Este o mancare clasica si una din preferatele multora, mai ales a copiilor. Daca nu mai stiti ce combinatie de paste cu ceva sa faceti, incercati budinca de paste - sigur va place la toata familia, mai putin celor care numara caloriile :)
Pieptul de pui se taie bucatele mici si se pune la calit in putin ulei - amestecati periodic.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca adaugati ciupercile taiate marunt sau cele din conserva scurse bine de apa.
Amestecati si lasati sa se mai caleasca impreuna 5 minute.
Apoi potriviti de sare si piper, opriti focul.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe eticheta, se spala bine cu apa rece si se pun intr-un bol adanc.
Intr-un bol mai mic amestecati(cu un tel sau furculita) ouale cu smantana, putina sare si piper.
In bolul cu paste adaugati branza telemea maruntita bine cu mainile sau o furculita.
Apoi adaugati ciupercile si carne, peste toate turnati compozitia de oua si smantana.
Toate astea amestecate bine se pun intr-o tava adanca de cuptor(unsa cu putin ulei sau unt) si se presara cu cascavalul dat prin razatoare.
O puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.
O serviti imediat sau o lasati macar 15-20 minute sa se mai consolideze cascavalul.
Daca o serviti mai fierbinte nu se va tine chiar perfect, asa o sectiune ca in poza se poate face cand budinca este calda, nu fierbinte.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.