De mai mult timp testăm metode diverse de a face o rețetă de conopidă gratinată perfectă, am încercat și cu Sos Bechamel, dar totuși cea mai bună și mai simplă rețetă este cea de mai jos, cu smântână dulce.
Spre surprinderea mea este unica mâncare de conopidă/broccoli care place Sofiei și altor copii care au gustat.
Se face f.repede, puteți aplica metoda și la broccoli/conopidă congelată, aveți grijă să nu o țineți prea mult la cuptor ca se face prea moale.
Conopida se rupe buchețele, se spală bine.
Puneți la fiert o cratiță mare cu apă. Când începe să fiarbă adăugați 1 lingură de sare și conopida pregătită mai sus.
Din momentul cum ați pus conopida o lăsați 5 minute în cratiță.
Într-o altă cratiță puneți apă rece de la robinet.
După ce a fiert conopida 5 minute o scoateți imediat și o treceți în apă rece.
Asta pentru a opri procesul de fierbere, care încă mai continuă în legume după ce le scoateți de la fiert.
Ungeți cu ulei de măsline, sau unt o tavă mică și adâncă de cuptor.
Conopida răcită bine o scurgeți de apă și o puneți în tava pregătită.
Într-un bol dați cașcavalul prin răzătoare, adăugați smântâna dulce.
Potriviți de sare și piper, amestecați bine cu o lingură.
Distribuiți uniform această compoziție peste conopida din tavă.
Puneți tava pe raftul de sus a cuptorului preîncălzit la 200-250 grade.
Lăsați până se rumenește frumos.
Și cam atât, o serviți caldă ca o garnitură de legume sau chiar ca mâncare. Merge foarte bine cu orez, couscous sau piure de cartofi.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.