Mamaliga cu branza, ou si unt

A
Mamaliga cu branza, ou si unt

Cand eram copil, zilele de duminica erau deosebite deoarece doar atunci ne reuneam toata familia si mancam impreuna. Dimineata tata pregatea singura reteta pe care o stia: mamaliguta cu branza, ou si unt. Anul acesta se implinesc 20 de ani de cand nu mai este tata, dar eu inca pastrez traditia acestei retete de duminica dimineata.

Cum sambata am fat o fuga la niste rude de la tara si am venit cu produse proaspete si sanatoase, este momentul perfect pentru un deliciu rustic.

Ingrediente

Apa
1 l
Malai
300 g
Sare
1 lingurita
Oua
3 buc
dupa preferinte
Branza
200 g
dupa preferinte
Unt
30 g
dupa preferinte

Pasi de urmat

Pas 1

Adunam ingredientele.

Eu am avut o telemea proaspata de vaca, iar malaiul era tot de la tara, macinat la moara.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 1
Pas 2

Intr-un tuci punem apa la fiert, iar in alt vas punem oualele la fiert.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 2
Pas 3

Cand fierbe apa din tuci, punem sarea, apoi incepem sa turnam malaiul in ploaie, amestecand ca sa nu faca cocoloase. Tata amesteca cu un facalet, dar eu am descoperit ca imi iese mai bine daca fac aceasta operatiune cu un tel.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 3
Pas 4

Eu obisnuiesc sa las mamaliga sa fiarba la foc mic cam 20 min.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 4
Pas 5

Cat fierbe mamaliga pregatesc farfuriile. In fiecare pun branza maruntita, unt si ou. Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 5
Pas 6

Cand a fiert mamaliga, pun peste ingredientele din farfurie.

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 6
Pas 7

 Un deliciuuuu 

Mamaliga cu branza, ou si unt - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 25 min
Data publicarii:
Nota: 4 (1 voturi)
Colectii: Branza

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 04 Apr 2012, 21:46

Am făcut și eu mămăligă! Noi o amestecăm cu brânză telemea, cu unt și cașcaval și lângă punem ou prăjit sau/și carne din borcan/garniță/oală.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 22 Apr 2012, 17:42

Mmmmmm, buna, buna!

Poza mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 30 Aug 2012, 14:54

Foarte bun! A papat si fetita mea.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:59

Buna. Si eu fac, dar mai rar sa nu ma-ngras, insa tare buna e. Ii zicem Taci si inghite.  Multumesc de aducera aminte,  ca tare demult nu am mai facut.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: