Pilaf cu ciuperci (de post)

C
Pilaf cu ciuperci (de post)

O reteta foarte binevenita in post, dar nu numai.

Se face usor,dar este foarte gustoasa, mai ales alaturi de o salata de sezon sau de niste muraturi. Se poate folosi si orezul obisnuit, indeosebi cel cu bobul lung, dar cu orez integral este mult mai sanatos si mai gustos acest pilaf. Bobul ramane intreg si nelipicios. De regula,orezul integral fierbe mai greu decat cel obisnuit, dar daca il tineti ,in prealabil, cateva ore (1-3 ore),sa se inmoaie in apa, veti diminua considerabil timpul de fierbere.

Ingrediente

Orez integral
250 g
Ciuperci proaspete
300 g
Ceapa
2 buc
Morcovi
2 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
poti pune si rosii proaspete
Sare
1 lingurita
Piper
1 lingurita
dupa gust
Marar
1 buc
1 leg,din care folositi cat vreti
Ardei verde
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Tai cubulete cepele si morcovii. Ii pui la calit cu un pic de ulei


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 1
Pas 2

Adaugi ciupercile proaspete taiate marunt. Lasi sa se caleasca si acestea


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugi orezul,inmuiat in prealabil cateva ore in apa. Il calesti un pic si pe acesta,cateva minute.Apoi adaugi apa,in proportie de 2:1 fata de orez.

Mai pregatesti separat niste apa fiarta ca s-o adaugi daca mai trebuie.

Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 3
Pas 4

Lasi sa fiarba orezul pana se umfla bine si aproape e fiert, e deja moale. Daca e nevoie,pe parcurs mai adaugi apa, (cand orezul nu a fiert, dar apa a scazut prea mult ).

Adaugi ardeiul verde,taiat cubulete si rosiile din conserva.Sarezi,piperezi,dupa gust

Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 4
Pas 5

Cand orezul este complet fiert,la fel si legumele,stingi focul si adaugi mararul taiat marunt. Mancarea trebiue sa mai contina apa, asa cum se vede in poza, deoarece dupa ce luati de pe foc, orezul mai absoarbe apa,dar va ramane intreg. Daca fierbeti pilaful pana nu mai e deloc lichid,riscati ca orezul sa se prinda de cratita si sa se sfarme.


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 5
Pas 6

Mai lasati cratita acoperita aproximativ inca o jumatate de ora,pana se umfla bine tot orezul si serviti pilaful alaturi de o salata, la mine a fost de spanac cu castraveti.


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (aproximativ,ajunge pentru 5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

van nuvel
van nuvel 01 Dec 2014, 18:27

mi a iesit super gustos pilaful !! sper sa mance sotul tot. 

Merci Lena