Malai dulce

A
Malai dulce

Am gasit reteta asta de putin timp si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Eu nu am mancat pana acum, dar sotul stia din copilarie o varianta mult mai simpla si mai rustica. Aceasta a iesit mult mai rafinata.

Se poate servi cu smantana, sirop de artar, miere subtiata cu zeama de lamaie. La arome se poate adauga si coaja de portocala. Se pot folosi cirese sau visine proaspete sau din compot, eu am avut niste merisoare uscate si le-am pus pe ele.

In loc de bicarbonat se poate pune si praf de copt care se amesteca cu faina, malaiul si grisul.

Ingrediente

Faina alba de grau
130 g
Malai grisat
130 g
Gris de grau
130 g
Iaurt
130 g
Lapte
200 ml
Oua
3 buc
Cirese
50 g
eu am pus merisoare
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Pastaie de vanilie
1 buc
1/2 pastaie sau un varf de lingurita de vanilie
Coaja de lamaie rasa
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Adunam ingredientele

Malai dulce - Pas 1
Pas 2

Amestecam bine faina, malaiul si grisul

Malai dulce - Pas 2
Pas 3

Separam galbenusurile si le frecam bine cu zaharul.

Malai dulce - Pas 3
Pas 4

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare.

Malai dulce - Pas 4
Pas 5

Dizolvam bicarbonatul cu putina zeama de lamaie

Malai dulce - Pas 5
Pas 6

Peste amestecul de faina, malai si gis adaugam spuma de galbenusuri, iaurtul laptele, coaja rasa de la o lamaie si bicarbonatul stins. Amestecam  bine.

Malai dulce - Pas 6
Pas 7

Adaugam spuma de albusuri si omogenizam bine.

Malai dulce - Pas 7
Pas 8

La final adugam merisoarele si semintele din pastaia de vanilie. Eu am avut merisoare uscate si le-am lasat putin la inmuiat.

Malai dulce - Pas 8
Pas 9

Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si o bagam la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 35-40 minute. Se verifica cu o scobitoare, daca iese uscata este gata. 

Malai dulce - Pas 9
Pas 10

Cand se raceste il putem taia. Noi l-am mancat simplu sau cu sirop de artar.

Malai dulce - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Feb 2012, 00:21

La pasul 3 ati scris că frecăm gălbenușurile cu zahărul. Dar care zahăr? Că nu apare cantitatea la ingrediente. M-am uitat pe rețetă și intenționam să o prepar mâine. Dacă aflu cât zahăr să adaug. Mulțumesc anticipat.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Feb 2012, 00:29

Am descoperit până la urmă accesând linkul cu sursa rețetei: 130 grame. Oarecum ar fi trebuit să ghicesc că e vorba tot de 130.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Feb 2012, 20:51

Super bun! Am mai mâncat mălai din ăsta, dar cumpărat gata. Puteam să-l mai las puțin la cuptor, să se rumenească mai tare deasupra, dar mi-a fost teamă să nu se ardă.

Poza mea pentru reteta: