Este un sos simplu și gustos, se folosește în mare parte la rețetele de lasagna și paste.
Într-o tigaie se topesc 3 linguri de unt
Apoi se adaugă 3 linguri de făină și se lasă 5 min să se călească.
Apoi se toarnă câte puțin lapte și se amestecă continuu.
Atenție! Nu turnați tot laptele odată, să nu se formeze cocoloașe.
După ce se toarnă tot laptele și compoziția devine omogenă, se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.
Se pune sarea și nucșoara, se amestecă și se stinge focul.
Observație: Dacă totuși s-au format cocoloașe, folosiți un mixer pentru a le dizolva.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.