Rulouri cu zahar brun si scortisoara

C
Rulouri cu zahar brun si scortisoara

Reteta originala se numeste "chiflele Casei Parker".Nu stiu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de paine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci,folosindu-se doar cele 2 linguri de zahar.

Dar, deoarece eu am vrut sa fie dulci si le-am umplut cu zahar brun si scortisoara, le-am schimbat si denumirea. Probabil se pot face si sub forma de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucreaza usor,iar chiflele sunt moi.

Daca le tai in doua si le ungi cu un pic de unt,iar alaturi asezi o ceasca cu ceai ,ai un mic-dejun savuros.

Ingrediente

Faina
300 g
a intrat cam 400 grame
Lapte
135 ml
Ou
1 buc
Zahar
2 linguri
Zahar brut
2 linguri
Scortisoara
1 lingura
Sare
1 lingurita
de fapt 0,5 lingurite
Drojdie proaspata
12 g
sau o lingurita drojdie uscata
Unt
60 g
30 si 30 gr.

Pasi de urmat

Pas 1

Incalzesti jumatate din lapte, dizolvi drojdia si o lingura de zahar


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 1
Pas 2

Incalzesti cealalta jumatate de lapte,dizolvi in el 30 gr. de unt,o lingura de zahar si amesteci cu oul


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 2
Pas 3

In faina torni laptele amestecat cu oul si framanti


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 3
Pas 4

Apoi pui laptele cu drojdia.Framanti.


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 4
Pas 5

Lasi la cald o ora-doua, pana se mareste in volum de 2 ori.


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 5
Pas 6

Framanti un pic si intinzi aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 6
Pas 7

Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, asa cum am facut eu. Presori zaharul brun si scortisoara.Tai aluatul pe lung in doua,apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm latime

 

Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 7
Pas 8

Le rulezi nu prea strans. le lasi 30 min sa creasca. Le ungi cu ou batut.


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 8
Pas 9

Le tii in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 9
Pas 10

Si aici sectiunea


Rulouri cu zahar brun si scortisoara - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !