O prajitura foarte buna, desi poate pare ca este mai complicat de preparat, va asigur ca nu este -rezultatul este absolut delicios si merita toate eforturile.
Mai intai vom face aluatul:
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.
Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.
Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate.
Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.
Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.
Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava.
Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.
Acum vom prepara amestecul de branza:
Se topesc 30g de unt.
Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.
Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.
La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.
Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.
Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.
Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.
Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.
Amestecati bine.
Albusurile se bat spuma tare.
Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.
Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine.
Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea cea medie.
Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca.
Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.