O rețetă de biscuiți cu ciocolată (și de post!) minunați, se fac foarte repede și simplu, cu ingrediente la îndemână, au textura densă și ușor elastică, neașteptat de mult iubită de copii. Aș spune că sunt printre biscuiții de post cei mai apreciați din câte rețete am încercat, și pe bună dreptate.
Timpul de coacere este 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, și ca să evit următoarele întrebări în comentarii - este suficient, doar urmați corect instrucțiunile rețetei și veți avea biscuiții de ciocolată gustoși, deosebiți și de post.
În primul rând când vă apucați de rețetă, puneți cuptorul să se preîncălzească la 200 grade.
Apoi, amestecați într-un bol făina, cacao, praful de copt și sarea.
Într-un alt bol amestecați dulceața, zahărul și uleiul.
Adăugați jumătate din ingredientele uscate în bolul cu dulceață. Amestecați cu un tel sau lingură.
Apoi adăugați restul de compoziție uscată, dar nu toată odată - în 2-3 reprize ca să nu fie cumva aluatul prea tare.
La mine a ieșit perfect din aceste cantități, nu mi-a rămas deloc amestecul de făină.
Frământați aluatul 2-3 minute cu mâinile, o să vă iasă o cocă foarte plăcută și moale, deloc lipicioasă.
Cu mâinile rupeți bucățele de aluat, le modelați biluțe apoi ușor se presează să fie biscuiți cam de 1 cm grosime. Se aranjează într-o tavă teflonată sau așternută cu hârtie de copt.
Le puneți în cuptorul preîncălzit bine, și lăsați 10 minute - nu mai mult!
Imediat cum le scoateți o să vă pară că sunt moi, dar le lăsați așa în tavă până se răcesc complet.
Veți observa că vor avea textura perfectă, dar dacă cumva le lăsați mai mult în cuptor se vor întări prea tare.
Foarte buni, și nu numai în post:)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.