Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Un orez gustos si sanatos datorita legumelor cu care il vom prepara.

Ingrediente

Orez bob lung
400 g
Ceapa
2 buc
Morcovi
1 buc
Ciuperci champinion
50 g
Mazare boabe
50 g
Marar verde
5 buc
(fire)
Apa fiarta
1 l
Delikat
1 lingura
Ulei
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Punem ceapa tocata, in tigaia incinsa cu ulei la calit.

Orez cu legume la cuptor - Pas 1
Pas 2

Adaugam morcovul dat pe razatoarea mare.

Orez cu legume la cuptor - Pas 2
Pas 3

Urmeaza apoi ciupercile taiate. Ale mele sunt mai uratele ca au fost congelate.

Orez cu legume la cuptor - Pas 3
Pas 4

Adaugam putin marar tocat (sau patrunjel) si boabele de mazare. Condimentam cu putina sare, piper si calim legumele, doar sa se inmoaie putin si oprim focul.

Orez cu legume la cuptor - Pas 4
Pas 5

Punem orezul intr-o oala si il spalam. Separat fierbem 1litru de apa cu niste delicat. La tipul asta de orez ajunge un litru de apa, pt ca nu trage asa mult lichid ca unul cu bob rotund.

Orez cu legume la cuptor - Pas 5
Pas 6

In oala peste orez punem legumele calite si amestecam.

Orez cu legume la cuptor - Pas 6
Pas 7

Turnam si apa fiarta, acoperim cu un capac si il bagam in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, aproximativ.

Orez cu legume la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se poate servi ca atare, stropit cu putin sos de soia, sau zeama de lamaie, dar si ca garnitura.

            POFTA   BUNA!

Orez cu legume la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alinutza23
alinutza23 13 Jun 2012, 18:27

asa fac si eu orezul mereu la cuptor k iese mai bun si se patrunde bine.este f gustos va pupik

Marisha
Marisha 17 Nov 2014, 16:40

ce orez ai folosit, elena?

lena
Elena (lena) Marisha 17 Nov 2014, 16:44

Nu este reteta mea, dar vad ca scrie acolo "bob lung".