O mancare traditionala polonezo-ucraineana, am invatat sa le fac cand mergeam la bunica in vizita, in Ucraina. Sunt niste placintutze cu cartofi, care se fac foarte repede si se mananca si mai repede :)
Sunt delicioase cu mujdei, smantana sau iaurt - recomand sa le incercati, sigur o sa va placa.
Cartofii se curata si se spala.
Se dau prin razatoare medie.
Peste cartofi se adauga 2 oua, sare, piper.
Apoi adaugati 2 linguri de faina.
Amestecati bine compozitia cu o lingura sau chiar cu mainile, sa fie uniform distribuite toate ingredientele.
Acum incepeti sa le prajiti: incalziti uleiul in tigaie si cu o lingura luati cate putin amestec de cartofi.
Cand puneti cartofii le turtiti putin ca sa aiba forma rotunda si plata, ca niste clatite.
Le prajiti la foc mediu, sa fie rumene pe ambele parti.
Cand sunt gata, le scoateti pe niste servetele de hartie, sa se scurga uleiul bine.
Sunt foarte bune calde - cu mujdei, smantana sau iaurt.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.