Covrigei cu telemea

Sunt cei mai buni covrigei sarati pe care i-am mancat pana acum.

Dar, aveti de "muncit" la ei - ies atat de multi, in jur de 120, ca la un moment dat (cam pe la a patra tava) m-am saturat  sa-i  tot  fac si am zis ca, continui si maine, deci, am bagat  frumos restul de aluat in frigider. Nu mi-a mers, peste o jumatate de ora nu mai ramasese niciun covrigel si a trebuit sa ma apuc din nou, asta ca sa va dati seama cat sunt de buni. Sunt crocanti, usor sarati (am adaugat putina sare, ca era telemeaua cam sarata) si mult, mult mai buni decat cei cumparati.

Ingrediente

ou
1 buc
plus un galbenus pentru uns deasupra
Unt
125 g
telemea
100 g
eu am avut de vaca
Lapte
125 ml
Drojdie proaspata
12 g
jumatate de cubulet
Zahar
5 g
1/2 lingurita
Sare
3 g
1/2 lingurita sare sau mai putin, daca telemeaua este sarata - un varf de lingurita
mac,susan,praf de usturoi
1 lingurite
optional,ce va place

Pasi de urmat

1

Incalzesti putin laptele,in care adaugi o jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amesteci pana dizolvi toata drojdia


2

Intr-un castron mai adanc pui pe rand oul, untul moale,telemeaua rasa,sarea si mixezi


3

Adaugi si laptele cu drojdia.Mixezi bine.

 

4

Adaugi faina si amesteci cu lingura,apoi framanti cu miinile pana obtii un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Posibil sa-ti mai trebuiasca putina faina


5

Lasi 40-50 min. sa creasca.

 

6

Intinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasa, ca sa fie covrigeii crocanti


7

Decupezi covrigeii cu forma speciala sii pui in tava pe hartie de copt


8

Ii ungi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte sau cu ou batut, si-i presori cu mac sau ce-ti place


9

II coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc si sunt crocanti (vreo 15-20 min)


Cantitate: 120 buc ()
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 apr 2012, 20:46

Angela, vrea si o poza cu forma de taiat covrigeiii! Mi-ai facut pofta, trebuie neaparat sa-mi iau si eu

crismi
crismi 25 apr 2012, 22:46

Uite aici forma, am gasit-o intamplator intr-un magazin de casnice de cartier.

Poza mea pentru reteta:
sanda-anka
sanda (sanda-anka) 20 nov 2013, 16:53

As incerca si io reteta caci arata f.bn,dar as vrea sa stiu si eu cata faina ai pus ca nu vad sa apara in incredientele de mai sus.multumesc!

Simona Adriana
Simona Adriana 17 oct 2015, 20:30

Buna, o sa incerc si eu reteta.

Ma ajuti cu cantitatea de faina? Nu gasesc sa fi dat undeva gramajul.

Multumesc ;)

lena
Elena (lena) Simona Adriana 17 oct 2015, 20:39

Da, reteta nu e postata de mine, puneti cat ia aluatul, treptat.

Simona Adriana
Simona Adriana 17 oct 2015, 20:42

Ma cam deruteaza "cat cuprinde" :)) dar incerc. Multumesc

AndreeaClinciu737
Andreea Clinciu (AndreeaClinciu737) 24 iul 2016, 18:13

Deliciosi si crocanti.. Copii i-au rontanit cu placere :-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: