Mi-a rămas în frigider zilele trecute o bucățică mică de dovleac, nu era suficient nici măcar pentru o plăcintă, dar nici s-o arunc... Când am dat peste această rețetă de pancakes cu dovleac imediat am trecut la treabă, în 30 de minute deja aveam un desert delicios, sănătos și bineînțeles cu poze și pentru voi :)
Dovleacul face clătitele portocalii și fragede, fructele uscate (aici merișoare și vișine, puteți să puneți și stafide, caise uscate, etc.) dau o notă mai deosebită, să nu fie niște clătite banale.
Recomand în acest sezon de dovleci să încercați rețeta, este rapidă, simplă și cu ingrediente la îndemână.
Dovleacul se mărunțește bine în robot sau îl dați prin răzătoare măruntă (așa aș recomanda, să fie clătitele mai portocalii și să se facă dovleacul mai bine).
Ouăle se amestecă cu zahărul.
Adăugați laptele bătut, amestecați bine cu telul.
Urmează dovleacul și fructele uscate, amestecați.
Adăugați bicarbonatul, amestecați.
Și ultima este făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Încingeți bine o tigaie neaderentă (teflon, ceramică), ungeți ușor cu o pensulă cu ulei. Pe parcurs nu mai ungeți tigaia cu ulei, este mai sănătos și nu sunt așa de uleioase.
Cu o lingură turnați câte puțin aluat în tigaie, la mine încap 3-4 clătite mai mici sau puteți face din acelea mai mari.
Le coaceți la foc mediu spre mic până încep să iasă bule de aer și sunt netede (nu crude) deasupra.
Le întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 5 minute.
La fel le coaceți pe toate, se scot pe o farfurie.
Le serviți cu miere, gemul preferat, smântână sau iaurt.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.