Este un sos simplu si gustos, se foloseste in mare parte la retetele de lasagna si paste.
Intr-o tigaie se topesc 3 linguri de unt
Apoi se adauga 3 linguri de faina si se lasa 5 min sa se caleasca.
Apoi se toarna cate putin lapte si se amesteca continuu.
Atentie! Nu turnati tot laptele o data, sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce se toarna tot laptele si compozitia devine omogena, se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.
Se pune sarea si nucsoara, se amesteca si se stinge focul.
Observatie: Daca totusi s-au format cocoloase, folositi un mixer pentru a le dizolva.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.