Acest chec cu griș l-am testat împreună cu voi la Atelierul de gătit și a fost foarte apreciat de toată lumea. Este o coptură tradițională rusească, care se gătește la orice ocazie ca un chec, prăjitură (dacă îi puneți ceva umplutură și topping) sau ca pandișpan pentru tort. Are textură foarte poroasă și este moale și fraged, sigur o să placă chiar și la cei mai mofturoși - în plus se gătește foarte simplu, fără tehnici deosebite și super ingrediente.
P.S. Umplutura poate fi diferită - nuci, ciocolată, stafide, fructe uscate, etc - deasupra merge uns cu gem, ciocolată topită (așa am făcut la Atelier) sau simplu cu zahăr pudră.
Într-un bol puneți grișul, adăugați chefirul și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Lăsați această compoziție cam 2 ore să se înmoaie bine grișul.
După acest timp observați că se va îngroșa bine compoziția.
Untul se topește și se amestecă cu zahărul.
Adăugați această compoziție la cea de griș cu chefir și amestecați bine.
Apoi adăugați ouăle și sarea, la fel amestecați.
Și ultima este făina amestecată cu praful de copt, vanilia și ciocolata tăiată bucățele mici.
Amestecați bine cu telul.
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt (aici am tavă de silicon, deci nu o aștern și nu o ung cu nimic) și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30 de minute.
Aveți grijă să nu o țineți prea mult la cuptor, 30 de minute sunt foarte suficiente - checul se rumenește și crește frumos.
Lăsați în tavă vreo 15 minute apoi o scoateți atent și puneți deasupra zahăr pudră sau ciocolată albă topită.
Serviți cu mare plăcere și savurați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.