Chec cu ceai si gem(de post)

Un chec foarte simplu de preparat, chiar banal as zice - dar la gust nu-l deosebiti de unul clasic - este foarte bun, usor aromat, umed si fraged.

Mi-a placut mult ca am putut utiliza gemul mai vechi care se aduna prin borcane si nu mai stiu unde sa-l dau si ce sa mai gatesc.

Ingrediente

ceai negru
2 linguri
pentru a face infuzie mai tare - avem nevoie de 1.5 pahare de ceai negru
faina alba calitate superioara
12 linguri
am combinat si cu faina integrala de grau
zahar
150 g
praf de copt
10 g
1 plic
gem de casa
6 linguri
eu am pus de visine
ulei fara miros
5 linguri
esenta de vanilie
1 buc
puteti adauga si scortisoara
nuca taiata marunt
0.5 pah
mai puteti adauga stafide, prune uscate, etc.

Pasi de urmat

1

Mai intai se face infuzia de ceai negru - intr-o cana sau ceainic se toarna 2 pahare de apa clocotita peste 2 linguri de frunze de ceai. Lasati acoperit minim 10 minute.

2

In acest timp pregatim restul ingredientelor - intr-un bol puneti faina, praful de copt, zaharul si vanilia.

3

Adaugati gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul putin racorit - amestecati bine cu un tel.

4

Am pus nucile maruntite.

5

Daca aluatul este prea lichid mai adaugati 2-3 linguri de faina - eu am pus faina integrala.

6

Coca trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

7

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si presarata cu pesmet.

Au am pus in tava de silicon, nu am uns cu nimic.

O puneti la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

8

Dupa acest timp testati cu scobitoarea si daca este bine se scoate din cuptor.

Lasati sa se racoreasca, apoi il puneti pe un platou sau farfurie.

9

Se serveste cald sau rece - delicios oricum si un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (9-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 04 mar 2012, 23:44

Nu stiu daca ma crezi dar am incercat aproape toate checurile si prajiturile de post si imi plac f.tare.Pe cat de simplu se fac pe atat de gustoase sant.Maine sigur voi prepara acest chec.Mersi ca postezi retete de post,chiar am nevoie.Te pup

Anairda
Anairda 05 mar 2012, 09:47

Am facut de multe ori acest chec, dar in loc de ceai pun suc sau apa minerala, iese mult mai pufos.

Geea
Geea 05 mar 2012, 21:00

Am facut si eu acest delicios chec si am pus scortisoara .Se face super repede

Poza mea pentru reteta:
alinutza85
alinutza85 05 mar 2012, 22:28

LENA E POSIBIL O RETETA DE SFINTI ???MERCI

vicusha
vicusha 06 mar 2012, 11:28

Alinutza85, reteta de sfintisori este pe site, cauta mucenici moldovenesti

alinutza85
alinutza85 06 mar 2012, 16:40

merci mult vicusha...eu ma uitasem pe site dar nu le-am vazut

serafima
tcaci (serafima) 13 mar 2012, 04:07

Lena, paharul de citi ml. ar trebui sa fie? mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 13 mar 2012, 07:24

Serafima, toate paharele care sunt indicate pe site sunt de 250ml.

Melisa
Melisa 08 apr 2016, 16:44

E posibil de inlocuit praful de copt cu bicarbonat de sodiu si daca e posibil cit asi putea pune???

lena
Elena (lena) Melisa 08 apr 2016, 16:50

Da, inlocuiti cu 1lingurita de bicarbonat stins cu otet.

Melisa
Melisa 08 apr 2016, 17:24

Mulțumesc mult pentru toate sfaturile bune si recetele foarte gustoasep