Ingrediente
●
Ceai negru
2 linguri
pentru a face infuzie mai tare - avem nevoie de 1.5 pahare de ceai negru
●
Faina alba calitate superioara
12 linguri
am combinat si cu faina integrala de grau
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Gem de casa
6 linguri
eu am pus de visine
●
Ulei fara miros
5 linguri
●
Esenta de vanilie
1 buc
puteti adauga si scortisoara
●
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
mai puteti adauga stafide, prune uscate, etc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai se face infuzia de ceai negru - intr-o cana sau ceainic se toarna 2 pahare de apa clocotita peste 2 linguri de frunze de ceai. Lasati acoperit minim 10 minute.
Pas 2
In acest timp pregatim restul ingredientelor - intr-un bol puneti faina, praful de copt, zaharul si vanilia.
Pas 3
Adaugati gemul, uleiul, 1.5 pahare din ceaiul putin racorit - amestecati bine cu un tel.
Pas 5
Daca aluatul este prea lichid mai adaugati 2-3 linguri de faina - eu am pus faina integrala.
Pas 6
Coca trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si presarata cu pesmet.
Au am pus in tava de silicon, nu am uns cu nimic.
O puneti la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Pas 8
Dupa acest timp testati cu scobitoarea si daca este bine se scoate din cuptor.
Lasati sa se racoreasca, apoi il puneti pe un platou sau farfurie.
Pas 9
Se serveste cald sau rece - delicios oricum si un gust foarte bun, aduce a dulciurile bunicii.....
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(9-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)