Sos alb "Bechamel"

Este un sos simplu si gustos, se foloseste in mare parte la retetele de lasagna si paste.

Ingrediente
Unt
3 linguri
Lapte de vaca
0.5 l
Faina alba calitate superioara
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Nucsoara
0.25 lingurite
Adica un varf de cutit
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie se topesc 3 linguri de unt

Sos alb "Bechamel" - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga 3 linguri de faina si se lasa 5 min sa se caleasca.

Sos alb "Bechamel" - Pas 2
Pas 3

Apoi se toarna cate putin lapte si se amesteca continuu.

Atentie! Nu turnati tot laptele o data, sa nu se formeze cocoloase.

Sos alb "Bechamel" - Pas 3
Pas 4

Dupa ce se toarna tot laptele si compozitia devine omogena, se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.

Se pune sarea si nucsoara, se amesteca si se stinge focul.

Observatie: Daca totusi s-au format cocoloase, folositi un mixer pentru a le dizolva.

Sos alb "Bechamel" - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min