Biscuiti cu gem de caise

Biscuiti cu gem de caise

Eu ziceam ca biscuiti frumosi se pot cumpara doar din comert, se pare ca nu-i chiar asa. Am dat peste aceasta reteta pe un forum si imediat am si aplicat-o, nu a crezut nimeni ca sunt facuti in casa :) Cineva mi-a zi zis ca are acasa exact ca astia, cumparati de la magazin!

Se prepara atat de repede si frumos, chiar merita sa-i incercati - gemul de caise este perfect aici, se potrivesc foarte bine aroma si culoarea. Dar puteti folosi orice alt gem va place si aveti prin casa, recomand sa fie ceva mai dens.

Ingrediente

Unt
200 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Zahar pudra
80 g
Albusuri de ou
2 buc
Faina alba calitate superioara
320 g
Esenta de vanilie
1 buc
Gem de caise
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol se bat bine cu mixerul untul moale si zaharul pudra.

Adaugati albusurile de ou si mixati.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 1
Pas 2

Urmeaza esenta de vanilie si faina - amestecati bine, este bine si cu mixerul, sa fie o compozitie mai uniforma.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 2
Pas 3

Va iesi un aluat mai moale, bun de trecut printr-un pos de ornat.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 3
Pas 4

Puneti aluatul in pos(de preferat cu un dui mai mare) si usor formati floricele intr-o tava teflonata de cuptor.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 4
Pas 5

Faceti adancituri cu degetul in mijlocul fiecarui biscuite.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 5
Pas 6

Puneti cate putin gem in aceste adancituri.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 6
Pas 7

Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 200 de grade - 10-15 minute. Aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare, doar sa fie usor rumeni pe margini.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Biscuiti cu gem de caise - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (25)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

sarian
sarian 05 Jul 2012, 10:37

întotdeauna surprinzătoare prin ceea ce ne oferi: perfecţiunea aspectului şi gustul delicios.  Eşti fantastică! Mulţumiri.

Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 05 Jul 2012, 11:02

 

stiuca
stiuca 05 Jul 2012, 11:04

Da cred ca sunt BETON dar DOAR UNA ca suntem la cura 

sara33
sara33 05 Jul 2012, 15:28

buna lena!super frumosi biscuiteii tai!kiar arata a fursecuri kmparate!super prezentarea!

sara33
sara33 05 Jul 2012, 16:02

lena!sa nu intelegi gresit,ma refeream k sunt super frumoasi si k ai impresia k sunt cumparati!ink o reteta simpla,ingenioasa si foarte aspectuasa!felicitari!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:39

Eu am făcut, dar cu dulceașă de vișine. Aluatul nu mi-a ieșit așa de tare cum arată pe site, nu am reușit să le dau acea formă frumoasă de floricică. În schimb, gustul este perfect. Sunt din categoria: mănânci fără să mai poți să te oprești!

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 13 Sep 2013, 13:06

Wow ce biscuiti frumosi ! Poate ii facem si noi diseara cand ajungem acasa, mai ales ca e o vreme numai buna de facut biscuiti...plouaaaaa toarna cu galeata...

Katrin
Katrin 18 Sep 2013, 21:52

Ai mei nu sunt atat de aratosi, dar la fel de gustosi...cu gem de prune... Pupici Lena p-u reteta! 

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 18 Jun 2014, 19:41

Super gustoase!!!

Poza mea pentru reteta:
Iris Amyra
Iris Amyra 06 Mar 2015, 00:05

Reteta perfecta.  Eu am folosit  presa insa . Thanks a lot !!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariAna938
Mari Ana (MariAna938) 19 Feb 2020, 15:14

Foarte buni!

Nota mea pentru reteta:
MariAna938
Mari Ana (MariAna938) 19 Feb 2020, 15:38

...

Poza mea pentru reteta: