Chec cu gris (Mannik)

Acest chec cu gris l-am testat impreuna cu voi la Atelierul de gatit si a fost foarte apreciat de toata lumea. Este o coptura traditionala ruseasca, care se gateste la orice ocazie ca un chec, prajitura(daca ii puneti ceva umplutura si topping) sau ca pandispan pentru tort. Are textura foarte poroasa si este moale si fraged, sigur o sa placa chiar si la cei mai mofturosi - in plus se gateste foarte simplu, fara tehnici deosebite si super ingrediente.

P.S. Umplutura poate fi diferita - nuci, ciocolata, stafide, fructe uscate, etc - deasupra merge uns cu gem, ciocolata topita(asa am facut la Atelier) sau simplu cu zahar pudra.

Ingrediente
Gris
1 pahar
la toate ingredientele am folosit pahar de 300ml
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
Zahar
1 pahar
Unt
100 g
Oua
2 buc
Sare
0.25 lingurite
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Praf de copt
10 g
1 plic
Esenta de vanilie
1 buc
Ciocolata
100 g
pt umplutura, daca vreti sa puneti si deasupra mai trebuie inca 200g(eventual de ciocolata alba)
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti grisul, adaugati kefirul si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Lasati aceasta compozitie cam 2 ore sa se inmoaie bine grisul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp observati ca se va ingrosa bine compozitia.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 2
Pas 3

Untul se topeste si se amesteca cu zaharul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 3
Pas 4

Adaugati aceasta compozitia la cea de gris cu kefir si amestecati bine.

Apoi adaugati ouale si sarea, la fel amestecati.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 4
Pas 5

Si ultima este faina amestecata cu praful de copt, vanilia si ciocolata taiata bucatele mici.

Amestecati bine cu telul.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt(aici am tava de silicon, deci nu o astern si nu o ung cu nimic) si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 6
Pas 7

Aveti grija sa nu o tineti prea mult la cuptor, 30 de minute sunt foarte suficiente - checul se rumeneste si creste frumos.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 7
Pas 8

Lasati in tava vreo 15 minute apoi o scoateti atent si puneti deasupra zahar pudra sau ciocolata alba topita.

Chec cu gris (Mannik) - Pas 8
Pas 9

Serviti cu mare placere si savurati :)

Pofta Buna!

Chec cu gris (Mannik) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min