Tarta cu mere si crema de smantana

Una din cele mai populare prajituri rusesti, pe forumul de unde am preluat aceasta reteta de tarta cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine si cu poze!

Se prepara foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, dar va iese o tarta deosebita - aromata, frageda si cremoasa.

Aici am folosit o tava cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge si pentru o tava mai mare. Chiar ma gandeam pe viitor sa congelez jumate din el si sa-l folosesc la o alta tarta cu mere. Testati prima data si va reglati dupa nevoi si preferinte.

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
pahar de 250ml - in plus 2 linguri de faina pentru crema
Smantana
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat si 1 pahar pentru crema - smantana sa fie simpla, din aceea fermentata
Unt
150 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Zahar
1 pahar
Mere
4 buc
mai mult sau mai putin, depinde de marimea tavii si de preferinte
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti 1.5 pahare de faina si praful de copt, amestecati.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 1
Pas 2

Adaugati untul topit si jumatate de pahar de smantana.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 2
Pas 3

Amestecati aluatul cu o lingura pana se prinde bine.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 3
Pas 4

Il treceti pe masa presarata cu putina faina si mai frantati 2-3 minute. Va iese un aluat moale si placut, deloc lipicios.

Se pune la frigider pana pregatim merele.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 4
Pas 5

Merele le-am spalat, taiat jumatati si curatat de samburi.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 5
Pas 6

Le-am taiat felii foarte subtiri cu un curatator de cartofi, mandolina/razatoare pt chips-uri sau cu un cutit.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 6
Pas 7

Aluatul il intindeti cu mainile(sau facaletul) si il puneti in tava rotunda(de preferat cu borduri care se scot, sa va fie mai simplu de servit tarta).

Aveti grija sa ridicati bordurile aluatului cam cu 2 cm, sa avem loc de umplutura.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 7
Pas 8

Puneti feliile de mere in tava, distribuiti uniform pe toata suprafata.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 8
Pas 9

Intr-un bol amestecati(cu mixerul, telul sau chiar cu o furculita) 1 pahar de smantana cu 1 pahar de zahar, 1 ou si 2 linguri de faina.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 9
Pas 10

Turnati uniform acest amestec peste merele din tava.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 10
Pas 11

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 11
Pas 12

Cand este gata o scoateti si lasati 1-2 ore sa se racoreasca bine.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 12
Pas 13

Apoi scoateti bordurile de la tava si mai lasati 1-2 ore sa se prinda bine.

Cika este buna mai rece, mie mi-a placut sa fie mai frageda, proaspata.

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 13
Pas 14

Delicioasa, deosebita si rapida, recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Tarta cu mere si crema de smantana - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min