O mâncare tradițională polonezo-ucraineană, am învățat să le fac când mergeam la bunica în vizită, în Ucraina. Sunt niște plăcintuțe cu cartofi, care se fac foarte repede și se mănâncă și mai repede :)
Sunt delicioase cu mujdei, smântână sau iaurt - recomand să le încercați, sigur o să vă placă.
Cartofii se curăță și se spală.
Se dau prin răzătoare medie.
Peste cartofi se adaugă 2 ouă, sare, piper.
Apoi adăugați 2 linguri de făină.
Amestecați bine compoziția cu o lingură sau chiar cu mâinile, să fie uniform distribuite toate ingredientele.
Acum începeți să le prăjiți: încălziți uleiul în tigaie și cu o lingură luați câte puțin amestec de cartofi.
Când puneți cartofii le turtiți puțin ca să aibă forma rotundă și plată, ca niște clătite.
Le prăjiți la foc mediu, să fie rumene pe ambele părți.
Când sunt gata, le scoateți pe niște servețele de hârtie, să se scurgă uleiul bine.
Sunt foarte bune calde - cu mujdei, smântână sau iaurt.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.