Piure de mazăre verde

Toată lumea știe să facă un piure de cartofi, chiar dacă spui cuvântul piure, imediat doar la asta de duce gândul. Dar cât de subestimată este rețeta de piure de mazăre - rapidă, simplă și iese o garnitură delicată, fină și gustoasă - chiar și Sofia mănâncă cu mare plăcere.

În varianta de post căliți doar puțină ceapă cu ulei și omiteți untul.

Am încercat să fac piureul și cu mazăre la conservă și cu din aceea congelată, fiecare a fost bun - doar că cel din mazăre congelată a fost ceva mai dulce.

Ingrediente
Mazăre verde congelată
450 g
sau la conservă
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Unt
25 g
sau o ceapă în varianta de post
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Într-o tigaie puneți untul și uleiul, lăsați să se încălzească bine.

În varianta de post căliți ceapa tăiată mărunt cu ulei, omiteți untul.

Piure de mazăre verde - Pas 1
Pas 2

Adăugați mazărea congelată, amestecați bine și lăsați să se călească la foc mediu 15-20 minute - până se dezgheață și fierbe bine.

Piure de mazăre verde - Pas 2
Pas 3

Potriviți de sare și piper, stingeți focul.

Puteți să mai adăugați și alte ierburi, dar nu exagerați, să nu schimbe gustul de mazăre.

Piure de mazăre verde - Pas 3
Pas 4

Pasați bine mazărea cu robotul sau blenderul.

Piure de mazăre verde - Pas 4
Pas 5

Și gata, îl serviți cum vă place.

Aici i-am dat formă cu un inel de bucătărie.

Piure de mazăre verde - Pas 5
Pas 6

Aici este piureul cu mazăre din conservă.

Piure de mazăre verde - Pas 6
Pas 7

Și ăsta-i din mazăre congelată.

Serviți-l cu orice vă place - carne, legume, etc.

Poftă Bună!

Piure de mazăre verde - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min