand permanent cu telul am avut acelas rezultat dar in timp mai scurt.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 6
Pas 7

Aproximativ asa arata compozitia de galbenusuri cand este gata. O scoateti de pe baia de aburi si mergem mai departe...

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol puneti Mascarpone, si cu o lingura il omogenizati putin.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 8
Pas 9

Peste mascarpone adaugati cate putin crema de galbenusuri, amestecand continuu cu telul sau mixerul la viteza mica.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 9
Pas 10

Amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 10
Pas 11

Bateti smantana dulce pana se face frisca. Sau folositi frisca deja batuta, sau albusurile batute spuma tare(cele care au ramas de la galbenusurile folosite la crema)

Adaugati in crema de mascarpone, amestecati bine - aceasta va fi crema folosita pentru prepararea prajiturii.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 11
Pas 12

Treceti cafeaua rece prin sita, adaugati lichior(dupa preferinta), amestecati bine. Daca va place mai mult sau mai putin dulce, reglati singuri cantitatea de zahar cand preparati cafeaua.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 12
Pas 13

Incepem montarea prajiturii.

Intr-o tava cu borduri inalte aranjam primul strat de piscoturi inmuiate in cafea(doar le cufundati in cafea pentru 1 secunda, altfel se inmoaie prea tare).

 

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 13
Pas 14

Peste stratul de piscoturi turnati jumatatea de crema de mascarpone si nivelati.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 14
Pas 15

Aranjati al 2-lea strat de piscoturi si turnati restul de crema. Nivelati bine compozitia.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 15
Pas 16

Peste suprafata prajiturii cerneti printr-o sita cacao pudra, acoperiti cu o folie alimentara tava cu prajitura si o puneti la rece minim 4 ore.

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 16
Pas 17

Cand s-a racit bine prajitura, o portionati si savurati cu toata familia :)

Pofta Buna!

Tiramisu - Reteta Clasica - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

viorica7cuta
viorica7cuta 10 Apr 2009, 22:31

super tine-o tot asa, sati dea d-zeu sanatate sa poti merge mai departe

Nota mea pentru reteta:
Ela
Ela 06 Oct 2009, 10:10

Galia
Galia 08 Dec 2009, 22:31

N-am avut curajul pana acum  sa prepar singura tiramisu, dar e pe lista lunga a piscurilor ce urmeaza a fi cucerite....una o stiu sigur : am mancat tiramisu pregatit dupa aceasta reteta si......E CEL MAI TARE TIRAMISU!!!!

Nu se compara cu alea de la cofetarie, asa ca nu ezitati sa incercati reteta

Nota mea pentru reteta:
hanna
hanna 16 Apr 2010, 19:03

cat de groasa trebuie sa fie compozitia de galbenusuri?cat o smantana?

lena
Elena (lena) hanna 16 Apr 2010, 20:52

Da, ca o smantana nu foarte groasa.

hanna
hanna 16 Apr 2010, 22:19

multumesc pentru raspuns.

nicolebodea
nicolebodea 30 Jul 2010, 08:25

Dece mi se taie crema..? am incercat de mai multe ori da tat rezultatu asta im vine. am batuto prea mult?

Si crema de galbanusuri trebuie lasata la racit? Si cat timp?

lena
Elena (lena) nicolebodea 30 Jul 2010, 08:30

Clar, deci - crema de galbenusuri poate sa fie putin calda, nu chiar rece de tot - nu astept niciodata sa se raceasca de tot. Si esential ca sa nu se taie crema este sa adaugi compozitia de galbenusuri la crema de mascarpone cate putin - cateva linguri, apoi amesteci bine, si asa pana o pui pe toata. Asa se incorporeaza treptat si este omogena.

ayleda
ayleda 08 Aug 2010, 23:31

La pasul 6 ai spus ca amestecul de galbenusuri se lasa pe baie de aburi pana nu incepe sa fiarba. deci sa inteleg ca nu il lasam sa fiarba, ci doar pana se ingroase? ai zis ca procesul dureaza destul de mult si nu imi era clar de ce.

in loc de smantana se pot folosi fara probleme albusurile batute, iar rezultatul va fi acelasi..? vreau sa incerc maine reteta si voiam sa fiu sigura de niste lucruri :) multumesc!

lena
Elena (lena) ayleda 09 Aug 2010, 10:09

Da, amestecul trebuie sa se ingroase, dar sa nu fiarba pt ca se face omleta din galbenusuri - dureaza mai mult pentru ca pe baia de aburi nu fiarbe asa repede ca pe foc direct.

Se pot folosi albusuri daca nu aveti problema cu consumul de albusuri crude - consistenta este un pic mai moale decat daca ai folosi smantana de frisca (ai grija sa o bati sa fie destul de groasa, recomand sa pui zahar pudra, nu zahar cristal.

Spor la treaba

ayleda
ayleda 10 Aug 2010, 14:07

delicios! f bun mi-a iesit.. (nu ca m-as lauda, dar chiar mi-a iesit) :)

multumesc pentru reteta!

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 22:27

Un desert nemaipomenit ! Se duce atat de repede...

Nota mea pentru reteta:
nona
nona nona (nona) 23 Oct 2010, 08:07

arata minunat de mult imi doresc sa fac si eu

incerc neaparat asa ceva este delicioasa aici in foto

claudiadumbrean
claudia dumbrean (claudiadumbrean) 20 Dec 2010, 23:48

e primul Craciun in care nu mergem la mame, vin mamele la noi si ABSOLUT tot ce voi gati e luat de pe site, unele verificate, altele nu. sper sa fie ok, gatitul a devenit mai placut datorita tie. mutumesc si un Craciun cat mai Fericit. o sa revin cu comentarii dupa ce gust din tot ce voi gati, inclusiv Tiramisu

claudiadumbrean
claudia dumbrean (claudiadumbrean) 05 Jan 2011, 16:27

uite ca a trecut si Craciunul si am incercat Tiramisu. la gust a fost exceptional, dar mi s-a taiat crema. am vazut ca si nicolebodea a patit la fel, dar am amestecat compoz de galbenusuri cu mascarpone destul de incet. ai cumva idee de ce s-a taiat, unde am gresit? sa nu o mai patesc si data viitoare

lena
Elena (lena) claudia dumbrean (claudiadumbrean) 06 Jan 2011, 09:11

Sincera sa fiu nu-mi dau seama, nu fac acest desert foarte des, tot merg cu alte retete si nu pot sa-ti spun de ce anume se taie. Desi, de cate ori l-am facut , niciodata nu mi s-a taiat crema - poate o fi de la calitatea branzei mascarpone, in plus trebuie s-o mixezi bine inainte sa adaugi crema de galbenusuri.

valerica
valerica 13 Mar 2011, 16:59

mi s-a taiat crema

Daiana
Daiana 27 Mar 2011, 13:39

Multumesc Lena, am incercat ieri aceasta receta si  s-a mincat toata, azi sotul ma roaga sa-i mai fac o data!!! 

TheRain
TheRain 28 Apr 2011, 14:04

Am facut ieri aceasta prajiturica si a iesit foarte buna. Esti o gospodina desavarsita,mult succes in continuare!

Ellena
Elena (Ellena) 23 Jan 2012, 22:35

super bun tiramisul tau Lena , l-am incercat de cateva ori si mereu este la fel bun

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 01:13

Nu arata asa de aspectuos ca al tau, dar oricum, este reteta prefera a lui Alex. Crema este incredibila!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:41

E, m-am srtaduit si eu, sper sa fie ceva de el 

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:42

straduit

Geea
Geea 27 Mar 2012, 21:56

Nu mi-a iesit la fel de frumos ca al tau, dar a fost foarte bun . Fetitei mele i-a placut foarte mult. O sa-l mai repet. Cred ca am inmuiat piscoturile prea mult .

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 14 Apr 2012, 03:08

este f.buna aceasta reteta, este asemanatoare cu cea de pe site-ul vulpeabucatar, le-am incercat amandoua retete si sunt la fel de bune. ;)

gabriela29sv
gabriela29sv 01 Jun 2012, 16:16

Draga Lena ti-am ascultat sfatul si mi-am alintat familia weekend-ul trecut cu ...un tiramisu ;) .Dar nu orice tiramisu,ci unul super delicios ...am mancat de la mic la mare :))) pana n-am mai putut.multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adigala
Cristi (Adigala) 04 Jun 2012, 19:08

Am decis sa fac si eu prajitura desi sunt paralel cu bucataria,insa nu am putut sta deoparte,mai ales ca este prajitura mea preferata.toate bune si frumoase,cand am ajuns la crema am dat-o-n bara ptr ca s-a taiat.Acum branza era abia scoasa din frigider,rece,am omogenizat-o,dar tot rece era,iar crema de oua abia luata de pe foc am turnat-o peste branza cate putin,exact cum ai zis tu.Degeaba,mi s-a taiat.Cu toate astea am decis sa duc munca la bun sfarsit.Si nu-mi pare rau,ca a iesit o prajitura cum nu am mancat vreodata.Totusi as vrea sa stiu ce a putut taia crema,daca ai tu idee si ma poti ajuta cu un sfat... :D

lena
Elena (lena) 04 Jun 2012, 19:15

Adigala, trebuie sa mai lasi putin crema - macar vreo 10 minute sa se racoreasca - in plus ar trebui sa amesteci cu un tel ca sa incorporezi bine crema in branza.

Sincera sa fiu am facut reteta asta de nenumarate ori si niciodata nu mi s-a taiat. O fi de la calitatea Mascarpone-ului...

Adigala
Cristi (Adigala) 04 Jun 2012, 20:09

Eu m-am gandit ca fiind branza rece si crema de oua calda,a dus la esecul cremei.Calitatea branzei nu o cunosc,tot ce pot sa afirm este ca branza se numeste Mascarpone Galbani.Galbani fiind probabil procesatorul care a scos-o pe piata.Era si in termen,pe 12.07 expira.Singura varianta la care ma gandesc este diferenta mare de temperatura intre cele doua creme.La incorporare am inceput prima data cu mexerul la prima viteza,pe urma am continuat cu telul,mi se parea ca mixerul are totusi viteza mare :))

ileana.l
ileana (ileana.l) 21 Oct 2012, 19:57

este cel mai bun tort!

fiica mea este fan,, tiramisu,,

Poza mea pentru reteta:
Iulia2002
Iulia2002 07 Nov 2012, 17:13

Buna Lena, de multa vreme vreau sa fac acest desert, in acest week-end sper sa reusesc.Sunt convinsa ca va fi delicios, la fel cum sunt toate retetele tale!Nu incetez sa iti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi.

ileana.l
ileana (ileana.l) 08 Nov 2012, 19:52

Nota mea pentru reteta:
Nikicita
Nikicita 15 Dec 2012, 18:36

Lena, la pasul 11, cand se bate smantana dulce pt a se face frisca. Eu nu am facut niciodata frisca. Cum se procedeaza, bati cu telul sau cu mixerul ca sa iasa, cat timp o bati tu si cum trebuie sa arate, tare ca la albusurile batute spuma, fara sa se desprinda din castron ? Se bate fara nimic altceva, iese asa?

Lena, pt Craciun ne poti spune ce desert mai pretentios faci, daca se poate, sau eventual ce ne recomanzi pt masa de Craciun petrecuta cu familia.

Multumesc!
.

lena
Elena (lena) Nikicita 15 Dec 2012, 19:02

Nikicita, pentru Craciun recomand tot ce vezi la sectiunea de dulciuri, alege ce va place, dupa buget, timp si preferinte.

Ref. la frisca - aleg intotdeauna smantana dulce Milli de 32% grasime, trebuie sa fie rece de la frigider cand o bat(cu mixer simplu) - mai intai o bat simplu, apoi adaug cate putin zahar pudra, dupa gust si la cat de dulce vrei sa fie. Cand incepe sa se ingroase o bat in reprize si periodic ridic paletele mixerului sa vad daca stau tare varfurile de frisca. Cam atat, daca o bati prea mult, se taie - daca prea putin nu sta tare - de aici chestia cu batutul atent si in reprize la urma.

ileana.l
ileana (ileana.l) 25 Dec 2012, 15:57

CRACIUN FERICIT, Lena!

Poza mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 25 Dec 2012, 16:01

 pentru tot ce postezi pentru noi:* 

Nicole
Nicole 20 Jan 2013, 12:55

am facut prajitura, mi-a iesit aproape ca a ta, cand sa fac poze nu am mai ramas cu mare lcuru.

legat de faptul ca unora li se taie crema de galbenus,..am un sfat: fundul cratitei cu crema de ou sa nu atinga deloc apa fierbinte din baia de abur, din contra, sa fie la 7-8 cm deasupra apei...altfel apa fierbinte sau aburii prea fierbinti fierb oul.

mie mi-a iesit perfect, cum ziceai si tu ..nu cred ca mi se poate taia aceasta crema.puuup

Clarutza
Clarutza 22 Jan 2013, 16:03

Pentru ca e prima data pe anul asta cand scriu un comentariu vreau sa-ti urez La multi ani!Si draga mea Lena iti multumesc inca o data pentru minunatele retete pe care le impartasesti cu noi!Acum hai sa-ti spun ce reteta am incercat si care mi-a iesit SUPERRRRRR!Tiramisu!Mi-am innebunit intreaga familie:sotul,fetele,tatal si socrii!Te pup si-ti multumesc din tot sufletelul meu!Saptamana viitoare am s-o fac din nou (la cererea publicului) si poate reusesc sa fac si o poza macar,bine?Te pup!

Nota mea pentru reteta:
roxana.cosmina
roxana.cosmina 04 Apr 2013, 13:51

Multumesc pentru reteta. Prajitura a iesit delicioasa desi am avut ceva emotii la inceput pentru ca nu mai incercasem niciodata sa fac tiramisu.

Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 25 Jul 2013, 14:45

un desert absolut delicios....foarte usor ...

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 25 Jul 2013, 17:19

Pupik pe mancaciosu mic de Tiramisu! Sa aveti pofta buna!

danytt
danytt 08 Sep 2013, 20:56

Buna fetelor, Tiramisu este prajitura mea preferata. Sa stiti ca si eu pun galbenusurile cu zah direct pe aragaz la foc mic si dau incontinuu, pana se ingroasa. Apoi cand e calduta crema pun cate o lingura peste mascarpone si amestec (amestec cu o lingura normala). Ca frisca folosesc 500 ml de Hulala lichida, ca se face mai repede la mixer. Crema mascarpone folosesc Exquisa de la Real si nu mi s-a taiat niciodata. In rest super prajitura. Sa stii Lena ca si acum ma mai chinui cu aluatul de pizza. :)

Nota mea pentru reteta:
adeia
adeia 19 Nov 2013, 03:12

salut,nu inteleg cum scoateti prajitura din tava si apoi o portionati!???!!!

  

lena
Elena (lena) adeia 19 Nov 2013, 08:18

Nu se scoate din tava, se taie ca o budinca si se scoate atent fiecare bucata cu o spatula. Mai greu la inceput, dar iese bine, crema ar trebui sa se intareasca.

adeia
adeia 20 Nov 2013, 16:19

multumesc de raspuns.asta stiam deja doar ca in poza mi se paruse ca era scoasa.eram pe telefon si nu obs ca vasul era defapt din sticla,adica transparent.o zi buna si felicitari pt site

valika tonu
Valika Tonu (valika tonu) 12 Dec 2013, 17:51

Salut,Lena, zilele trekute, fiind mai libera m-am hotarit sa incerk si eu sa fak aceasta prajitura desi de kite ori fak ceva dulce o dau in bara :),de data asta a iesit ceva super gustos,nici eu nu m-am asteptat la asa rezultat.Gustul de kafea si krema foarte fina se kombina si se kompleteaza reciprok perfekt.Merci ft mult pt reteta,este usoara si in acelasi timp geniala.

Alex the Cat
Alex the Cat 02 Mar 2014, 12:30

Intr-adevar aceasta pare sa fie cea mai buna reteta. Eu am mai adaugat esenta de vanilie, rom si migdale la crema (es. de migdale pentru cui ii place, da un gust deosebit prajiturii tiramisu) am pus vin Corrido in loc de L.l.O (asta aveam in casa, si i-a dat o aroma grozava) si in crema am adaugat frisca lichida batuta SI albusurile batute spuma, ca sa utilizez toate resursele. Rezultatul final a iesit exceptional, admirat si savurat de intreaga familie :D

vasileveronica
vasileveronica 30 Mar 2014, 15:04

EXCELENTA! Crema este foarte fina.Am exact  urmat pasii din reteta, am scos crema de Mascarpone din frigider de cand am inceput sa fac cafeaua, iar crema de galbenusuri am lasat-o sa se racoreasca un pic.Am amestecat cu telul si nu s-a taiat, a iesit asa cum trebuie.Copiilor le-a placut foarte mult.Nota 10 cu felicitari , Lena!

Poza mea pentru reteta:
Adigala
Cristi (Adigala) 28 Apr 2014, 21:00

Buna seara bucatari si bucatarese.Incep prin a-mi exrima oful meu,anume ca nu stiu care e faza dar mie ninciodata nu mi-a iesit crema tare,chiar si dupa ce scot prajitura de la frigider.Gustul e divin,dar ma enerveaza crema ca e moale.Branza o amestec bine pana devine crema,crema de oua o pun la aburi si meste in permanenta sa nu se prinda.Eu adaugam crema de oua peste mascarpone dupa ce o luam pe pe aburi.Ultima data insa,am racit crema ca sa fie cumva la aceasi temperatura cu branza mascarpone.Degeaba insa.Poate ma ajutati voi fetelor cumva plssssss.

Frisca am incercat  in doua randuri sa o fac din smantana dulce 32% dar mi s-a taiat de fiecare data,asa ca acum o fac din praf cu lapte.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 22 Jun 2014, 15:40

Salut  sunt tentata rau sa incerc aceasta  prajitura da spunemi te rog la noi la moldova ce fel de brinza as putea folosi ? arata genial ,BRAVO

lena
Elena (lena) 23 Jun 2014, 10:55

Se gaseste Mascarpone la Metro si in supermarketuri mai mari - altfel puteti folosi orice branza mai cremoasa si sa nu fie prea lichida si acra.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 23 Jun 2014, 11:22

Multumesc  de ajutor ..esti o super  gospodina care ne ajuta mult  mult sunt pe placul tuturora am sa revin cu tiramisu gata facut 

timotei
timotei 09 Nov 2014, 00:06

Am facut si eu azi praji aceasta. Si la mine crema avea tendinta de a se taia cu toate ca am amestecat cu telul crema de oua cu mascarpone. Eu înaite de a face o reteta citesc toate comentariile fetelor,si am vazut in poze ca am scos praji din vas,eu nu cred ca voi reusi sa scot ca crema era prea lichida.Astept cu ne rabdare sa gust ,pun si poza mîne.

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 11 Nov 2014, 02:48

Tortul numai este demult numa poza mia mai ramas

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 11 Nov 2014, 02:52

Notat in carnetul cu retete

Laura Balaura
Laura Balaura 17 Nov 2014, 17:11

Făcut, ieșit bine, stomac fericit Am avut totuși ceva emoții pentru că aseară, după 4 ore de ținut la frigider, crema mea încă era lichidă și curgea din prăjitură. După o noapte la rece văd că stă la locul ei. 

Aa, nu știu dacă e bine sau nu, dar eu am bătut smântâna frișcă fără să-i pun deloc zahăr. Pur și simplu am făcut un fel de spumă de smântână. Per total a ieșit numai bine de dulce, exact cum îmi place mie, doar cu cele 3 linguri de zahăr din cafea și cele 125 gr din crema de ouă.

Abia aștept să le-o fac și alor mei, să mănânce și mama în premieră prăjitură făcută de fii'sa. Mulțumesc, Lena! 

rody1993
rody1993 29 Jan 2015, 10:13

Lena,am o fetita mica si prea as pune lichior.crezi ca e vreo problema??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) rody1993 29 Jan 2015, 10:14

Pt copii eu fac cu cafea fara cofeina si fara lichior, este tot f.bun.

rody1993
rody1993 29 Jan 2015, 14:58

multumesc lena...

adeia
adeia 23 Feb 2015, 01:32

Delicios!!!

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 04 Mar 2015, 22:15

Buna Lena 😜 vineri sarbatorim 1 an de cand fata noastra s-a nascut ❤️ Vreau sa fac Tiramisu pentru ca stiu ca copiilor le place foarte mult intrebarile mele sunt urmatoarele: Se poate inlocui cafeaua cu lapte si cacao???  Pentru 2 tiramisu cantitatile trebuie dublate??? Multumesc anticipat 

Nuri
Nuri 05 Mar 2015, 23:02

Lena trebuie facuta neaparat la baia de aburi,nu merge si cu mixerul care face singur ??

lena
Elena (lena) Nuri 06 Mar 2015, 08:47

Pai daca mixerul dvs poate si sa fiarba compozitia, puteti sa-l folositi...

lena
Elena (lena) 06 Mar 2015, 08:50

Alina, se poate si cu cacao lapte, sau cafea decofeinizata. Dap, dublat neaparat.

Si La Multi Ani fetitei, sanatate si multe bucurii sa va aduca!

Alina Heering
Alina Heering 06 Mar 2015, 14:26

Buna Lena 😘 multumesc asemenea si copiilor tai. Am facut tiramisu 2 dupa cum a scris toate bune si frumoase pana am cumparat frisca lichida sa o fac binenteles ca mi s-a taiat 😢 dar fiind atenta la ce ai scris am folosit albusurile si am facut frisca. Voi face si poza,le-am lasat la rece. Pupici

madychic
madychic 13 Mar 2015, 21:21

Am facut si eu reteta de tiramisu doar ca in loc de smantana am pus 2 cutii de frisca hulala si a iesit foarte buna!

trofin larisa
trofin larisa 07 Apr 2015, 16:00

buna draga Lena. vreau si eu sa fac tiramisu,dar nu am gasit smantana de 32% am luat muller de 24%,ce zici e buna? astept raspuns. multumesc.

lena
Elena (lena) trofin larisa 07 Apr 2015, 16:05

Mda, e buna in general dar problema este ca nu-i vorba de smantana fermentata. Cred cai luat din aceea simpla, dar trebuia smantana dulce, este lichida, se gaseste la raionul de lapte UHT de obicei.

ValeriaV
ValeriaV 05 Jun 2015, 21:50

Salut Lena,

Mi-as dori foarte mult sa incerc in weekend aceasta reteta, insa in loc de zahar vreau sa folosesc indulcitor natural(stevia praf). Nu cunosti cam cate linguri ar trebui sa pun ca sa iasa bine?

lena
Elena (lena) ValeriaV 05 Jun 2015, 21:53

Dupa gust Valeria, cantitatile difera in functie de concentratia indulcitorului.

Angi si piticii
Angi si piticii 12 Jun 2015, 12:33

Salut! Tiramisu este prajitura preferata a familiei mele , o prepar destul de des, insa aseara am incercat aceasta reteta ptr prima data ca sa ii fac o surpriza mamei mele de ziua ei.M-a incantat rețeta datorita faptului ca gălbenusurile nu se folosesc crude.Reteta e super, gustul e f bun, dar trebuie sa recunosc  ca, din pacate , crema mea a iesit.... lichida.Vreau sa scriu unde cred eu ca am gresit ca sa nu li se intample si altor incepatori ca mine necazul, desi dupa cateva ore de stat la frigider,crema s-a legat cât de cât:

- am avut un zahăr foarte grunjos și nu mi-a iesit din galbenusuri si zahar acea spuma alba

- amestecul din galbenusuri si lapte cred ca trebuia sa il las mai mult timp pe foc, nu prea avea consistenta unui aluat de clatite ( 3 copii mici pe langa mine )

- nu am bătut cu mixerul separat crema de mascarpone, doar am omogenizat-o putin cu lingura, dupa care am turnat putin cate putin compoziția de gălbenușuri și lapte, amestecându-le cu mixerul la viteză mică.Trepat,crema mi s-a înmuiat.

Deci, să nu faceți ca mine!

RRaluca
RRaluca 21 Dec 2015, 17:24

Buna Lena. Ce dimensiuni sa aibe tava in care asamblam prăjitura? Eu as vrea sa pun 3 straturi de pișcoturi. Mulțumesc mult!

lena
Elena (lena) RRaluca 21 Dec 2015, 20:59

Tava mea are cam 20x30cm, va fi cam inalta prajitura cu 3 straturi de piscoturi.

Florya
Florya 04 Feb 2016, 21:14

Buna! Este cel mai delicios Tiramisu pe care l-am mancat vreodata si l-am preparat de cel putin 4 ori! Mi se pare rețeta ideala, mai ales pentru copii. Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
adeia
adeia 07 Feb 2016, 22:46

Reteta perfecta de tiramisu!sotul meu o oadora ,ca si mine dealtfel. :-)

Nota mea pentru reteta:
tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 20 Jun 2016, 19:19

Salut Lena pot inlocui smantana dulce cu iaurt de baut caci nu gasesc sau ce altceva as putea folosi

lena
Elena (lena) Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 20 Jun 2016, 19:22

Nu se poate inlocui cu iaurt nici intr-un caz, sunt chestii complet diferite. Puteti pune albus crud batut, cititi atent reteta.

tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 21 Jun 2016, 09:41

Lena eu am facut crema cu albusurile spuma tare dar dimineata era ca apa la fundul prajiturii...te rog ajutama as vrea sa mai repet aceata reteta

lena
Elena (lena) Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 21 Jun 2016, 19:48

Sincer, nu-mi dau seama, poate nu le-ati batut bine... Daca nu iese asa faceti numai cu crema de vanilie si mascarpone crema de tiramisu.

Tantza
Tantza 01 Jul 2016, 11:52

In crema nu am adaugat smintina sau albusurile batute...am pus fara si a fost ffff gustos. I-ar schimba gustul oare? Adika sunt obligatorii?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tantza 02 Jul 2016, 22:16

Nu e obligatoriu, mai fac si eu asa, iese putin mai Pufoasa crema, la gust diferenta nu este.

Anca24
Anca24 12 Sep 2016, 21:46

Buna ! Are ceva daca nu adaug oua si amestec crema de mascarpone numai cu putin lapte , zahar normal si zahar vanilat ?! Are un gust mai rău ?!

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Anca24 12 Sep 2016, 21:48

Poti si asa, sau amesteci numai cu frisca.

OleseaDeli-Gandraman249
Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 29 Oct 2016, 19:29

Daca fac tortul azi dar il mincam mine seara, credeti ca se va inmuia prea tare?

lena
Elena (lena) Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 29 Oct 2016, 19:50

Va fi bine, chiar asa ar trebui.

Maya2508
Angela (Maya2508) 29 Jan 2017, 00:02

E torta preferată a familiei!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 08 May 2017, 08:53

Lena as putea sa fac reteta aceasta pas cu pas de la tine numai sa folosesc pandispan in lok de biscuiti? Am facut cealalta reteta de tiramisu de la tine de nenumarate ori si parca m-am saturat de el.

lena
Elena (lena) timotei 09 May 2017, 09:53

Da, sigur.

Stefy3
Stefy3 07 Oct 2017, 18:12

Demult aveam in plan sa fac tiramisu,aseara l-am preparat si azi la pranz ne-am desfatat:)Felicitari,Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 14 Oct 2017, 19:31

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: