Sos alb "Bechamel"

Este un sos simplu și gustos, se folosește în mare parte la rețetele de lasagna și paste.

Ingrediente
Unt
3 linguri
   
Lapte de vacă
0.5 l
   
Făină albă calitate superioară
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Nucșoară
0.25 lingurite
Adică un vârf de cuțit
Pași de urmat
Pas 1

Într-o tigaie se topesc 3 linguri de unt

Sos alb "Bechamel" - Pas 1
Pas 2

Apoi se adaugă 3 linguri de făină și se lasă 5 min să se călească.

Sos alb "Bechamel" - Pas 2
Pas 3

Apoi se toarnă câte puțin lapte și se amestecă continuu.

Atenție! Nu turnați tot laptele odată, să nu se formeze cocoloașe.

Sos alb "Bechamel" - Pas 3
Pas 4

După ce se toarnă tot laptele și compoziția devine omogenă, se lasă să fiarbă 5 min la foc mic.

Se pune sarea și nucșoara, se amestecă și se stinge focul.

Observație: Dacă totuși s-au format cocoloașe, folosiți un mixer pentru a le dizolva.

Sos alb "Bechamel" - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min