Prăjitură cu căpșuni

Am văzut această rețetă pe site-ul bucătărașilor, tocmai atunci când mi se făcuse poftă de o prăjitură cu căpșuni - dar nu prea aveam chef să mă complic cu multe ingrediente și nici timp nu aveam. Prăjitura este foarte bună, aluatul moale și pufos se topește în gură și se combină perfect cu căpșunile.

Recomand să faceți cât mai prindeți căpșunile aromate și bune :)

Ingrediente
Căpșuni
500 g
   
Ouă
6 buc
   
Zahăr pudră
6 linguri
sau 150g de zahăr simplu
Făină albă calitate superioară
6 linguri
sau 120g
Zeamă de lămâie
1 lingurita
   
Coajă de lămâie
1 lingurita
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Căpșunile se spală și se lasă să se scurgă de apă, se presară cu puțin zahăr.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 1
Pas 2

Se bat bine gălbenușurile cu zahăr pudră - se adaugă câte o lingură treptat și se bate cu mixerul.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 2
Pas 3

Se bate până se face spumă albă și se dizolvă tot zahărul.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 3
Pas 4

În această compoziție se adaugă făina și se amestecă atent cu o lingură, ca să nu iasă aerul din aluat.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 4
Pas 5

În albușuri se pune zeama de lămâie și coaja de lămâie.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 5
Pas 6

Le bateți spumă tare - dacă întoarceți bolul, să nu curgă.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 6
Pas 7

Incorporați albușurile în gălbenușuri, amestecând atent de sus în jos.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 7
Pas 8

Intr-o tavă de 20x30 se așterne hârtie de copt și se toarnă aluatul, se distribuie uniform și se nivelează.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 8
Pas 9

Căpșunile se pun deasupra aluatului, pe toată suprafața. Nu le adânciți în aluat, aluatul va crește pe lângă ele.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 9
Pas 10

Se pune tava la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

Prăjitură cu căpșuni - Pas 10
Pas 11

Apoi se porționează și se presară zahăr pudră pe toate bucățile.

Poftă Bună!

Prăjitură cu căpșuni - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: bucataras.ro