Tarta cu mere si crema de smantana
Una din cele mai populare prajituri rusesti, pe forumul de unde am preluat aceasta reteta de tarta cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine si cu poze!
Se prepara foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, dar va iese o tarta deosebita - aromata, frageda si cremoasa.
Aici am folosit o tava cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge si pentru o tava mai mare. Chiar ma gandeam pe viitor sa congelez jumate din el si sa-l folosesc la o alta tarta cu mere. Testati prima data si va reglati dupa nevoi si preferinte.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
pahar de 250ml - in plus 2 linguri de faina pentru crema
●
Smantana
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat si 1 pahar pentru crema - smantana sa fie simpla, din aceea fermentata
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Mere
4 buc
mai mult sau mai putin, depinde de marimea tavii si de preferinte
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti 1.5 pahare de faina si praful de copt, amestecati.
Pas 2
Adaugati untul topit si jumatate de pahar de smantana.
Pas 3
Amestecati aluatul cu o lingura pana se prinde bine.
Pas 4
Il treceti pe masa presarata cu putina faina si mai frantati 2-3 minute. Va iese un aluat moale si placut, deloc lipicios.
Se pune la frigider pana pregatim merele.
Pas 5
Merele le-am spalat, taiat jumatati si curatat de samburi.
Pas 6
Le-am taiat felii foarte subtiri cu un curatator de cartofi, mandolina/razatoare pt chips-uri sau cu un cutit.
Pas 7
Aluatul il intindeti cu mainile(sau facaletul) si il puneti in tava rotunda(de preferat cu borduri care se scot, sa va fie mai simplu de servit tarta).
Aveti grija sa ridicati bordurile aluatului cam cu 2 cm, sa avem loc de umplutura.
Pas 8
Puneti feliile de mere in tava, distribuiti uniform pe toata suprafata.
Pas 9
Intr-un bol amestecati(cu mixerul, telul sau chiar cu o furculita) 1 pahar de smantana cu 1 pahar de zahar, 1 ou si 2 linguri de faina.
Pas 10
Turnati uniform acest amestec peste merele din tava.
Pas 11
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.
Pas 12
Cand este gata o scoateti si lasati 1-2 ore sa se racoreasca bine.
Pas 13
Apoi scoateti bordurile de la tava si mai lasati 1-2 ore sa se prinda bine.
Cika este buna mai rece, mie mi-a placut sa fie mai frageda, proaspata.
Pas 14
Delicioasa, deosebita si rapida, recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)