Pancakes cu fulgi de ovaz si scortisoara

      Reteta o aveam salvata demult in lista "de incercat", si azi chiar aveam pofta de ceva bun dar nici nu vroiam sa ma complic cu gateli complicate si grele - mi-am amintit de aceasta reteta de pancakes si uitati-le ce frumusete mi-a iesit. De obicei am multe retete care tot asteapta sa le postez pe site, asta este din categoria celor imediat de prezentat - mi-au iesit atat de bune, aromate, pufoase si fragede ca merita sa le faceti cat mai repede si voi.

Eram sceptica pana la prima clatita gustata, dar dupa aia parca aveam furnici in degete - sa vin cat mai repede la calculator si sa o pun pe site :)

In reteta mai merg si stafide, eu le-am uitat - voi le puteti adauga dupa preferinte.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar de trestie
3 linguri
sau zahar simplu
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Lapte batut/iaurt/chefir
2 pahar
de 250ml
Fulgi de ovaz
1.5 pahar
pahar de 250ml - eu am pus fulgi de ovaz fini
Faina alba calitate superioara
175 ml
cam 3/4 de pahar
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
0.5 lingurite
in plus se mai poate pune si nucsoara macinata
Stafide
0.5 pahar
optional

Pasi de urmat

1

Intr-un bol bateti ouale, adaugati zaharul, vanilia si uleiul - amestecati bine cu telul.

2

Adaugati laptele batut, fulgii de ovaz si optional stafidele - amestecati si lasati bolul la o parte pentru 5-10 minute.

3

Intr-un alt bol amestecati restul ingredientelor - faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, scoartisoara si optional nucsoara.

4

Adaugati acest amestec la prima compozitie lichida - amestecati cu telul, dar nu insistati prea mult - doar sa incoporati ingredientele.

5

Incingeti bine o tigaie antiaderenta si cu o lingura puneti aluatul la copt. Le faceti la foc mediu, ca sa nu se rumeneasca prea repede.

Observati ca dupa 2-3 minute incep sa iasa bule de aer si se fac gauri mici in clatite.

6

Le coaceti bine pe ambele parti.

7

Si apoi le scoatei pe o farfurie la racorit.

8

Asa le faceti pe toate, se servesc calde cu orice gem va place.

Noi am pus miere si visine uscate :)

Pofta Buna!

Cantitate: 20 bucati (aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 23 sep 2012, 14:44

buna lena

zilele astea am facut clatite ceva mai speciale, etita mea nu le maninca cu nici o umplutura, asa ca am variat putin compozitia. In loc de faina de griu am pus faina de ovaz si fulgi, seminte de in, floarea soarelui, susan, stafide, iar pentru culoare si aroma cacao praf si esenta de vanilie. Apropo au plecat foarte repede, merg foarte bine cu inghetata. astept pareri si poate unele sugestii.

cezar
cezar 26 ian 2013, 02:02

stropite  cu sirop recomandat si mie de cineva   facut din "miere cu suc de lamaie" sant dementiale

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 05 sep 2013, 11:42

ma mir cum de sunt atit de putine comentarii si poze,la niste blinii atit de gustoase si ce e mai important-sanatoase!!!muilte cereale,putina faina si practic coapte,nu prajite!!!foarte gustoase,sotul si fetita mea le-au mincat cu gem de caise cu mare placere!!!o sa le fac mai des,mai ales pentru fetita mea pentru ca sunt sanatoase,si cum nu prea vrea sa pape terciuri in ultimul timp,astea sunt mijlocul perfect!

Poza mea pentru reteta:
OlgaPian
OlgaPian 09 oct 2013, 14:50

Lena, am facut reteta asta cu ingrediente respectate intocmai. Insa am ales sa torn compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa o bag la cuptor la 200 de grade. A iesit ca un blat de tort, foarte bun si nu prea dulce. Ai mei l-au mancat gol sau cu miere si fructe. Recomand daca nu ai timp sa stai sa prajesti la tigaie.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 09 oct 2013, 16:50

Super idee Olga, chiar merci mult, trebuie neaparat sa incerc si eu.

LeontinaGeorgetaIordache605
Leontina Georgeta Iordache (LeontinaGeorgetaIordache605) 08 nov 2016, 19:33

arata super, abia astept sa le incerc.multumim ptr reteta!!!