Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci

O prăjitură foarte bună, deși poate pare că este mai complicat de preparat, vă asigur că nu este - rezultatul este absolut delicios și merită toate eforturile.

Ingrediente
Unt
130 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Brânză de vaci
500 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
Cacao pudră
1 lingura
1 lingură rasă
Amidon alimentar
1 lingurita
   
Stafide
0.5 pahare
puteți adăuga nu numai stafide, dar și alte fructe uscate, nuci, coajă rasă de lămâie, etc
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
este o cantitate aproximativă
Pași de urmat
Pas 1

Mai întâi vom face aluatul:

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Se topesc 100g de unt, se lasă să se răcorească puțin.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Peste unt se adaugă 1/3 de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie - se amestecă bine toate.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă 1 lingură rasă de cacao, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

În compoziția asta se bate 1 ou, se amestecă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Adăugați făina și faceți un aluat care nu se lipește de mâini.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Se ia 1/3 de aluat și se pune în congelator. Cealaltă bucată o vom întinde în tavă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Ungeți o tavă de 20x20 sau 18x25, cu unt. Întindeți aluatul uniform - eu am făcut-o cu mâinile, aluatul este mai moale, și va fi mai ușor așa.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Acum vom prepara amestecul de brânză:

Se topesc 30g de unt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Din 3 ouă se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți la frigider.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine brânza cu o lingură, să nu fie cocoloașe. Dacă aveți brânză din aia mai uscată, o treceți prin sită.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 11
Pas 12

La brânză adăugați restul de zahăr și 1 esență de vanilie, amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 12
Pas 13

Gălbenușurile se amestecă bine cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 13
Pas 14

Peste amestecul de brânză se adaugă untul topit și răcorit - amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 14
Pas 15

Apoi adăugați gălbenușurile, amestecați.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 15
Pas 16

Stafidele le spălați, adăugați peste brânză. Acum adăugați și 1 lingură de amidon.

Amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 16
Pas 17

Albușurile se bat spumă tare.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 17
Pas 18

Îl adăugați în compoziția de brânză și amestecați atent cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 18
Pas 19

Acum turnați amestecul de brânză peste aluatul întins mai înainte în tavă. Nivelați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 19
Pas 20

Aluatul care era în congelator îl radeți deasupra compoziției de brânză din tavă. Folosiți răzătoarea cea medie.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 20
Pas 21

Lăsați tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateți apoi și lăsați să se răcorească.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 21
Pas 22

După ce s-a răcorit, o porționați și savurați :)

Poftă Bună!

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: gotovim-doma.ru