Prajitura cu capsuni

Am vazut aceasta reteta pe site-ul bucatarasilor, tocmai atunci cand mi se facuse pofta de o prajitura cu capsuni - dar nu prea aveam chef sa ma complic cu multe ingrediente si nici timp nu aveam. Prajitura este foarte buna, aluatul moale si pufos se topeste in gura si se combina perfect cu capsunile.

Recomand sa faceti cat mai prindeti capsunile aromate si bune :)

Ingrediente
Capsuni
500 g
Oua
6 buc
Zahar pudra
6 linguri
sau 150g de zahar simplu
Faina alba calitate superioara
6 linguri
sau 120g
Zeama de lamaie
1 lingurita
Coaja de lamaie
1 lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Se separa albusurile de galbenusuri.

Capsunile se spala si se lasa sa se scurga de apa, se presara cu putin zahar.

Prajitura cu capsuni - Pas 1
Pas 2

Se bat bine galbenusurile cu zahar pudra - se adauga cate o lingura treptat si se bate cu mixerul.

Prajitura cu capsuni - Pas 2
Pas 3

Se bate pana se face spuma alba si se dizolva tot zaharul.

Prajitura cu capsuni - Pas 3
Pas 4

In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.

Prajitura cu capsuni - Pas 4
Pas 5

In albusuri se pune zeama de lamaie si coaja de lamaie.

Prajitura cu capsuni - Pas 5
Pas 6

Le bateti spuma tare - daca intoarceti bolul, sa nu curga.

Prajitura cu capsuni - Pas 6
Pas 7

Incorporati albusurile in galbenusuri, amestecand atent de sus in jos.

Prajitura cu capsuni - Pas 7
Pas 8

Intr-o tava de 20x30 se asterne hartie de copt si se toarna aluatul, se distribuie uniform si se niveleaza.

Prajitura cu capsuni - Pas 8
Pas 9

Capsunile se pun deasupra aluatului, pe toata suprafata. Nu le adanciti in aluat, aluatul va creste pe langa ele.

Prajitura cu capsuni - Pas 9
Pas 10

Se pune tava la cuptor, la temeperatura medie, pana se rumeneste. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.

Prajitura cu capsuni - Pas 10
Pas 11

Apoi se portioneaza si se presara zahar pudra pe toate bucatile.

Pofta Buna!

Prajitura cu capsuni - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: bucataras.ro