Piure de mazare verde

Toata lumea stie sa faca un piure de cartofi, chiar daca spui cuvantul piure, imediat doar la asta de duce gandul. Dar cat de subestimata este reteta de piure de mazare - rapida, simpla si iese o garnitura delicata, fina si gustoasa - chiar si Sofia mananca cu mare placere.

In varianta de post caliti doar putina ceapa cu ulei si omiteti untul.

Am incercat sa fac piureul si cu mazare la conserva si cu din aceea congelata, fiecare a fost bun - doar ca cel din mazare congelata a fost ceva mai dulce.

Ingrediente
Mazare verde congelata
450 g
sau la conserva
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Unt
25 g
sau o ceapa in varianta de post
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie puneti untul si uleiul, lasati sa se incalzeasca bine.

In varianta de post caliti ceapa taiata marunt cu ulei, omiteti untul.

Piure de mazare verde - Pas 1
Pas 2

Adaugati mazarea congelata, amestecati bine si lasati sa se caleasca la foc mediu 15-20 minute - pana se dezgheata si fierbe bine.

Piure de mazare verde - Pas 2
Pas 3

Potriviti de sare si piper, stingeti focul.

Puteti sa mai adaugati si alte ierburi, dar nu exagerati, sa nu schimbe gustul de mazare.

Piure de mazare verde - Pas 3
Pas 4

Pasati bine mazarea cu robotul sau blenderul.

Piure de mazare verde - Pas 4
Pas 5

Si gata, il serviti cum va place.

Aici i-am dat forma cu un inel de bucatarie.

Piure de mazare verde - Pas 5
Pas 6

Aici este piureul cu mazare din conserva.

Piure de mazare verde - Pas 6
Pas 7

Si asta-i din mazare congelata.

Serviti-l cu orice va place - carne, legume, etc.

Pofta Buna!

Piure de mazare verde - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min