Asta-i reteta de varza calita pe care o fac de cativa ani, dupa multe incercari si variatii am ramas tot la aceasta si mi se pare perfecta.
Varza nu se face terci, se tine intreaga, dar in acelasi timp este moale si se topeste in gura. Optional puteti adauga cartofi, va asigur ca este o combinatie extraordinar de reusita - prima data am gustat-o in Ucraina la matusa mea si de atunci periodic fac.
Reteta a trecut testul la multi mofturosi, chiar si copii mofturosi :) Cartofii le fac sa incerce mancarea, dupa aia se apuca de varza, carne, si hopa... au mancat tot :)
Intr-o tigaie mai adanca se incalzeste bine uleiul, adaugati carnea taiata cuburi mari.
Lasati sa se rumeneasca amestecand periodic.
Apoi adaugati ceapa si morcovii taiati rondele/cuburi.
Caliti 5 minute apoi adaugati pasta de rosii, amestecati si mai lasati 2-3 minute.
Varza se taie bucatele medii(nu-mi place s-o tai foarte marunt) si se adauga la compozitia din tigaie.
Amestecati periodic si lasati sa se calesca toate impreuna nu mai mult de 5 minute.
Treceti compozitia de varza si carne intr-o tava de cuptor mai adanca, adaugati cartofii taiati cuburi, sarea, piperul, eventual niste boia de ardei, amestecati.
Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru aproximativ o ora.
Cam dupa jumate de ora scoateti tava din cuptor si cu spatula amestecati atent compozitia.
Daca aveti niste carne mai tare, o puteti lasa la cuptor si mai mult de o ora.
Gustati cartofii, carnea si daca sunt gata, scoateti folia si puteti lasa tava inca 10 minute la cuptor.
Este perfecta servita si ca atare sau cu o garnitura de legume/salata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.