De mai mult timp testam metode diverse de a face o reteta de conopida gratinata perfecta, am incercat si cu Sos Bechamel, dar totusi cea mai buna si mai simpla reteta este cea de mai jos, cu smantana dulce.
Spre surprinderea mea este unica mancare de conopida/broccoli care place Sofiei si altor copii care au gustat.
Se face f.repede, puteti aplica metoda si la broccoli/conopida congelata, aveti grija sa nu o tineti prea mult la cuptor ca se face prea moale.
Conopida se rupe buchetele, se spala bine.
Puneti la fiert o cratita mare cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugati 1 lingura de sare si conopida pregatita mai sus.
Din momentul cum ati pus conopida o lasati 5 minute in cratita.
Intr-o alta cratita puneti apa rece de la robinet.
Dupa ce a fiert conopida 5 minute o scoateti imediat si o treceti in apa rece.
Asta pentru a opri procesul de fierbere, care inca mai continua in legume dupa ce le scoateti de la fiert.
Ungeti cu ulei de masline, sau unt o tava mica si adanca de cuptor.
Conopida racita bine o scurgeti de apa si o puneti in tava pregatita.
Intr-un bol dati cascavalul prin razatoare, adaugati smantana dulce.
Potriviti de sare si piper, amestecati bine cu o ingura.
Distribuiti uniform aceasta compozitie peste conopida din tava.
Puneti tava pe raftul de sus a cuptorului preincalzit la 200-250 grade.
Lasati pana se rumeneste frumos.
Si cam atat, o serviti calda ca o garnitura de legume sau chiar ca mancare. Merge foarte bine cu orez, couscous sau piure de cartofi.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.