Toata lumea stie sa faca un piure de cartofi, chiar daca spui cuvantul piure, imediat doar la asta de duce gandul. Dar cat de subestimata este reteta de piure de mazare - rapida, simpla si iese o garnitura delicata, fina si gustoasa - chiar si Sofia mananca cu mare placere.
In varianta de post caliti doar putina ceapa cu ulei si omiteti untul.
Am incercat sa fac piureul si cu mazare la conserva si cu din aceea congelata, fiecare a fost bun - doar ca cel din mazare congelata a fost ceva mai dulce.
Intr-o tigaie puneti untul si uleiul, lasati sa se incalzeasca bine.
In varianta de post caliti ceapa taiata marunt cu ulei, omiteti untul.
Adaugati mazarea congelata, amestecati bine si lasati sa se caleasca la foc mediu 15-20 minute - pana se dezgheata si fierbe bine.
Potriviti de sare si piper, stingeti focul.
Puteti sa mai adaugati si alte ierburi, dar nu exagerati, sa nu schimbe gustul de mazare.
Pasati bine mazarea cu robotul sau blenderul.
Si gata, il serviti cum va place.
Aici i-am dat forma cu un inel de bucatarie.
Aici este piureul cu mazare din conserva.
Si asta-i din mazare congelata.
Serviti-l cu orice va place - carne, legume, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.