Am văzut această rețetă pe site-ul bucătărașilor, tocmai atunci când mi se făcuse poftă de o prăjitură cu căpșuni - dar nu prea aveam chef să mă complic cu multe ingrediente și nici timp nu aveam. Prăjitura este foarte bună, aluatul moale și pufos se topește în gură și se combină perfect cu căpșunile.
Recomand să faceți cât mai prindeți căpșunile aromate și bune :)
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Căpșunile se spală și se lasă să se scurgă de apă, se presară cu puțin zahăr.
Se bat bine gălbenușurile cu zahăr pudră - se adaugă câte o lingură treptat și se bate cu mixerul.
Se bate până se face spumă albă și se dizolvă tot zahărul.
În această compoziție se adaugă făina și se amestecă atent cu o lingură, ca să nu iasă aerul din aluat.
În albușuri se pune zeama de lămâie și coaja de lămâie.
Le bateți spumă tare - dacă întoarceți bolul, să nu curgă.
Incorporați albușurile în gălbenușuri, amestecând atent de sus în jos.
Intr-o tavă de 20x30 se așterne hârtie de copt și se toarnă aluatul, se distribuie uniform și se nivelează.
Căpșunile se pun deasupra aluatului, pe toată suprafața. Nu le adânciți în aluat, aluatul va crește pe lângă ele.
Se pune tava la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.
Apoi se porționează și se presară zahăr pudră pe toate bucățile.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.