Pirojki cu mere

Este o varianta de coptura(de origine ruseasca - traditionala) pentru micul dejun, copii si nu numai - foarte asemanatoare la textura si gust cu niste cornuri cu gem. La reteta am folosit "Aluatul fals dospit de la Dr.Oetker", pe care l-am descoperit datorita Natalei.

Un aluat foarte bun, inlocuitorul aluatului cu drojdie clasic - este pufos si moale, ingredientul principal fiind branza de vaci(crema). Recomand sa incercati reteta neaparat!

Ingrediente

Crema de branza de vaci(quark)
500 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
1 pah
Zahar
2 pah
Praf de copt
3 buc
adica 3 plicuri
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
700 g
Mere ionatan
1 kg

Pasi de urmat

1

De obicei pentru aceasta reteta de aluat, cumpar crema de branza, sau branza de vaci mai lichida.

2

Intr-un bol mai mare, incepem sa facem aluatul - se pune branza prima.

3

Adaugam ouale, ametecam bine.

4

Apoi se toarna uleiul, la fel amestecati bine.

5

Adaugati un pahar de zahar si mixati.

6

Urmeaza plicurile cu praf de copt si esenta de vanilie.. Amestecati bine.

7

In final adaugati faina, si framantati un aluat moale. Nu se lipeste de maini pt ca are mult ulei, asa ca nu il framantati mult.

8

Aluatul se lasa 2 ore la temepratura camerei, acoperit cu folie alimentara. In acest timp pregatim merele.

9

Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete. Se pun cu un pahar de zahar intr-un ceaun sau tigaie, cu o jumate de pahar de apa. Lasati la foc mediu sa se inmoaie bine si sa se evapore tot lichidul.

10

Dupa ce o scazut tot lichidul, stingeti focul si lasati sa se raceasca.

11

Dupa 2 ore, impartim aluatul in 4  si il framantati usor.

12

Fiecare parte de aluat o intindeti cu facaletul, cam de 5-6 mm grosime. Cu un pahar sau cana cu gura mare taiati rondele din el.

13

Puneti cate putina umplutura de mere pe fiecare bucatica de aluat.

Pirojki-urile se formeaza astfel - se apropie marginile opuse ale rondului de aluat, si se lipeste bine(ca la coltunasi).

14

Se pun pe tigaie de cuptor, unsa cu ulei, cu marginea in jos - se modeleaza ca sa nu se vada colturile.

Se ung cu galbenus de ou si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

15

Se scot din cuptor, si se lasa sa se racoreasca usor. Sunt bune si aromate, atat calde cat si reci.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (30 buc)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

piersic
piersic 12 dec 2016, 19:07

Incintati si cei mici si cei mari

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
luc1a
luc1a 05 nov 2016, 13:25

Dementiale!!!! Le.am gatit de foarte multe ori si de fiecare data au fost insuficiente. in poza sunt ultimele scoase. Deja s.au epuizat celelalte!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 11 apr 2016, 11:00

draga Lena! Iti multumesc muuuult pentru reteta aceasta delicioasa si sanatoasa ( caci baietelul meu nu prea iubeste brinza de vaci asa a papat bine pirojki) toata familia a ramas incintata si sunt  nevoita sa repet azi iar receta!! te felicit pentru abilitatea ta si grija pe care o ai fata de familia ta si de noi desigur

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
valericagirl
valericagirl 20 oct 2015, 09:45

Foarte gustosi mi-au iesit , i-am facut cu visine. multumesc mult pe reteta sunt la fel cum ii facea bunica mea!

Poza mea pentru reteta:
BlueArinne
BlueArinne 17 mar 2012, 12:06

Multumesc Lena! Am gasit reteta zilele trecute, am incercat-o si mi-a iesit din prima! Uraaaa! Dar data viitoare o sa injumatatesc cantitatile pentru ca mi-au iesit cam 35 buc, impartite la 4 pers....ies cam multe adaugate la nivelul actual al burtilor :)))

Poza mea pentru reteta:
andreas
andreas 28 nov 2010, 16:11

azi le-am facut pentru prima data aceste prajiturele nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale dar ,foarte foarte gustoase...fetita mea a zis ca sunt de nota 14 ,si a dat comanda sa ii fac si de craciun

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 sep 2010, 10:36

Ce frumoase si rumene sunt!!!!!! Eu fac o reteta asemanatoare cu acelasi aluat de mere si branza si folosesc mereu urda de oi sau ricota. Mi se pare ca se leaga mai bine cu merele decat  crema de branza care este si mai scumpa.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 08 dec 2009, 22:35

Hohoho, astia sunt ca un drog : gustand unul - nu te mai poti opri!

Ati pierdut fff mult daca nu ati incercat reteta pana acum!

Nota mea pentru reteta:
olga
olga 26 mar 2009, 13:32

Gustos gustos gustos gustos!!! Perfecte pentru micul dejun sau desertul de dupa pranz.

Nota mea pentru reteta:
naciualina
alina naciu (naciualina) 23 mar 2009, 16:33

trebuie incercate,dar dupa cum arata sigur sunt bune.dar branza de vaci cum e aceea nu am vazut pe la noi

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile