Prajitura cu branza si sufleu

  Este o reteta foarte populara pe site-urile rusesti si se traduce ca "Lacrimi de Inger" - pentru ca sufleul cam la o ora dupa coacere lasa la suprafata niste "lacrimi", picaturi de zahar topit - chestie care face prajitura mai fina si frumoasa.

Eu as zice ca de fapt  popularitatea prajiturii nu este in aceste "lacrimi", dar in sufleul minunat de albusuri care transforma o tarta simpla cu branza intr-o prajitura deosebita, chiar servita ca un tort.

Am savurat-o cu totii, se combina minunat toate ingredientele si as zice ca este o reusita, aromata, dulce, moale - perfecta!

Si sa vedeti ce repede se face, incercati neaparat si notati in caietele cu retete!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1 pahar
pahar de 250ml
Praf de copt
1 lingurite
Unt
80 g
Zahar
2 linguri
pentru aluat
Oua
4 buc
1 pt aluat si 3 pentru umplutura si sufleu
Branza de vaci
500 g
Zahar
0.5 pahar
pentru umplutura de branza
Gris de grau
1 linguri
Smantana
100 g
eu am pus smantana dulce lichida
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar pudra
5 linguri
pentru sufleu

Pasi de urmat

1

Mai intai se face aluatul pentru baza:

- Puneti intr-un bol faina si praful de copt, adaugati untul rece - amestecati bine cu mainile sau cu un robot sa faceti compozittia faramituri.

2

- Adaugati zaharul, oul si framantati aluatul - bila formata o puneti la frigider pentru 30 de minute.

3

In acest timp faceti umplutura de branza:

- in robot puneti branza de vaci, galbenusurile de la 3 oua, 0.5 pahare de zahar, grisul, vanilia si smantana;

4

- mixati bine vreo 2-3 minute sa fie o compozitia uniforma si cremoasa.

5

Aluatul se intinde cu mainile intr-o tava de cuptor - eu am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili, de 28 cm diametru.

Ridicati usor bordurile, cat vine umplutura de branza, cam 1.5 cm.

6

Turnati umplutura si uniformizati.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.

7

Cam cu 5 minute inainte sa se coaca prajitura, bateti albusurile de la cele 3 oua cu 5 linguri de zahar pudra.

Sa mai explic o data cum faceti: bateti spuma tare albusurile cu mixerul, apoi aduagati cate putin zaharul pudra si mixati pana este ferma.

8

Puneti aceasta compozitie peste prajitura, cu o lingurita am facut motzuri mici - o apropii cu "fundul" usor de albusuri si trag in sus - vedeti poza.

9

O puneti la cuptor pentru inca 10 minute la 150-180 de grade. Aveti grija ca se bronzeaza cam repede.

10

O lasati la racit pentru minim 1 ora si jumate, timp in care observati ca apar "lacrimile".

11

Si serviti ca prajitura, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 100 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Daniela B.
Daniela B. 29 sep 2016, 10:50

si o sectie..... m gustos....

Poza mea pentru reteta:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Daniela B. 29 sep 2016, 11:19

Arata super, ma bucur mult si sa aveti pofta mare!

Daniela B.
Daniela B. 29 sep 2016, 10:44

aici si poza

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 29 sep 2016, 10:42

Multumesc pentru receta, sa primit foarte buna si sotul si baitelul au savurat-o cu drag asa calduta, doar ca eu am scapat-o un pic si bezeaua e cu contur cafeniu :)  

Miulika
Miulika 12 sep 2016, 22:10

Multumesc Lena pentru reteta,de cind am facut-o prima data e preferata familiei.E delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tanyusha
Tanyusha 14 apr 2015, 23:47

Multumesc pentru reteta,Lena!!! E o prajitura extraordinar de delicioasa si foarte apetisanta ca aspect,iti lasa gura apa.Uite si rezultatul meu:

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 24 feb 2015, 08:49

O prajitura delicioasa, usoara si frumoasa ca aspect. Multumesc Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 ian 2015, 16:54

F buna, nota 10 si la aspect! Ai mei nu prea agreează prăjiturile cu brânza așa ca a trebuit sa ma sacrific eu si o prietene! 😄😄Dar ce nu fac mamele pt copiii lor!!! Le mănâncă si desertul daca ei refuza! 😄😄 Voi mai face rețeta asta pt cei care o apreciază la adevărata ei valoare! Merci Lena!

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 14 nov 2012, 13:29

am fakut si eu aceasta prajitura . sa primit delicioasa!! mersi Lena!!

Poza mea pentru reteta:
tany
tany 18 mai 2012, 10:23

Excelenta! Multumesc! S-a mancat toata imediat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 mai 2012, 00:25

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile