O reteta de biscuiti cu ciocolata(si de post!) minunati, se fac foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, au textura densa si usor elastica, neasteptat de mult iubita de copii. As spune ca sunt printre biscuitii de post cei mai apreciati din cate retete am incercat, si pe buna dreptate.
Timpul de coacere este 10 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii de ciocolata gustosi, deosebiti si de post.
In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.
Apoi, amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si sarea.
Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.
Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.
Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.
La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.
Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.
Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.
Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!
Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.
Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.
Foarte buni, si nu numai in post:)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.