Clatite cu ovaz, de post

Clatite cu ovaz, de post

Neasteptat de super bune - am fost sceptica chiar si in timpul procesului de preparare, dar na, am zis s-o duc pana la capat. Si bine am facut, cand le-am gustat am zis "Oau!" - foarte fragede, textura minunata, gustul perfect, nici nu zici ca sunt de post.

Chiar le recomand, eu sigur le mai repet...

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1 pahar
paharul cam de 250ml
Faina de ovaz
1 pahar
rasniti fulgii de ovaz in aparatul de macinat cafea sau luati de la plafar, Carrefour faina gata la cutie
Apa
2 pahare
Zahar
1 lingurita
se poate si mai mult, daca le vreti mai dulci
Drojdie uscata
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Arome
1 lingura
vanilie, scortisoara, etc - dupa preferinte

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti faina alba si cea de ovaz, turnati apa si amestecati cu un tel :)

Clatite cu ovaz, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati drojdia si zaharul, amestecati.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 2
Pas 3

Acoperiti bolul cu ceva si il lasati 30 minute la odihnit.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp adaugati sarea si uleiul, amestecati si mai lasati 30 de minute.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 4
Pas 5

Incingeti o tigaie, o ungeti cu putin ulei - si ungeti cu ulei doar prima data, pe urma nu mai trebuie.

Turnati cu o lingura mai mare sau polonic cate putin aluat de clatite si le coaceti pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.

Eu am preferat sa le fac putin mai mici, intr-o tigaie mai mare am pus 3 clatite.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 5
Pas 6

Sau puteti intr-o tigaie mai mica sa faceti clatite mai uniforme.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs ce le faceti, le aranjati pe o farfurie.

Clatite cu ovaz, de post - Pas 7
Pas 8

Si gata, le serviti cu orice va place - miere, gem, etc.

Pofta Buna!

Clatite cu ovaz, de post - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

vicusha
vicusha 13 Mar 2012, 21:33

Chiar azi am cumparat 1,5 kg de fulgi de ovaz, numaidecit le voi incerca.

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 14 Mar 2012, 08:53

Cu faina integrala de ovaz crezi ca nu ar merge Lena? Multumesc pentru reteta!

lena
Elena (lena) Cristina Elena (Cri Elena) 14 Mar 2012, 10:32

Ba merge f.bine, eu integrala de ovaz am pus.