Tort "Napoleon regesc"

Va promiteam sa fac si o reteta de tort "Napoleon" cu aluat preparat in casa - si poftim cu ocazia de azi va servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn sa fie numit "regesc".

Imi place mult pentru ca desi este putin crocant, in acelasi timp se topeste in gura. Daca vreti sa fie tortul mai umed folositi Crema cu lapte si oua, daca il vreti mai crocant ungeti cu Crema de unt si lapte condesat.

Eu am vazut undeva ca se pot combina cremele, se pune si din una si din alta - asa a iesit perfect, combinatia de 2 creme este deosebita si face tortul sa fie perfect la gust si consistenta.

Desi poate pare mai complicat, dar sa stiti ca nu este - in schimb la gust,sigur va place chiar si la cei mai mofturosi.

Semipreparate

0.5 buc
jumatate de portie

Ingrediente

Unt
300 g
de 82% grasime
Faina alba calitate superioara
750 g
Smantana 20% grasime
200 g
Galbenus de ou
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

1

Smantana se amesteca cu galbenusul, sarea si praful de copt.

2

Intr-un alt bol se pune untul moale si  faina.

3

Amestecati bine cu mainile pana compozitia devine ca niste faramituri.

4

Adaugati compozitia de smantana la cea de faina cu unt.

5

Framantati un aluat moale si il lasati 10-15 minute la odihnit.

6

Impartiti aluatul in 7-8 bile, fiecare o intindeti subtire cam de 28-30cm diametru. O taiati cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oala.

7

Treceti foaia pe o tava asternuta cu hartie de copt si o intepati cu o furculita.

Resturile ramase de la foaia taiate le puneti in tava, dupa copt le vom folosi la ornare.

8

Coaceti foile pana la culoare roz, aveti grija ca se fac foarte repede.

9

Aveti grija ca foile sunt foarte fine si firave - le treceti usor de pe hartia de copt, una peste alta.

10

Cam atatea foi am facut eu - acum ne apucam de adunat tortul si de ornat.

11

Ungeti prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

12

Urmatoarea foaie o ungeti cu crema de lapte cu oua.

13

Continuati la fel pana terminati foile - apoi ungeti cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

14

Faceti farmaituri din resturile ramase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nuca de cocos ca sa fie mai multa compozitie de ornat.

15

Presarati si ornati bine tortul cu aceste faramituri.

16

Acoperiti tortul cu folie alimentara sau  il puneti in tortiera si lasati minim 8-10 ore, sa se patrunda bine.

17

Si gata, il serviti cum va place - aveti si o sectiune, cred ca destul de reprezentativa.

Tortul cu cat sta mai mult cu atat este mai bun - deci aveti grija sa-l faceti din timp.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 85

daria26
daria26 25 ian 2017, 11:46

buna, lena, in loc de smantana pot sa pun lapte batut sau chefir???nu am smantana :(( mersi

lena
Elena (lena) daria26 25 ian 2017, 11:48

Se poate, dar nu stiu daca va mai fi la fel de fraged aluatul.

daria26
daria26 Elena (lena) 25 ian 2017, 11:53

nu stiu ce sa fac, am 2 l lapte si ma gandeam sa fac un tirt si mai am 1l de lapte batut , 30 oua, deja faina , zahar :))) ma uit la retete si nu gasesc altele care sa pot folosi ingredientele :(ma poti ajuta cu vre-o idee??

lena
Elena (lena) daria26 25 ian 2017, 14:55

Vezi tortul rapid Alba ca Zapada.

daria26
daria26 Elena (lena) 25 ian 2017, 18:26

multumessccc, m-am decis la tort de ciocolata :D te pup

Carmen17
Carmen17 16 ian 2017, 12:55

Eu am folosit doar crema de unt cu lapte condensat. Dar este extraordinar!!! Va recomand. Si este simplu de preg─âtit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Taniussha
Taniussha 13 ian 2017, 23:25

­čś╗

Poza mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 21 aug 2016, 15:01

Buna Lena uite am taiat torta un deliciu imi aminteste de copilarie cind MAMA gatea p/u hramuri. Am facut crema de lapte si ou ca am vrut torta mai moale sa primit perfect, perfect,perfect........ Merci,merci si multi pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 20 aug 2016, 12:47

Buna Lena uite si opéra mea. Mi sa primit foarte bine am urmat pasii foarte atent nu am avut nici o difficultate. Merci mult e 2lea tort facut dupa recetele tale copii ador si sotul e surprins!!!! Decoratia nu e prea ....... dar o sa fac eforturi data viitoare. Urmatorul pe lista e Rafaelo­čśÇ!!!Merci mult!!!!! Cind il gustam mai postez o foto!!! Pupici

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vio84 20 aug 2016, 12:59

Ma bucur mult Vio, sa aveti pofta mare!

Shyenna
Shyenna 13 feb 2014, 15:48

Am incercat si eu acest tort .cum locuiesc in Franta  i am dat peste cap si pe francezi..bravo extraordinara reteta..

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 oct 2013, 19:51

Rezultatul in imagini: aspectul nu atat de profi ca cele mai sus, dar gustul a compensat :)

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 28 aug 2013, 23:20

... si o sectiune...

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 28 aug 2013, 23:17

Buna, Lena, de mult timp pusem eu ochii pe acest tort, pe care-l stiu la gust si aspect inca din copilarie si e unul din preferatele mele, pentru ca nu e prea dulce, e fin si imi place cum arata foile subtiri incorporate in crema. Am hotarat ca de ziua fiului meu de 1 an, care am sarbatorit-o chiar azi, sa-i fac un astfel de tort. Adevarul e ca-mi era tare frica sa nu-l stric, asa cum l-am facut pentru prima oara, dar rezultatul a fost formidabil!! Foile si crema le-am facut din timp, pentru ca am inteles ca, atunci cand sta tortul mai mult, e mai bun la gust si e foarte adevarat. Deci tortul meu a stat trei zile la frigider, pana cand azi, cand l-am taiat, nu mai aveam rabdarea sa vad cum arata si ce gust are, mai ales ca am avut si invitati mai multi. Am ramas foarte multumita si de aspect si de gust, chiar nu ma asteptam...Rudele-mi ziceau ca tre sa fi avut multa rabdare cu coptul foilor... si le-a placut. Crema am facut doar cu lapte si oua, asa cum imi place sa fie mai umed si asa a fost. Multumesc  mult de pasii care i-ai descris, i-am citit de foarte multe ori, ca nu cumva sa gresesc.

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 29 mai 2012, 17:57

Este preferatul nostru!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile