Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post

O reteta de biscuiti cu ciocolata(si de post!) minunati, se fac foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, au textura densa si usor elastica, neasteptat de mult iubita de copii. As spune ca sunt printre biscuitii de post cei mai apreciati din cate retete am incercat, si pe buna dreptate.

Timpul de coacere este 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii de ciocolata gustosi, deosebiti si de post.

Ingrediente
Faina alba
150 g
Cacao pudra
50 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite
Dulceata
150 g
sau oricare alt gem putin mai lichid, si de preferat fara bucati mari de fructe
Zahar
120 g
Ulei de floarea soarelui
80 ml
Pasi de urmat
Pas 1

In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.

Apoi, amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si sarea.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 1
Pas 2

Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 2
Pas 3

Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 4
Pas 5

Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 5
Pas 6

Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 6
Pas 7

Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.

Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 7
Pas 8

Foarte buni, si nu numai in post:)

Pofta Buna!

Biscuiti cu ciocolata si dulceata, de post - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min