Tartă cu mere și cremă de smântână

Una din cele mai populare prăjituri rusești, pe forumul de unde am preluat această rețetă de tartă cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine și cu poze!

Se prepară foarte repede și simplu, cu ingrediente la îndemână, dar vă iese o tartă deosebită - aromată, fragedă și cremoasă.

Aici am folosit o tavă cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge și pentru o tavă mai mare. Chiar mă gândeam pe viitor să congelez jumătate din el și să-l folosesc la o altă tartă cu mere. Testați prima dată și vă reglați după nevoi și preferințe.

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
pahar de 250ml - în plus 2 linguri de făină pentru cremă
Smântână
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat și 1 pahar pentru cremă - smântâna să fie simplă, din aceea fermentată
Unt
150 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Mere
4 buc
mai mult sau mai puțin, depinde de mărimea tăvii și de preferințe
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți 1.5 pahare de făină și praful de copt, amestecați.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați untul topit și jumătate de pahar de smântână.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 2
Pas 3

Amestecați aluatul cu o lingură până se prinde bine.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 3
Pas 4

Îl treceți pe masa presărată cu puțină făină și mai frământați 2-3 minute. Vă iese un aluat moale și plăcut, deloc lipicios.

Se pune la frigider până pregătim merele.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 4
Pas 5

Merele le-am spălat, tăiat jumătăți și curățat de sâmburi.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 5
Pas 6

Le-am tăiat felii foarte subțiri cu un curățător de cartofi, mandolină/răzătoare pentru chips-uri sau cu un cuțit.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 6
Pas 7

Aluatul îl întindeți cu mâinile (sau făcălețul) și îl puneți în tava rotundă (de preferat cu borduri care se scot, să vă fie mai simplu de servit tarta).

Aveți grijă să ridicați bordurile aluatului cam cu 2 cm, să avem loc de umplutură.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 7
Pas 8

Puneți feliile de mere în tavă, distribuiți uniform pe toată suprafața.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 8
Pas 9

Într-un bol amestecați (cu mixerul, telul sau chiar cu o furculiță) 1 pahar de smântână cu 1 pahar de zahăr, 1 ou și 2 linguri de făină.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 9
Pas 10

Turnați uniform acest amestec peste merele din tavă.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 10
Pas 11

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 11
Pas 12

Când este gata o scoateți și lăsați 1-2 ore să se răcorească bine.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 12
Pas 13

Apoi scoateți bordurile de la tavă și mai lăsați 1-2 ore să se prindă bine.

Chiar este bună mai rece, mie mi-a plăcut să fie mai fragedă, proaspătă.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 13
Pas 14

Delicioasă, deosebită și rapidă, recomand cu încredere!

Poftă Bună!

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min