Ingrediente
●
Aluat de paine
500 g
puteti face din jumate de kg de faina
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleacul se curata, spala si se da prin razatoarea medie.
Pas 2
Faceti aluatul de paine, urmati toti pasii din reteta.
Cand este gata, formati bile mici, cam de 3-4 cm in diametru si le lasati sa se odihneasca.
Pentru tava de cuptor cu 4 ochiuri fac 9 bile din astea, pt 9 placinte.
Pas 3
Fiecare bila o intindeti cu sucitorul(va ajutati cu putina faina), sa fie cam de 3 mm grosime.
Le ungeti pe mijloc cu putin ulei - marginile nu se ung, n-o sa le puteti forma si lipi.
Pas 4
Pe fiecare placinta puneti cate o mana(cam 3 linguri) de dovleac dat prin razatoare.
Deasupra puneti 1 lingura de zahar(daca le vreti mai dulci puteti pune si 2 linguri).
Pas 5
Prindeti marginile opuse ale placintei, vedeti poza.
Pas 6
Colturile care au ramas le desfaceti usor, se aduc spre mijloc si se lipesc.
Vedeti poza.
Pas 8
Asa faceti cu toate 4 colturile.
Pas 9
Aranjati placintele intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Nu le lasati sa creasca, se pun imediat la cuptor preincalzit la 200 grade si se lasa 30-40 de minute.
Pas 10
Dupa ce se rumenesc frumos, le scoateti din cuptor si imediat le ungeti cu putin ulei(de floarea soarelui, fara miros).
Pas 11
Lasati-le 10 minute in tava apoi le scoateti cu o spatula.
S-ar putea sa curga si sa se caramelizeze zeama din dovleac, placintele pot sa se lipeasca de tava, aveti grija sa le scoateti atent.
Pas 12
Le racoriti bine, apoi taiati jumatati si serviti cu mare pofta :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)