O prăjitură foarte bună, deși poate pare că este mai complicat de preparat, vă asigur că nu este - rezultatul este absolut delicios și merită toate eforturile.
Mai întâi vom face aluatul:
Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt.
Se topesc 100g de unt, se lasă să se răcorească puțin.
Peste unt se adaugă 1/3 de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie - se amestecă bine toate.
Apoi se adaugă 1 lingură rasă de cacao, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
În compoziția asta se bate 1 ou, se amestecă.
Adăugați făina și faceți un aluat care nu se lipește de mâini.
Se ia 1/3 de aluat și se pune în congelator. Cealaltă bucată o vom întinde în tavă.
Ungeți o tavă de 20x20 sau 18x25, cu unt. Întindeți aluatul uniform - eu am făcut-o cu mâinile, aluatul este mai moale, și va fi mai ușor așa.
Acum vom prepara amestecul de brânză:
Se topesc 30g de unt.
Din 3 ouă se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți la frigider.
Amestecați bine brânza cu o lingură, să nu fie cocoloașe. Dacă aveți brânză din aia mai uscată, o treceți prin sită.
La brânză adăugați restul de zahăr și 1 esență de vanilie, amestecați bine.
Gălbenușurile se amestecă bine cu o lingură.
Peste amestecul de brânză se adaugă untul topit și răcorit - amestecați bine.
Apoi adăugați gălbenușurile, amestecați.
Stafidele le spălați, adăugați peste brânză. Acum adăugați și 1 lingură de amidon.
Amestecați bine.
Albușurile se bat spumă tare.
Îl adăugați în compoziția de brânză și amestecați atent cu o lingură.
Acum turnați amestecul de brânză peste aluatul întins mai înainte în tavă. Nivelați bine.
Aluatul care era în congelator îl radeți deasupra compoziției de brânză din tavă. Folosiți răzătoarea cea medie.
Lăsați tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateți apoi și lăsați să se răcorească.
După ce s-a răcorit, o porționați și savurați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.