Este o mâncare clasică și una din preferatele multora, mai ales a copiilor. Dacă nu mai știți ce combinație de paste cu ceva să faceți, încercați budinca de paste - sigur vă place la toată familia, mai puțin celor care numără caloriile :)
Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la călit în puțin ulei - amestecați periodic.
Când carnea începe să se rumenească adăugați ciupercile tăiate mărunt sau cele din conservă scurse bine de apă.
Amestecați și lăsați să se mai călească împreună 5 minute.
Apoi potriviți de sare și piper, opriți focul.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe etichetă, se spală bine cu apă rece și se pun într-un bol adânc.
Într-un bol mai mic amestecați (cu un tel sau furculiță) ouăle cu smântâna, puțină sare și piper.
În bolul cu paste adăugați brânza telemea mărunțită bine cu mâinile sau o furculiță.
Apoi adăugați ciupercile și carnea, peste toate turnați compoziția de ouă și smântână.
Toate astea amestecate bine se pun într-o tavă adâncă de cuptor (unsă cu puțin ulei sau unt) și se presară cu cașcavalul dat prin răzătoare.
O puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.
O serviți imediat sau o lăsați măcar 15-20 minute să se mai consolideze cașcavalul.
Dacă o serviți mai fierbinte nu se va ține chiar perfect, așa o secțiune ca în poză se poate face când budinca este caldă, nu fierbinte.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.