Budincă de paste cu pui și ciuperci

Este o mâncare clasică și una din preferatele multora, mai ales a copiilor. Dacă nu mai știți ce combinație de paste cu ceva să faceți, încercați budinca de paste - sigur vă place la toată familia, mai puțin celor care numără caloriile :)

Ingrediente
Paste
500 g
aici Fusilli mici
Piept de pui
1 buc
   
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau o conservă de ciuperci în apă
Ouă
5 buc
   
Smântână
200 g
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Brânză telemea
100 g
de vacă sau oaie
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la călit în puțin ulei - amestecați periodic.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Când carnea începe să se rumenească adăugați ciupercile tăiate mărunt sau cele din conservă scurse bine de apă.

Amestecați și lăsați să se mai călească împreună 5 minute.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Apoi potriviți de sare și piper, opriți focul.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe etichetă, se spală bine cu apă rece și se pun într-un bol adânc.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Într-un bol mai mic amestecați (cu un tel sau furculiță) ouăle cu smântâna, puțină sare și piper.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 5
Pas 6

În bolul cu paste adăugați brânza telemea mărunțită bine cu mâinile sau o furculiță.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați ciupercile și carnea, peste toate turnați compoziția de ouă și smântână.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Toate astea amestecate bine se pun într-o tavă adâncă de cuptor (unsă cu puțin ulei sau unt) și se presară cu cașcavalul dat prin răzătoare.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 8
Pas 9

O puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 9
Pas 10

O serviți imediat sau o lăsați măcar 15-20 minute să se mai consolideze cașcavalul.

Dacă o serviți mai fierbinte nu se va ține chiar perfect, așa o secțiune ca în poză se poate face când budinca este caldă, nu fierbinte.

Poftă Bună!

Budincă de paste cu pui și ciuperci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min