Am vazut aceasta reteta pe site-ul bucatarasilor, tocmai atunci cand mi se facuse pofta de o prajitura cu capsuni - dar nu prea aveam chef sa ma complic cu multe ingrediente si nici timp nu aveam. Prajitura este foarte buna, aluatul moale si pufos se topeste in gura si se combina perfect cu capsunile.
Recomand sa faceti cat mai prindeti capsunile aromate si bune :)
Se separa albusurile de galbenusuri.
Capsunile se spala si se lasa sa se scurga de apa, se presara cu putin zahar.
Se bat bine galbenusurile cu zahar pudra - se adauga cate o lingura treptat si se bate cu mixerul.
Se bate pana se face spuma alba si se dizolva tot zaharul.
In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.
In albusuri se pune zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Le bateti spuma tare - daca intoarceti bolul, sa nu curga.
Incorporati albusurile in galbenusuri, amestecand atent de sus in jos.
Intr-o tava de 20x30 se asterne hartie de copt si se toarna aluatul, se distribuie uniform si se niveleaza.
Capsunile se pun deasupra aluatului, pe toata suprafata. Nu le adanciti in aluat, aluatul va creste pe langa ele.
Se pune tava la cuptor, la temeperatura medie, pana se rumeneste. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava.
Apoi se portioneaza si se presara zahar pudra pe toate bucatile.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.