Pilaf de pui, cu gutuie

Cine spune ca studentii manaca doar cartofi prajiti si mancare fast-food? Este corect, partial, pentru ca sunt altii care mai si gatesc ceva prin camine, nu mari mancaruri dar se gateste.

Asa si pilaful asta cu gutui l-am mancat prima data in camin, a facut o prietena si m-a servit - de atunci in fiecare sezon de gutui il gatesc si place la toata lumea. Ca atare gutuia nu este f. dulce si combinata cu mancaruri sarate este foarte buna, are un gust acrisor si putin aromat. In pilaf nu pun mirodenii, decat sare, pentru ca aroma de gutui sa se simta mai bine.

Va recomand cu incredere, chiar sa incercati daca vreti o mancare simpla dar si deosebita in acelasi timp.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Orez - bob rotund
1 pahar
Apa
2 pahare
Sare
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Gutui
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulete medii.

Intr-o oala cu fund gros sau tuci incalziti bine uleiul si puneti la calit carnea, amestecati periodic.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 1
Pas 2

In acest timp morcovul si ceapa se curata.

Apoi sa taie foarte marunt ambele, sau le treceti prin robot - aici le-am dat prin robotelul TurboChef de la Tupperware, cel care trageti de atza.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-a calit putin carnea(vreo 5-10 minute) adaugati legumele taiate, amestecati bine si mai lasati 10 minute.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp adaugati apa, amestecati, potriviti de sare si asteptati pana incepe sa fiarba.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 4
Pas 5

Cand fierbe apa, adaugati orezul spalat, amestecati.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 5
Pas 6

Si lasati sa fiarba la foc incet pana orezul se umfla - aveti grija sa nu absoarba toata apa, sa fie inca putin apos cand treceti la urmatorul pas.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 6
Pas 7

Gutuia o spalati si taiati felii subtiri, cam de 2 mm grosime.

Le aranjati peste orezul din cratita.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 7
Pas 8

Cu o lingura apasati usor sa intre putin feliile de gutuie in orez. Sa fie acoperite de apa care a mai ramas in orez.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 8
Pas 9

Acoperiti cratita cu capac, mai lasati 5 minute la foc mic, apoi il opriti si lasati 30 de minute.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 9
Pas 10

In acest timp gutuile se vor inmuia usor, dar nu se fac terci si lasa aroma in orez.

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 10
Pas 11

Si gata, il serviti cu o salata de legume preferata sau ca atare(gutuile sunt putin acrisoare si merg ca niste muraturi).

Pentru cine este mai pretentios la gusturi noi, dati gutuile la o parte si ii dati un pilaf de pui aromat si bun, dar nu isi va da seama de la ce este gustul:)

Pofta Buna!

Pilaf de pui, cu gutuie - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min