Supa/Ciorba de peste

Supa/Ciorba de peste

Este o reteta simpla de supa/ciorba de peste - in acest mod preparata i-o dau si fetitei mele de 1 an.

Daca ii puneti bors sau suc de lamaie va fi ciorba, daca nu este supa - totul in functie de preferintele de gusturi in familie.

Ingrediente

Peste
500 g
aici am folosit cotlet de somon, dar puteti folosi orice peste preferat
Cartofi
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingura
dupa gustul vostru reglati cantitatea de sare
Frunza de dafin
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Curatati pestele de solzi si il spalati bine.

Supa/Ciorba de peste - Pas 1
Pas 2

Curatati si spalati legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 2
Pas 3

Puneti pestele intr-o cratita si turnati apa, cat sa-l acopere bine. Puneti la fiert, adaugati o ceapa taiata bucati mari si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic, si lasati 20 de min.

Supa/Ciorba de peste - Pas 3
Pas 4

Dupa ce a fiert, treceti pestele cu tot cu supa printr-o sita, sa evitati orice os marunt care ramane in apa.

Supa o turnati inapoi in cratita si o puneti pe foc. Pestele il lasati sa se racoreasca in sita.

Supa/Ciorba de peste - Pas 4
Pas 5

Taiati cartofii, morcovii si o jumatate de ceapa cubulete. Adaugati in supa de peste, cand incepe sa fiarba acoperiti cu capac si lasati 30-40 de min pana sunt gata legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 5
Pas 6

Pestele il alegeti de oase, rupeti bucatele mici si adaugati in supa, dupa ce au fiert legumele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 6
Pas 7

O jumatatea de ceapa o taiati marunt impreuna cu patrunjelul.

Supa/Ciorba de peste - Pas 7
Pas 8

Potriviti supa de sare, daca vreti sa o acriti adaugati bors sau suc de lamaie.Puneti verdeata si ceapa maruntita cruda, si stingeti imediat focul. Acoperiti cu un capac cratita si lasati 20-30 de min sa se patrunda toate aromele.

Supa/Ciorba de peste - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (3-4 portii de supa)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Bea Nurse
Beatrice (Bea Nurse) 24 Apr 2017, 17:17

Este foarte gustoasa ciorba, f usor de facut si nu e prima nici ultima data pt noi 😋 Tot ce fac de pe site e delicios. Multumim mult Lena pt retetele minunate ❀

Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 06 May 2016, 10:34

Sa mincat totul cu mare pofta.mersi mult

Poza mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 20 Feb 2015, 22:13

Am mincat cu o pofta nemaipomenita :))) erau si citiva ani de cind nu mai mincasem supa de peste:( data viitoare cred ca încerc sa o acresc un pic;) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 20 Feb 2015, 20:56

Astăzi o cina mai legera, așteptam cu nerăbdare supa de peste :) 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 Oct 2013, 13:14

Buna. Am avut 4 capete mai micute si 2 codite si am facut aceasta ciorba. Nu am avut rabdare sa astept 30 minute si am gustat-o. Buna rau. Am respectat intru totul reteta, doar ca in acest bol am pus o lingurita da smantana. Ceapa si patrunjelul la sfarsit este o idee geniala. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:59

M-am indragostit de aceasta supa de peste, foarte usoara si pur si implu mi-a fost greu sa ma opresc, nu ma mai saturam. Nici sotul meu! Super!

Poza mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 23:33

Eu la ciorba de peste pun intotdeauna si putin orez. Merge acrita cu bors si/sau cu otet, iar daca folositi mai multe feluri de peste iese si mai gustoasa. Aaa, era sa uit,  mai pun si rosii, suc de rosii sau bulion, depinde ce am in casa.

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:16

Am mancat la bulgari exact asa preparata, foarte buna.

Nota mea pentru reteta:
SimonaI
SimonaI 09 Jun 2010, 01:57

Am facut ciorba de peste..cu somon , am respectat reteta pas cu pas..Este extraordinar de buna iar ideea cu patrunjelul amestecat cu ceapa taiata marunt si puse la sfarsit este absolut brilianta...Multumesc ..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 Nov 2009, 21:15

Test

Arata toate comentariile