Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post

O rețetă de biscuiți cu ciocolată (și de post!) minunați, se fac foarte repede și simplu, cu ingrediente la îndemână, au textura densă și ușor elastică, neașteptat de mult iubită de copii. Aș spune că sunt printre biscuiții de post cei mai apreciați din câte rețete am încercat, și pe bună dreptate.

Timpul de coacere este 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, și ca să evit următoarele întrebări în comentarii - este suficient, doar urmați corect instrucțiunile rețetei și veți avea biscuiții de ciocolată gustoși, deosebiți și de post.

Ingrediente
Făină albă
150 g
   
Cacao pudră
50 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   
Dulceață
150 g
sau oricare alt gem puțin mai lichid, și de preferat fără bucăți mari de fructe
Zahăr
120 g
   
Ulei de floarea-soarelui
80 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

În primul rând când vă apucați de rețetă, puneți cuptorul să se preîncălzească la 200 grade.

Apoi, amestecați într-un bol făina, cacao, praful de copt și sarea.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 1
Pas 2

Într-un alt bol amestecați dulceața, zahărul și uleiul.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 2
Pas 3

Adăugați jumătate din ingredientele uscate în bolul cu dulceață. Amestecați cu un tel sau lingură.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați restul de compoziție uscată, dar nu toată odată - în 2-3 reprize ca să nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a ieșit perfect din aceste cantități, nu mi-a rămas deloc amestecul de făină.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 4
Pas 5

Frământați aluatul 2-3 minute cu mâinile, o să vă iasă o cocă foarte plăcută și moale, deloc lipicioasă.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 5
Pas 6

Cu mâinile rupeți bucățele de aluat, le modelați biluțe apoi ușor se presează să fie biscuiți cam de 1 cm grosime. Se aranjează într-o tavă teflonată sau așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 6
Pas 7

Le puneți în cuptorul preîncălzit bine, și lăsați 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateți o să vă pară că sunt moi, dar le lăsați așa în tavă până se răcesc complet.

Veți observa că vor avea textura perfectă, dar dacă cumva le lăsați mai mult în cuptor se vor întări prea tare.

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 7
Pas 8

Foarte buni, și nu numai în post:)

Poftă Bună!

Biscuiți cu ciocolată și dulceață, de post - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min