Conopida gratinata

De mai mult timp testam metode diverse de a face o reteta de conopida gratinata perfecta, am incercat si cu Sos Bechamel, dar totusi cea mai buna si mai simpla reteta este cea de mai jos, cu smantana dulce.

Spre surprinderea mea este unica mancare de conopida/broccoli care place Sofiei si altor copii care au gustat.

Se face f.repede, puteti aplica metoda si la broccoli/conopida congelata, aveti grija sa nu o tineti prea mult la cuptor ca se face prea moale.

Ingrediente
Conopida
500 g
sau broccoli
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Cascaval
150 g
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ulei de masline
2 linguri
sau unt
Pasi de urmat
Pas 1

Conopida se rupe buchetele, se spala bine.

Conopida gratinata - Pas 1
Pas 2

Puneti la fiert o cratita mare cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugati 1 lingura de sare si conopida pregatita mai sus.

Din momentul cum ati pus conopida o lasati 5 minute in cratita.

Conopida gratinata - Pas 2
Pas 3

Intr-o alta cratita puneti apa rece de la robinet.

Dupa ce a fiert conopida 5 minute o scoateti imediat si o treceti in apa rece.

Asta pentru a opri procesul de fierbere, care inca mai continua in legume dupa ce le scoateti de la fiert.

Conopida gratinata - Pas 3
Pas 4

Ungeti cu ulei de masline, sau unt o tava mica si adanca de cuptor.

Conopida racita bine o scurgeti de apa si o puneti in tava pregatita.

Conopida gratinata - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol dati cascavalul prin razatoare, adaugati smantana dulce.

Conopida gratinata - Pas 5
Pas 6

Potriviti de sare si piper, amestecati bine cu o ingura.

Conopida gratinata - Pas 6
Pas 7

Distribuiti uniform aceasta compozitie peste conopida din tava.

Conopida gratinata - Pas 7
Pas 8

Puneti tava pe raftul de sus a cuptorului preincalzit la 200-250 grade.

Lasati pana se rumeneste frumos.

Conopida gratinata - Pas 8
Pas 9

Si cam atat, o serviti calda ca o garnitura de legume sau chiar ca mancare. Merge foarte bine cu orez, couscous sau piure de cartofi.

Pofta buna!

Conopida gratinata - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min