Va spuneam eu mai inainte ca imi plac mult retetele rusesti de clatite - ei sunt mesteri in diverse retete de caltite deosebite, gustoase si aratoase. Asa si aceasta reteta mi-a atras atentia in primul rand ca este din fulgi de ovaz, si ca avea foarte multe pareri pozitive pe forumul unde am gasit-o.
Mi-au iesit niste clatite minunate! Putin groase, gustoase, moi dar in acelasi timp si usor grunjoase de la fulgii de ovaz. In plus se prepara simplu, doar sa aveti grja ca trebuie inmuiati fulgii de ovaz si grisul 2 ore inainte de a prepara clatitele.
Cu siguranta le voi mai face, Sofiei i-au placut mult si inca o metoda de a gati sanatosii fulgi de ovaz.
Intr-un bol puneti fulgii de ovaz si grisul.
Adaugati kefirul, amestecati bine cu un tel si lasati sa se inmoaie timp de 2 ore.
Dupa acest timp adaugati restul ingredientelor si amestecati din nou bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Incingeti bine o tigaie, o ungeti cu o pensula cu putin ulei si turnati cate 1 lingura mare de aluat in tigaie.
Se coc la foc mediu, cand incep sa iasa bule de aer si nu mai sunt portiuni lichide la suprafata le intoarceti pe partea cealalta.
Se rumenesc frumos pe ambele parti.
Astfel faceti tot aluatul, tigaia nu o mai ungeti cu ulei deloc(am folosit tigaie teflonata).
Si gata, sunt bune calde si reci servite cu orice va place - dulceata, gem, smantana, miere, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.