Toată lumea știe să facă un piure de cartofi, chiar dacă spui cuvântul piure, imediat doar la asta de duce gândul. Dar cât de subestimată este rețeta de piure de mazăre - rapidă, simplă și iese o garnitură delicată, fină și gustoasă - chiar și Sofia mănâncă cu mare plăcere.
În varianta de post căliți doar puțină ceapă cu ulei și omiteți untul.
Am încercat să fac piureul și cu mazăre la conservă și cu din aceea congelată, fiecare a fost bun - doar că cel din mazăre congelată a fost ceva mai dulce.
Într-o tigaie puneți untul și uleiul, lăsați să se încălzească bine.
În varianta de post căliți ceapa tăiată mărunt cu ulei, omiteți untul.
Adăugați mazărea congelată, amestecați bine și lăsați să se călească la foc mediu 15-20 minute - până se dezgheață și fierbe bine.
Potriviți de sare și piper, stingeți focul.
Puteți să mai adăugați și alte ierburi, dar nu exagerați, să nu schimbe gustul de mazăre.
Pasați bine mazărea cu robotul sau blenderul.
Și gata, îl serviți cum vă place.
Aici i-am dat formă cu un inel de bucătărie.
Aici este piureul cu mazăre din conservă.
Și ăsta-i din mazăre congelată.
Serviți-l cu orice vă place - carne, legume, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.