Inghetata cu lapte si ou

O prima si cea mai buna utilizare a Cremei de lapte si ou(Creme Anglaise) - inghetata cu gust de copilarie, cremoasa, fina si foarte, foarte buna.

Ziceam demult sa mai pun pe site retete de inghetata, asta ar fi reteta cu care trebuie neaparat sa incep. Abia dupa ce o faceam de vreo 2 ani am observat ca este si cea mai populara inghetata de lapte din tot internetul. Si chiar merita, foarte simplu de preparat, si nu se compara cu E-urile si prafurile din comert.

De aici puteti sa faceti orice variatii va plac - cu cacao, fructe, etc.

Ingrediente

Pasi de urmat

1

Preparati Crema de lapte si oua(Creme Anglaise) - lasati sa se raceasca bine.

Mai departe sunt 2 variante de a face inghetata:

- folositi masina de inghetata - asa am facut eu acum - turnati crema in masina si lasati sa-si faca treaba.

- puneti crema la congelator si la fiecare 30 de minute o bateti cu telul - sa desfaceti cristalele de gheata - asa faceam pana mi-am luat masina de inghetata.

2

Observati ca dupa un timp se ingroasa bine(in masina de inghetata).

3

O treceti intr-o casoleta si mai lasati la congelator pentru 1 ora.

4

Si gata, o serviti cu ce va place - aici am pus niste lapte condensat cu cacao.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sandy123
sandy123 21 iun 2012, 11:54

Am citit in careta lui dr menci reinvata sa gatesti (pe care am luat-o cu libertatea pentru femei retete acum o saptamana) ca pentru o inghetata mai sanatoasa ouale pe care le folosim trebuie sa fie de tara iar zaharul poate fi inlocuit cu sucanat. Inercati si voi o inghetata mai sanatoasa!!

taniulya
taniulya 30 mai 2014, 00:50

Buna Lena. Am incercat de 2 ori aceasta reteta si in ambele cazuri a iesit bine, am preparat-o cu masina de inghetata. Insa se simtea la gust un fel de textura fainoasa, de la ce poate sa fie? Cind am preparat-o a 2 oara, am dat-o si prin blender, insa la fel se simtea. Poate am tinut-o prea mult la foc sau nu destul de mult?? Aproximativ cit timp o tii tu pe foc? Am facut testul cu lingura... Nu mai stiu. Gustul e super tare, insa textura...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 30 mai 2014, 09:18

O tii prea mult pe foc si se branzeste, din alta parte nu are cum, amidon sau faina nu contine.

Jana
Jana 23 iun 2014, 11:59

buna Lena. Daca o bat cu mana la fiecare 30 de min., de cate ori repet procedura? Multumesc anticipat pentru raspuns.

lena
Elena (lena) Jana 23 iun 2014, 12:05

Cam de 3-4 ori, pana vezi ca se ingroasa putin.

Elvira G
Elvira G 31 mar 2016, 11:06

Buna Lena. Am facut inghetata asta anul trecut si mi-a iesit foarte bine. Acum as vrea sa o mai fac o data insa ma gandeam sa pun si niste capsuni date prin blender? Crezi ca o sa iasa ok? Eu unde stau nu se gaseste smantana dulce buna si o sa folosesc numai lapte. Multumesc mult, o zi frumoasa iti doresc ☺

lena
Elena (lena) Elvira G 31 mar 2016, 11:08

Merge si cu capsuni, nu f.multe, cam 25% din compozitie.