Mi-a ramas in frigider zilele trecute o bucatica mica de dovleac, nu era suficient nici macar pentru o placinta, dar nici s-o arunc...Cand am dat peste aceasta reteta de pancakes cu dovleac imediat am trecut la treaba, in 30 de minute deja aveam un desert delicios, sanatos si bineinteles cu poze si pentru voi :)
Dovleacul face clatitele portocalii si fragede, fructele uscate(aici merisoare si visine, puteti sa puneti si stafide, caise uscate, etc) dau o nota mai deosebita, sa nu fie niste clatite banale.
Recomand in acest sezon de dovleci sa incercati reteta, este rapida, simpla si cu ingrediente la indemana.
Dovleacul se marunteste bine in robot sau il dati prin razatoare marunta(asa as recomanda, sa fie clatitele mai portocalii si sa se faca dovleacul mai bine).
Ouale se amesteca cu zaharul.
Adaugati laptele batut, amestecati bine cu telul.
Urmeaza dovleacul si fructele uscate, amestecati.
Adaugati bicarbonatul, amestecati.
Si ultima este faina, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Incingeti bine o tigaie neaderenta(teflon, ceramica), ungeti usor cu o pensula cu ulei. Pe parcurs nu mai ungeti tigaia cu ulei, este mai sanatos si nu sunt asa de uleioase.
Cu o lingura turnati cate putin aluat in tigaie, la mine incap 3-4 clatite mai mici sau puteti face din acelea mai mari.
Le coaceti la foc mediu spre mic pana incep sa iasa bule de aer si sunt netede(nu crude) deasupra.
Le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 5 minute.
La fel le coaceti pe toate, se scot pe o farfurie.
Le serviti cu miere, gemul preferat, smantana sau iaurt.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.